Νέα έκδοση μας ετοιμάζει η Fantagraphics! 🙂

Από ότι φαίνεται η Fantagraphics ετοιμάζει μια νέα δυνατή σειρά για το 2018. Στο Amazon, ρίχνοντας μια ματιά βλέπουμε ότι πρόκειται να υπάρξει μια νέα σειρά που θα λέγεται Disney Masters! Ο πρώτος τόμος θα είναι αφιερωμένος στον Ρομάνο Σκάρπα. Ο τίτλος του είναι Disney Masters Vol. 1: Romano Scarpa: Walt Disney’s Mickey Mouse: The Delta Dimension. Πάρα πολύ ενδιαφέρον και από αυτό καταλαβαίνουμε ότι η κύρια ιστορία θα είναι Η Τέταρτη Διάσταση (που εμείς εδώ είδαμε στον δεύτερο τόμο της Βιβλιοθήκης του Σκάρπα). Ελπίζω (μην πω ότι είμαι σχεδόν σίγουρος) ότι αυτή η έκδοση μάλλον θα έχει πολύ καλύτερο χρωματισμό από τη δίκη μας. Η Fantagraphics βγάζει τόμους με εξαιρετική ποιότητα τόσο σε χρωματισμό όσο και στο σύνολο της έκδοσης.

Άλλες πληροφορίες που παίρνουμε από τον πρώτο τόμο:

  • Σκληρόδετο με 208 σελίδες
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 8 Μαΐου 2018
  • Τιμή: 30 δολάρια
  • ISBN-10: 1683960963
  • ISBN-13: 978-1683960966

Επίσης από το Amazon έχουμε και την εξής περιγραφή για τον πρώτο τόμο:

Ο Μίκυ πρέπει να ανακαλύψει το μυστήριο του λαμπερού χιονιού σε αυτή την νέα σειρά που αφιερώνεται σε κλασικούς δημιουργούς κόμικς.

Η Fantagraphics είναι υπερήφανη που ξεκινάει μια νέα σειρά τόμων αφιερωμένων στους μεγαλύτερους καρτουνίστες της Disney, ξεκινώντας από αυτόν τον τόμο με κλασικές ιστορίες του Μίκυ Μάους που σχεδίασε ο μεγάλος Ιταλός καρτουνίστας, Ρομάνο Σκάρπα! Όταν η πόλη του Μίκυ χτυπιέται από μια χιονοθύελλα παράξενου λαμπερού χιονιού, όλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για διαφημιστικό. Αλλά ο ιδιοφυής Δόκτωρ Αίνιγμα ξέρει καλύτερα. Ο Μαύρος Πητ είναι εκτός ελέγχου με τα μυστικά ελέγχου του καιρού του Αίνιγμα! Μόνο ο Μίκυ και του Αίνιγμα ο μυστήριος σύντροφος ― ο μικρός παράξενος Ατομίνο Μπι Μπιπ ― μπορούν να σώσουν την ημέρα πριν μια δηλητηριώδης καταιγίδα καταστρέψει το Μίκυ Σίτυ!  Όταν ο Disney Θρύλος Φλόυντ Γκότφρεντσον σταμάτησε να δημιουργεί νέες περιπέτειες με τον Μίκυ Μάους το 1955, ο Ιταλός Disney μαέστρος Ρομάνο Σκάρπα (1927 – 2005) πήρε τον μανδύα του Μίκυ ― και γρήγορα απέδειξε ότι είναι άξιος επίγονος,  παρατείνοντας δεκαετίες άξιων  νέων περιπετειών με το Μίκυ ― οι περισσότερες από τις οποίες δεν ήταν ποτέ διαθέσιμες στα αγγλικά! Τώρα η Fantagraphics μεταφράζει και ανθολογώντας τις καλύτερες ιστορίες του Σκάρπα! Αυτός ο τόμος επανασυνδέει τους Μίκυ, Ατομίνο και Μαύρο Πητ για του Σκάρπα τις ιστορίες «The Bleep-Bleep 15» και «The Fabulous Kingdom of Shan-Grilla», δύο διεθνώς γνωστές ιστορίες που κάνουν το βορειοαμερικάνικο ντεμπούτο τους! Πλήρης έγχρωμη εικονογράφηση σε όλο τον τόμο.

Άρα από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι θα έχει τις εξής ιστορίες:

  1. Η Τέταρτη Διάσταση
  2. The Bleep-Bleep 15 (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)
  3. The Fabulous Kingdom of Shan-Grilla (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)

Οι παραπάνω ιστορίες είναι συνολικά 200 σελίδων. Βγάζοντας το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο θα τους μείνουν περίπου 4 σελίδες για 1-2 άρθρα για τον Σκάρπα και τις ιστορίες. Μια χαρά.

Πάμε όμως να δούμε τι θα έχουμε και στους άλλους δυο τόμους. Στο δεύτερο τόμο (192 σελίδων) με τίτλο Disney Masters Vol. 2: Luciano Bottaro: Walt Disney’s Donald Duck: Uncle Scrooge’s Money Rocket θα έχουμε ιστορίες του Λουτσιάνο Μποττάρο ενώ στον τρίτο, Disney Masters Vol. 3: Paul Murry: Walt Disney’s Mickey Mouse: The Case Of The Vanishing Bandit ιστορίες του Πωλ Μάρρυ. Ο δεύτερος θα κυκλοφορήσει 12 Ιουνίου 2018 ενώ ο τρίτος στις 17 Ιούλη.

Παρακάτω βλέπουμε την περιγραφή του δεύτερου τόμου από το Amazon:

Ο θείος Σκρουτζ μεταφέρει τα λεφτά του στο φεγγάρι σε αυτή την νέα σειρά που αφιερώνεται σε κλασικούς δημιουργούς κόμικς.

Ο δεύτερος μας τόμος στην νέα έκδοση προβάλλει έναν από τους καλύτερους Disney σχεδιαστές των Ντακ, Λουτσιάνο Μποττάρο! Όταν ο Σκρουτζ μεταφέρει τα λεφτά του στο φεγγάρι για να τα σώσει από τους άπληστους Μουργόλυκους, ο Ντόναλντ Ντακ τυχαία καταφεύγει στον πύραυλο για να διαφύγει ― και παρασύρεται σε έναν αστεροειδή! Με την Ρέμπο, Βασιλιά του Κρόνου ξαφνικά στην εικόνα, μπορεί ο Ντόναλντ σώσει τον εαυτό του και την περιουσία του Σκρουτζ; Ο Μαέστρος των Ιταλικών κόμικς Λουτσιάνο Μποττάρο (1931–2005), βασισμένος στην παράδοση του Καρλ Μπαρκς, περιστρέφει άγρια, συναρπαστικά και σχεδόν ψυχεδελικά παραμύθια για την Λιμνούπολη για δεκαετίες! Τώρα η Fantagraphics φέρνει την καλύτερη δουλειά του στη Disney για τον αγγλόφωνο κόσμο – ξεκινώντας από τον Ρέμπο τον σπουδαίο sci-fi κακό του Μποττάρο! Μετά από την πρώτη μεγάλη μάχη του Ρέμπο με τον Ντόναλντ και τον Σκρουτζ στην ιστορία «Ο διαπλανητικός πύραυλος», ο άσχημος εξωγήινος επιστρέφει από το διάστημα στο «Rebo Reducks», αυτού του τόμου την δεύτερη κοσμική περιπέτεια. Μετά ο Μποττάρο βάζει τον Σκρουτζ ενάντια στην αγαπημένη μάγισσα του Καρλ Μπαρκς την Φούρκα, στην «Η Τηλεορασόπληκτη Μάγισσα». Αυτή είναι η δεύτερη έκδοση της νέας σειράς Disney Masters, που προβάλλει έναν από τους πιο αγαπημένους Disney Ιταλούς καρτουνίστες! Πλήρης έγχρωμη εικονογράφηση σε όλο τον τόμο.

Άρα από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι θα έχει τις εξής ιστορίες:

  1. Ο διαπλανητικός πύραυλος
  2. Paperino e il ritorno di Rebo (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)
  3. Η Τηλεορασόπληκτη Μάγισσα

Για τον τρίτο ξέρουμε ότι θα έχει σίγουρα την εξής ιστορία σύμφωνα με τον τίτλο του:

  1. The Case of the Vanishing Bandit (αδημοσίευτη στην Ελλάδα)

Γενικά, μπράβο στη Fantagraphics για τους νέος τόμους και δεν ήταν κάτι περίμενα προσωπικά. Κάτι ακουγόταν για Σκάρπα… Περίμενα κάτι άλλο δηλαδή.  Μπορεί να πάρω κάποιον από τους παραπάνω τόμους κάποια στιγμή και γιατί θα έχουν ωραίες ιστορίες συγκεντρωμένος αλλά και γιατί η ποιότητα θα είναι πάρα πολύ καλή.