Μπήκε ο Μάρτιος και η Καθημερινή, επαναφέρει έναν παλιό γνωστό μας στο προσκήνιο. Έχουμε λοιπόν, την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Πράκτορα Ντακ! Ας δούμε όμως αναλυτικά, τι να αναμένουμε αυτόν τον μήνα.

Μίκυ Μάους: Επανεκκίνηση

Όπως είπα παραπάνω, θα δούμε την ιστορία «Επανεκκίνηση» με τον Πράκτορα Ντακ. (είχε μιλήσει για αυτή ο ΚΟΜΙΞ σε παλαιότερο του άρθρο) Η ιστορία είναι 99 σελίδων, οπότε θα την δούμε χωρισμένη σε τρία μέρη των 33 σελίδων. Νομίζω πως από τα εκπληκτικά εξώφυλλα του Φρεκέρο και μόνο, δελεάζεσαι να αγοράσεις τα τεύχη. Βέβαια, εδώ να παρατηρήσουμε το εξής.

Το δεύτερο εξώφυλλο, είχε χρησιμοποιηθεί  επί Τερζόπουλου κι αναφέρεται, σε άλλη ιστορία. Εδώ είναι που οι υπεύθυνοι της Καθημερινής, τά έκαναν μαντάρα. Γιατί να βάλουν ένα εξώφυλλο, το οποίο έχει ξαναχρησιμοποιηθεί κι όχι αυτό (με τις κατάλληλες μετατροπές φυσικά) φερειπείν.

Τέλος, στο τελευταίο Μίκυ Μάους του μήνα, θα δούμε ετούτη την ιστορία σχεδιασμένη από τον (αγαπημένο) Σκιαρόνε.

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Ντόναλντ

Στο Ντόναλντ, θα απολαύσουμε αυτή την φαινομενικά ενδιαφέρουσα ιστορία του Φέκι. Είναι και χορταστική (30 σελίδων) οπότε νομίζω ότι θα είναι μία πολύ αξιοπρεπής κι όμορφη ιστορία. Κατά την γνώμη μου την συγκεκριμένη βέβαια αδικεί η επιλογή του εξωφύλλου, το οποίο βρίσκω από αδιάφορο στην καλύτερη έως και αποτρεπτικό για την αγορά του τεύχους εάν δεν γνωρίζεις το περιεχόμενό του.

Super Μίκυ

Συνεχίζουμε με το Super Μίκυ, που βλέπουμε ότι το εξώφυλλό του αντιστοιχεί σε αυτό το ξενόγλωσσο τεύχος, το οποίο όμως παρατηρούμε πως έχει για κεντρική ιστορία μία δεκασέλιδη. Στο Super Μίκυ όμως, σαν κεντρικές έχουμε ιστορίες είκοσι σελίδων και πάνω. Οπότε εικάζω ότι η παραπάνω ιστορία θα μπει ως συμπληρωματική, ενώ ως κεντρική θα έχουμε κάποια που δεν γνωρίζουμε.

ΚΟΜΙΞ

Τέλος, φτάνουμε στην (μακράν) πιο αδιάφορη έκδοση της εκδοτικής, το ΚΟΜΙΞ. Μαντέψτε ποιανού ιστορία θα δούμε σαν κεντρική; Κάποια αδημοσίευτη παλιά Αμερικάνικη, μήπως κάποια παλιά Ιταλική, ή ίσως κάποια μοντέρνα Ιταλική; Όχι, θα έχουμε για πολλοστή φορά Μπάρκς.

Επίλογος

Σίγουρα ο μήνας (με εξαίρεση το ΚΟΜΙΞ) δείχνει πολύ όμορφος. Φρέσκες ιστορίες στο Μίκυ Μάους, όμορφη ιστορία στο Ντόναλντ και μία έκπληξη μάς περιμένει στο Super Μίκυ.

Το άρθρο είναι από τον καινούργιο μας συντάκτη Σκρουτζ Μακ Ντακ, με μια μικρή βοήθεια από τον ΚΟΜΙΞ.