ΚΟΜΙΞ #12 με μια πολυσέλιδη ιστορία του Κάστυ. Ωραίο εξώφυλλο και, βέβαια, πάλι έχουμε και μονοσέλιδες ιστορίες, για τις οποίες θα μιλήσουμε πιο μετά. Το δωδέκατο ΚΟΜΙΞ έχει δέκα ιστορίες (μαζί με τις 4 μονοσέλιδες). Πάμε να τις δούμε σιγά σιγά.

Η πρώτη ιστορία είναι μια 34σέλιδη ιστορία με τον Μίκυ Μάους.

Περίληψη:
Τα αξιολάτρευτα ζωάκια, που κατακλύζουν το Μίκυ Σίτυ και κλέβουν την καρδιά των κατοίκων του, κρύβουν ένα αλλόκοτο μυστικό… Χιούμορ και σασπένς σε ένα απολαυστικό θρίλερ που φέρει την υπογραφή του Κάστυ.

Πολύ ωραία ιστορία με σχέδιο ωραίο, που μας έχει συνηθίσει ο Κάστυ. Μου άρεσε αρκετά ,αλλά ο Κάστυ μας έχει συνηθίσει σε καλύτερες ιστορίες  και σε εξαιρετικές ιστορίες όπως Το νησί του Χρόνου στο προηγούμενο τεύχος, που τώρα πλέον είναι η καλύτερή του ιστορία σύμφωνα με το INDUCKS και όχι πλέον η τρίτη καλύτερη. Οπότε 8,5–9/10.

Η δεύτερη ιστορία είναι η “Η τετραπέρατη φώκια”, σε σενάριο και σχέδιο Καρλ Μπαρκς.

Περίληψη:
Μια πανέξυπνη φώκια ξεγελάει τον Ντόναλντ σε μια ξεκαρδιστική αναμέτρηση στις ακτές της Λιμνούπολης.

Η ιστορία του Μπαρκς ήταν σχετικά καλή… Βέβαια, έχουμε δει πάρα πολύ καλύτερες δεκασέλιδες από αυτόν. Αυτή είχε αρκετά απότομο τέλος, και δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Οπότε 7–7,5/10.

Τρίτη ιστορία είναι “Το Δίδυμο της Συμφοράς”.

Περίληψη:
Ο Ντόναλντ συναντάει μια γυναίκα,που είναι πιο άτυχη ακόμα κι από τον ίδιο!

Πλοκή και σχέδιο από τον Ντάαν Γίππες. Να πω ότι σχέδιο ήταν σχετικά καλό, αλλά όχι τόσο καλό όσο μας έχει συνηθίσει. Επίσης και το σενάριο της ιστορίας μπορεί να είναι κάπως πρωτότυπο, αλλά δεν είναι πολύ καλό γενικά.

Οπότε θα βάλουμε 7/10.

Τέταρτη ιστορία είναι “Ο Πυρομανής”.

Περίληψη:
Ο Ντόναλντ προσπαθεί να γράψει ένα σημαντικό άρθρο για έναν πυρομανή, που δρα στην Λιμνούπολη.

Σενάριο του Φρανκ Γιόνκερ & Σχέδιο:Μπας Χέυμανς… Η χειρότερη ιστορία του τεύχους. Το σχέδιο ήταν έτσι και έτσι ως καλό, αλλά το σενάριο ήταν ένα χάλι. Ιστορία 6 σελίδων, που γεμίζει το τεύχος, αλλά μέχρι εκεί.

Οπότε επιεικώς θα βάλουμε 6/10.

Πέμπτη ιστορία είναι “Το τέρας του Δάσους”.

Περίληψη:
Ο Ντόναλντ με τα ανιψάκια του και την Νταίζυ πάνε για κατασκήνωση στο δάσος. Ο Ντόναλντ μεταμφιέζεται σε γορίλα, για να τρομοκρατήσει τα παιδιά, όμως ταυτόχρονα ένα αληθινός γορίλας δραπετεύει και περιπλανιέται ελεύθερος στο δάσος.

Λοιπόν, το σχέδιο του Καρλος Μότα ήταν ωραίο αρκετά ,αλλά δεν με ενθουσίασε το σενάριο. Γενικά μια τυπική ιστορία.

Οπότε θα βάλουμε 7/10.

Έκτη ιστορία είναι “Επικίνδυνος Αντιπερισπασμός”.

Περίληψη:
Ο θείος Σκρουτζ λέει στον ανιψιό του, τον Ντόναλντ, να μεταφέρει ένα φορτίο με χρυσό με ένα φορτηγό, όμως, στην πραγματικότητα, μέσα στο φορτίο υπάρχει μόνο άμμος.

Αυτή η ιστορία ήταν η έκπληξη για μένα, πέρα από την ιστορία του Κάστυ! Η δεύτερη καλύτερη ιστορία του τεύχους, με διαφορά. Το σχέδιο του Β’ικαρ είναι πολύ ωραίο (βέβαια έχει υπάρξει και πολύ καλύτερο) αλλά και το σενάριο των Πατ και Κάρολ Μακ Γκρηλ πολύ καλό και κλασσικό. Πολύ μου άρεσε η ιστορία!

Οπότε θα βάλουμε 8–8,5/10.

Οι μονοσέλιδες, τώρα, ήταν τέσσερις. Δεν θα τις αναλύσω ιδιαίτερα, αλλά θα πω ότι ξεχώρισαν η Ευγενική Απόρριψη (8/10) και η Φαεινή Ιδέα (7/10). Οι υπόλοιπες παντελώς αδιάφορες! Όσον αφορά στα “νέα του ΚΟΜΙΞ”, δεν υπήρχαν στο τεύχος, και αντί αυτών είχαμε τις μονοσέλιδες ιστορίες. Θεωρώ ότι ήταν υπερβολικό να έχουμε 4 μονοσέλιδες, εκ των οποίων 2 να είναι αδιάφορες. Θα προτιμούσα να είχαμε Τα νέα του ΚΟΜΙΞ αντί για 2 από τις 4 μονοσέλιδες.

Το ΚΟΜΙΞ αυτό παίρνει ένα 7,5–8/10. Αρκετά καλό τεύχος, με κάποιες μετριότητες. Η ιστορία του Κάστυ ήταν πολύ ωραία, και το τεύχος κλείνει πολύ καλά με την ιστορία του Βίκαρ. Όμως υπήρχαν ιστορίες όπως ο Πυρομανής και δυο μονοσέλιδες, που δεν έπρεπε να μπουν. Γενικά, αυτό το τεύχος είχε πολλές μικρές ιστορίες, και αυτό συνήθως δεν λειτουργεί θετικά όσον αφορά στο ΚΟΜΙΞ. Έτσι έχουμε και μικρότερη βαθμολογία, καθώς όπως προείπα, κάποιες μικρές ιστορίες δεν ήταν καλές. Καλύτερα να έχουμε λίγες και πολλών σελίδων ιστορίες. Το επόμενο ΚΟΜΙΞ κυκλοφορεί στις 28 Ιουλίου. Να πούμε κιόλας ότι το νέο ΚΟΜΙΞ συμπληρώνει ένα χρόνο με το επόμενο τεύχος! Κύρια ιστορία (20 σελίδων) του είναι το “Σουρεαλιστικό Ταξίδι” του Τζόρτζιο Καβατσάνο, με το παλιό στυλ των γνωστών μας χαρακτήρωνΓια τις υπόλοιπες ιστορίες του τεύχους δεν είναι γνωστό κάτι παραπάνω, αλλά μόνο ότι θα έχουμε και ιστορία του Μπαρκς.

Άδεια Creative CommonsΑυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.