Πρόκειται για τον δεύτερο τόμο της αντίστοιχης Ιταλικής σειράς. Ο συγκεκριμένος τόμος έχει 11 ιστορίες γύρω στις 30 σελίδες η κάθε μια (εκτός από μια ιστορία που έχει 2 μέρη 30 και 21 σελίδων). Από αυτές επτά έχουν δημοσιευτεί στα ελληνικά και μπει σε τεύχη του Μίκυ Μάους της Α΄ Περιόδου, στο Γίγας και στο Ντόναλντ.  Υπάρχουν 5 αδημοσίευτες που ίσως δούμε (κάποια από αυτές):

  1. Topolino e la spada invincibile (η δεύτερη καλύτερη του τόμου και η ιστορία που θα ήθελα να δούμε από τις αδημοσίευτες εννοείται.)
  2. Paperino e il regno di Greet
  3. Paperino e la regina Nonah-Paper
  4. Topolino e la corazza di Sorceres
  5. Topolino, Ser Pipp e il tesoro del drago

Πιστεύω ότι θα ήταν ωραίο να μπει η ιστορία Η Σμαραγδένια Περικεφαλαία που στα ελληνικά μπήκε στον τόμο Γίγας που ήταν ασπρόμαυρος. Οπότε επιτέλους δίνεται η ευκαιρία να διαβάσουμε την ιστορία χρωματισμένη. Ακόμα μια ιστορία που έχει δυο μέρη και την έχουμε δει στο Μίκυ Μάους (πριν πολλά χρόνια) είναι Το σπαθί του χρόνου. Αποτελεί το highlight του τόμου και είναι ιστορία που υπάρχει μόνο σε 2 τεύχη του Μίκυ Μάους και δεν έχει ξαναμπεί. Άρα νομίζω ότι ήρθε να τη δούμε και μακάρι να γίνει. Οι υπόλοιπες ιστορίες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά ο συγκεκριμένος τόμος μπορεί να είναι από τους καλύτερους αρκεί να γίνουν σωστές επιλογές.