Νέο περιοδικό από τους Ιταλούς γείτονες μας Paperinik #1!

15128820_1146672365381503_676230962731425992_oΚαι ενώ το δικό μας περιοδικό με τον Φάντομ κλείνει στην Ιταλία θα κυκλοφορήσει ένα νέο περιοδικό που θα λέγεται Paperinik (Φάντομ Ντακ). Είναι θα λέγαμε το αντίστοιχο του ελληνικού περιοδικού Αλμανάκο. Πρόκειται για συνέχεια του Ιταλικού περιοδικού Paperinik Appgrade το οποίο έκλεισε το κύκλο του (με τεύχος #52) και θα περιλαμβάνει παλιές και νέες ιστορίες με τον αγαπημένο μας σουπερ ήρωα.

To πρώτος τεύχος του περιοδικού θα κυκλοφορήσει στην Ιταλία τον Ιανουάριο του 2017. Διαστάσεις: 13,9 x 18,6, Σελίδες: 242 και Τιμή: 3,50 ευρώ. Σε μέγεθος είναι λίγο μικρότερο από το Αλμανάκο θα λέγαμε.

Από ιστορίες από ότι φαίνεται από το πρώτο θα έχει και αρκετά παλιές και πιο πρόσφατες αλλά και ολοκαίνουργιες ιστορίες!

Ας ρίξουμε μια μια ματιά στις ιστορίες του πρώτου τεύχους που θα είναι οι εξής:

  1. Πρώτη ιστορία είναι μια ολοκαίνουργια ιστορία σχεδιασμένη από τον Τζόρτζιο Καββατσάνο! Πρόκειται για το Paperinik e lo speciale salvataggio spaziale (Φάντομ Ντακ και η ειδική εξοικονόμηση χώρου πιθανότατα στα ελληνικά;)
  2. Δεύτερη είναι ιστορία Η μελωδία των παρανόμων που διαβάσαμε στο 18ο τεύχος του Μίκυ Μάους της Β΄ Περιόδου.
  3. Τρίτη και τελευταία είναι η ιστορία Paperinik e il ritorno di Spectrus του 1991 που είναι αδημοσίευτη στη χώρα μας.

    Δεν ξέρω τι ακριβώς θα συμβεί με τα περιοδικά της χώρας μας στο μέλλον. Θέλω να είμαι θετικός αλλά ποτέ δεν ξέρεις… Οπότε εάν βγάλουν ποτέ στο μέλλον ένα περιοδικό με τον Φάντομ πιστεύω ότι είτε αυτό το νέο περιοδικό είτε ο προηγούμενος τίτλος πριν αυτό δηλαδή το Paperinik Appgrade θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή βάση για ένα ελληνικό περιοδικό με τον Φάντομ. Φάντομ Ντακ ή Αλμανάκο το όνομα… Πάντως να ξαναπώ πως το κλείσιμο του περιοδικού Φάντομ Ντακ: Οι νέες Περιπέτειες δεν είναι και πολύ καλό σημάδι…

ΚΟΜΙΞ, ΚΟΜΙΞ Wiki