Για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια Φάντομ Ντακ, οι Ιταλοί βγάζουν μια νέα σειρά που συλλέγει ιστορίες του χαρακτήρα μέχρι και το 2002. Πρόκειται για τη σειρά Paperinik – le origini del mito (Φάντομ Ντακ – Η Αρχή του Μύθου στα ελληνικά) η οποία θα έχει 57 τεύχη των 204 σελίδων το καθένα. (σύμφωνα με το Inducks) Από ότι φαίνεται οι τόμοι θα έχουν σκληρό εξώφυλλο.

Τα 4 πρώτα εξώφυλλα των τόμων

Ο πρώτος τόμος ,κυκλοφορεί από τις 29 Αυγούστου με την ειδική τιμή 2,99 ευρώ, έχει ως κύρια ιστορία την κλασσική πρώτη ιστορία του Φάντομ, «Το Μυστικό της Βίλας των Ρόδων». Η συχνότητα της σειράς θα είναι εβδομαδιαία (με τον κάθε τόμο να κοστίζει 6,99 μαζί με την εφημερίδα του οποίου είναι προσφορά) και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι θα περιέχει αδημοσίευτο υλικό, σχέδια και άρθρα από τους Fabio Licari και Luca Boschi (άρθρα του οποίου έχουμε διαβάσει και σε άλλες σειρές).

Πολύ φιλόδοξο πρότζεκτ θα έλεγα. Ωραία ιδέα καθώς θυμίζει τις Βιβλιοθήκες του Μπαρκς και του Σκάρπα αλλά η Βιβλιοθήκη αυτή θα είναι ημιτελής καθώς θα βγάλουν όπως είπα παραπάνω μέχρι και την περίοδο της ιστορίας «Οι Σωλήνες του Χωροχρόνου». (όπως μπορείτε να δείτε και από αυτή τη σελίδα) Βέβαια μπορεί στο μέλλον να το συνεχίσουν. Όπως και να έχει είναι μια ωραία προσπάθεια και έτσι συγκεντρώνουν πολλές ιστορίες του ήρωα σε μια ωραία έκδοση για την βιβλιοθήκη που σχηματίζει κιόλας το πρόσωπο του μασκοφόρου εκδικητή.