Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το grand opening του νέου καταστήματος του Star Comics στα Εξάρχεια. Οπότε πήρα την πρωτοβουλία με φίλους να επισκεφτούμε το νέο κατάστημα, να κάνουμε τις αγορές μας και παρακάτω γράφω τις εντυπώσεις μου.

Star Comics - Νέο Κατάστημα

star-comics-exarcheia
Φωτογραφία από τα σόσιαλ του Star Comics

Νέος χώρος

Το νέο μαγαζί στα Εξάρχεια είναι διώροφο με 100τμ. Πολύ έξυπνη κίνηση θαρρώ είναι ότι κάθε όροφος έχει διαχωριστεί ανάλογα με τα είδη κόμικς που έχει. Ο πρώτος όροφος έχει δυτικά κόμικς (κυρίως υπερηρωικά), με φιγούρες και λοιπά, ενώ ο δεύτερος όροφος φιλοξενεί τα manga/manhwa, anime φιγούρες, μπλουζάκια και τα funko αντίστοιχα.

star-comics-floor-1-2
Φιγούρες
Αμερικάνικα τεύχη
Διάφοροι τόμοι
star-comics-floor-1-7
Διάφορα Σκληρόδετα

Πρώτος όροφος

Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι ο χώρος θα είναι τόσο μεγάλος. Ο πρώτος όροφος έχει αρκετή ποικιλία, περισσότερο στα υπερηρωικά των Marvel & DC, από μεμονωμένα τεύχη μέχρι σκληρόδετους τόμους και omnibus.

Μπορείς να βρεις και κόμικς από άλλες εταιρίες, όπως η Image.  Έχει και πολλές φιγούρες, με τις αγαπημένες μου να είναι κάτι νέες φιγούρες Ποπάϋ που είδα. όπως θα έχετε καταλάβει, όμως, επειδή είμαι μεγάλος φαν των manga, θα μιλήσω περισσότερο παρακάτω για τον δεύτερο όροφο.

star-comics-second-floor-poster
Ο αγαπημένος μου όροφος!
Anime Φιγούρες & μερικά manhwa
star-anime-figures-2
Anime Φιγούρες (PopUp & Banpresto)
star-anime-figures-3
Διάφορες anime φιγούρες
Funko και διαφόρων ειδών μπλουζάκια

Δεύτερος όροφος

Θα αρχίσω από τα merch και συγκεκριμένα τις φιγούρες. Υπάρχουν φιγούρες για χαρακτήρες από γνωστά anime από διάφορες εταιρίες όπως η Baindai, Banpresto, Sega, Good Smile Company. Μου αρέσει αυτό αλλά θα ήθελα μελλοντικά περισσότερη ποικιλία όσον αφορά στους χαρακτήρες, αλλά για αρχή ήταν καλά.

Όσον αφορά τα manga, υπάρχουν 4 μεγάλες βιβλιοθήκες με εκδόσεις από εταιρίες όπως η Kodansha, Viz Media, Tokyo Pop και Dark Horse, με τους υπέροχους σκληρόδετους τόμους των Berserk & Hellsing.  Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, βλέπουμε αρκετές γνωστές σειρές, από τις πιο κλασικές πλέον, όπως τα Bleach, One Piece, Naruto, και κάποιες από τις γνωστές νεότερες, όπως Blue Lock, Mashle, Kaiju No 8. Έχει διάφορα είδη. από τα shonen που είπαμε μέχρι και πιο horror, όπως του Junji Ito. Πολλά καλούδια για να επιλέξει κανείς.

Όσο για manhwa, είδα μερικά όπως τα Solo Leveling, World After the Fall, Beginning After End, Get Schooled, 7Fates Chahko. Καθώς τα manhwa/webtoons ανεβαίνουν, με το καιρό θεωρώ ότι θα φέρουν και άλλες σειρές.

star-comics-manga-1
Βιβλιοθήκες με manga (1)
(2)
(3)

Prints μαζί με τις αγορές

Να αναφέρουμε ότι στην δυναμική ομάδα του νέου καταστήματος συμπεριλαμβάνονται ο Παναγιώτης και ο Άγγελος, 2 άτομα με μεράκι και γνώσεις πάνω στα κόμικς και τα manga. Όπως είπα και στον Άγγελο, μου άρεσε η τοποθέτηση των τόμων στις Βιβλιοθήκες. Βέβαια, όταν θα έχουν περισσότερο υλικό από manhwa ίσως χρειαστούν κάποιες αλλαγές.

Στο άνοιγμα ήταν παρευρισκόμενος για κάποια ώρα το πρωί και ο mangaka Ody (δημιουργός του Tomahawk Angel) ο οποίος έδινε υπογεγραμμένα prints και μπορούσες να φωτογραφηθείς μαζί του.

Μαζί με τις αγορές, στους πρώτους 30 πελάτες δινόνταν δώρο ένα print. Οι επιλογές ως prints ήταν το εξώφυλλο του δεύτερου volume του Tomahawk Angel και το Dirk Gently του Ηλία Κυριαζή! Πολύ ωραίες επιλογές και οι δυο ενώ για το τελευταίο έχει βγει ελληνική έκδοση με συγκεντρωμένα τα τεύχη της IDW από το Star Comics.

star-prints
Τα prints που δίνονταν μαζί με τις αγορές!

Τι αγορές έκανα;

Οι δικές μου αγορές είχαν να κάνουν με manga. Πήρα τον δέκατο τόμο του Blue Lock, το οποίο είναι μια πολύ αγαπημένη μου σειρά, και τον δεύτερο τόμο του Disney Twisted Wonderland. Θα αναρωτιέστε και Disney και manga; Θα μιλήσουμε για αυτό μελλοντικά αλλά το βρίσκω ενδιαφέρον μέχρι στιγμής. Με τις αγορές, μου δόθηκε και η δυνατότητα να επιλέξω ένα print και επέλεξα του Tomahawk Angel με την κόκκινη υπογραφή.

Οι αγορές μου!

Λίγα λόγια από τον ιδιοκτήτη

Παρακάτω, ο Άγγελος (ο ιδιοκτήτης του Star Comics) δίνει απαντήσεις σε μερικές μας ερωτήσεις σχετικά με το νέο του εγχείρημα.

Είμαστε ένα κατάστημα για όλα τα γούστα. Προσπαθούμε να έχουμε τα καλύτερα από κάθε είδος.

1. Πες μας λίγα λόγια για το νέο κατάστημα. Έχουμε δει ότι ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος. Τι σε ώθησε σε αυτή την κίνηση;

Το νέο κατάστημα βρίσκεται στην Μέκκα των βιβλιοπωλείων και των εκδοτικών οίκων, στην οδό Σόλωνος. Σε έναν δρόμο που ανεβοκατεβαίνω για πάνω από 30 χρόνια. Οι δύο όροφοι που χρησιμοποιούνται αυτή την στιγμή είναι συνολικά 100μ², ενώ υπάρχει και το υπόγειο, που χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος. Ένα υποκατάστημα στο κέντρο ήταν διακαής πόθος δικός μας και τον πελατών μας, καθώς είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμο από την Αγία Παρασκευή.

2. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο είδος στο οποίο θα επικεντρώνεται πιο πολύ, όπως για παράδειγμα τα manga;

Το ισόγειο είναι αφιερωμένο στα αμερικάνικα κόμικς και τις φιγούρες, ενώ ο πάνω όροφος στα manga, στις φιγούρες anime και τα Pop. Είμαστε ένα κατάστημα για όλα τα γούστα. Προσπαθούμε να έχουμε τα καλύτερα από κάθε είδος.

3. Οι εκδηλώσεις όπως η Free Comic Book Day ή κάποιο signing θα γίνονται πλέον στο νέο μαγαζί; Έχεις κάτι που ετοιμάζεις στο κοντινό μέλλον;

FCBD και στα δύο, με μεγαλύτερη βαρύτητα στο κατάστημα Εξαρχείων. Signing και εκδηλώσεις στο κέντρο φυσικά, που βολεύει τους περισσότερους. Μέσα στον Φεβρουάριο σκοπεύουμε να κάνουμε τα επίσημα εγκαίνια του καταστήματος συνδυάζοντάς τα με κάποιον καλεσμένο artist.

4. Τώρα που έγιναν 2 τα μαγαζιά θα σε βλέπουμε μερικές μέρες στο νέο και κάποιες φορές στο αρχικό;

Προσωπικά, θα βρίσκομαι κυρίως στα Εξάρχεια αλλά η εξυπηρέτηση από το προσωπικό του Star Comics θα είναι πάντα υψηλού επιπέδου με βασικό στοιχείο τον σεβασμό στον πελάτη και την αγάπη για το χόμπι.

Σύνοψη

Ευχαριστούμε πολύ τον Άγγελο για τις απαντήσεις και ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το νέο μαγαζί. Τώρα που είναι στο κέντρο θα είναι πολύ εύκολο να το επισκεπτόμαστε πιο συχνά. Αναμένουμε και τα εγκαίνια!