Μίκυ Μάους: Η Τελευταία Ναυμαχία

Την Παρασκευή που πέρασε είχαμε στο Μίκυ Μάους #225 την ιστορία Το Μυστήριο του Πίνακα. Έχει κυκλοφορήσει (αφού πάλι η Καθημερινή άργησε να βγάλει το ημερολόγιο…) οπότε δεν θα πούμε κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο… Ας περάσουμε στην Παρασκευή που έρχεται και στο επόμενο τεύχος που έχει ως κεντρική την ιστορία Ασφάλεια της Βροχής από το πενάκι του Andrea Freccero. Στις 19 του μήνα πιστεύω ότι θα δούμε την πιο ενδιαφέρουσα κεντρική ιστορία όσον αφορά το Μίκυ Μάους. Πρόκειται για την Τελευταία Ναυμαχία που αποτελεί μέρος της σειράς Η Ιστορία της Τέχνης σε σενάριο Roberto Gagnor και σχέδιο Stefano Zanchi. Μου αρέσει πολύ το σχέδιο και ο χρωματισμός της πρώτης σελίδας που βλέπω στο Inducks.

Το τελευταίο τεύχος για τον Οκτώβρη έχει την ιστορία Δορυφορικός Πανικός με το σχέδιο να είναι του Alessandro Gottardo και το σενάριο του Rudy Salvagnini.Τα εξώφυλλα για άλλη μια φορά έχουν όλα παρθεί από τεύχη του Ιταλικού I Classici di Walt Disney και όχι από το Topolino. Ίσως με εξαίρεση μια ιστορία ενός τεύχους δυστυχώς συνεχίζεται η μεγάλη μετριότητα στο εβδομαδιαίο Μίκυ Μάους.

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Tο Σούπερ Μίκυ (που λείπει) θα έχει ως κεντρική την πολυσέλιδη ιστορία Ο Πορφυρός μη με Λησμονεί με τον Μίκυ.  Το Ντόναλντ έχει ως κεντρική την ιστορία Ο Μάγος του Βάλτου. Το ΚΟΜΙΞ (που λείπει πάλι) έχει ως κεντρική την δεκασέλιδη ιστορία του Ρόσα, Το Χρηματωρυχείο,(που έχει εξώφυλλο δικό της), που διαβάσαμε στο ΚΟΜΙΞ #74 το 1994. Περιμένουμε να δούμε τι αλλαγές θα γίνουν (αν γίνουν) στις αρχές του 2019. Πάντως, από ότι φαίνεται γενικά ο Οκτώβρης είναι ένας αδιάφορους μήνας για τις εκδόσεις. Το ΚΟΜΙΞ ενώ πίστευα δεν μπορούμε να γίνει χειρότερο τελικά έγινε. Τι εννοώ; Ότι πλέον είναι γεμάτο δεκασέλιδες και έχει και ανατύπωση. Μου θυμίζει αισθητά τα τεύχη των τελευταίων χρόνων της Νέας Ακτίνας. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Βάλε και την ανατύπωση μαζί και έχεις τον χειρότερο συνδυασμό. Κρίμα πραγματικά.