Πέρα από τον Ντόναλντ Ντακ που γιόρτασε 85 χρόνια φέτος έχουμε και το άλτερ έγκο του χαρακτήρα που κλείνει 50 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση στην ιστορία των Γκουίντο Μαρτίνα και Κάρπι, «Το Μυστικό της Βίλας των Ρόδων». Για αυτό τον λόγο ο Μάρκο Τζερβάζιο, ο δημιουργός υπεύθυνος για τις περιπέτειες του Φαντομία, επαναφέρει την κλασσική ιστορία της πρώτης εμφάνισης του Φάντομ Ντακ και με δικό του σχέδιο αλλά και το πιο ενδιαφέρον; Το γεγονός ότι η νέα ιστορία μας δείχνει τι ακριβώς συνέβη εκείνη την περίοδο παρασκηνιακά.

Παραπάνω φαίνεται το εξώφυλλο του τεύχους όπου δημοσιεύτηκε η νέα ιστορία αλλά και η πρώτη σελίδα. Γενικά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Αυτό μας δείχνει η ιστορία του Μάρκο και μακάρι να την δούμε σύντομα στην χώρα μας.

Συνέντευξη και εικόνες της ιστορίας στα Ιταλικά.

Μια άλλη νέα ξεχωριστή ιστορία είναι η «Paperino contro Paperino» που μεταφράζεται ως «Ντόναλντ Ντακ εναντίον Ντόναλντ Ντακ» σε κείμενα του Fausto Vitaliano και σχέδιο του Emilio Urbano. Στην συγκεκριμένη ιστορία βλέπουμε κάτι πολύ πρωτότυπο που δεν έχει ξαναγίνει! Ο Ντόναλντ έρχεται αντιμέτωπος με όλα τα άλτερ εγκο του! Δηλαδή τους Φάντομ Ντακ (κλασικός), Φάντομ Ντακ (Νέες Περιπέτειες), Πράκτορας Ντακ και Πά.τσα. 7.  

Ο Ντόναλντ θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις δυνατές προσωπικότητες, οι οποίες απελευθερώθηκαν από αυτόν από ένα λάθος του Κύρου. Οι 4 όμως ηρωικές πλευρές του χαρακτήρα, σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι η ολοκλήρωση των αντίστοιχων αποστολών τους χωρίς τον Ντόναλντ Ντακ δεν είναι καθόλου εύκολη…

Από την παραπάνω σελίδα παίρνουμε μια ιδέα για την ιστορία. Όπως είπαμε πιο πριν είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και οπότε θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τις αλληλεπιδράσεις όλων αυτών των χαρακτήρων μεταξύ τους.

Πάντως γενικά η Ιταλία για να γιορτάσει την επέτειο του Φάντομ θα έχει διάφορους τίτλους σε προσφορά.