Τοπ 10 ιστορίες που περιμένουμε από Ιταλία!

1. Η Παράξενη Υπόθεση του Δόκτωρ Ρατκιλ και του Μίστερ Χάιντ
(Lo strano caso del Dottor Ratkyll e di Mister Hyde)

Ιστορία με τον Φάμπιο Τσελόνι στο σχέδιο και του Μπρούνο Έννα στο σενάριο αντίστοιχα . Είναι παρωδία της νουβέλας Η Παράξενη Υπόθεση του Δόκτωρ Τζέκιλ και του Κύριου Χάιντ”.

Θα έχετε δει και πιο παλιά άρθρα (στα ΚΟΜΙΞ Predictions που δεν γίνονται πλέον για τους προφανείς λόγους) ότι αναμένω να δούμε στη χώρα μας την συγκεκριμένη ιστορία εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έχει ως καστ και τα παπιά και την παρέα του Μίκυ να παίζουν κάποιο ιδιαίτερο “ρόλο”..

 

Το σχέδιο και ο χρωματισμός φαίνονται υπέροχα και η ιστορία αυτή έχει χαρακτηριστεί και ως η καλύτερη του Τσελόνι αλλά και από διάφορους η καλύτερη ιστορία της Τριλογίας του Τρόμου (Δράκουλας, η συγκεκριμένη και το Ντάκενσταϊν).

Όλα αυτά λοιπόν με κάνουν να θέλω να την διαβάσω πάρα πολύ. Τόσο πολύ που την έχω στην πρώτη θέση. Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι συμμετέχουν και τα παπιά και τα ποντίκια στην ιστορία, κάτι που βρίσκω ενδιαφέρον.

2. Η Αυτοκρατορία του Πάγου (Topolino e l'impero sottozero)

Η ιστορία του Κάστυ ,104 σελίδων, που περιμένω περισσότερο από κάθε άλλη με τον Μίκυ μακράν. Είναι χωρισμένη σε 3 μέρη και σε αυτά δεν περιλαμβάνω το μικρό prequel των 5 σελίδων.

Την συγκεκριμένη την περιμένω εδώ και 2,5 χρόνια να τη δούμε στην Ελλάδα. Κάποτε πίστευα ότι θα τη δούμε στο ΚΟΜΙΞ σε 2 τεύχη τα οποία θα ήταν το κάτι άλλο! Τώρα δεν ξέρω… Μάλλον στο Μίκυ Μάους θα μπει ξερή χωρίς το άρθρο που της αρμόζει.

Να πούμε πως πλέον η συγκεκριμένη ιστορία θεωρείται ως καλύτερη του Κάστυ στο Inducks και από όσο θυμάμαι η μεγαλύτερη που έχει δημιουργήσει. Πραγματικά θέλω πολύ να την διαβάσω. Είναι και αρκετά μεγάλη.

Ένας φίλος είχε φτιάξει παλιότερα και πως περίπου πίστευε θα είναι το εξώφυλλο του ΚΟΜΙΞ για την ιστορία. Μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

3. Φάντομ Ντακ εναντίον Πράκτορα Ντακ - Χρονοέγκλημα (PK Timecrime DD)

Την συγκεκριμένη ιστορία που είναι 90 σελίδες σε σχέδιο Πάολο Μοττούρα και σε σενάριο Φραντσέσκο Αρτιμπάνι την έχω διαβάσει κάπου στο διαδίκτυο στα αγγλικά και την βρήκα εξαιρετική.

Το δίδυμο αυτό τα σπάει!  Μας δείχνει πως συνδέονται τα δυο ας πούμε «σύμπαντα» του Φάντομ Ντακ (των Νέων Περιπετειών) και του Πράκτορα Ντακ. Και μας δίνονται σημαντικές απαντήσεις και για τα δυο.

Έχουμε αναφορές σε παλιότερες ιστορίες. Γενικά, είναι απολαυστικότατη!!  Το σχέδιο του Μοττούρα μαζί με τον χρωματισμό του Μαξ Μοντεντούρο το βρήκα εξαιρετικό. Η πλοκή είναι πολύ καλή και αγγίζει λεπτομέρειες. Το πότε και που θα την δούμε στην Ελλάδα δεν το γνωρίζω. Πραγματικά θα άξιζε για μένα να τη διαβάσουμε στο ΚΟΜΙΞ με ένα άρθρο. Ένα τεύχος μόνο για αυτήν την ιστορία. Θα ήταν εκπληκτικό.

4. Μητρόπολις (Metopolis)

Άλλη μια παρωδία από τα χεράκια του Πάολο Μοττούρα που μπήκε στο Topolino #3189! Πρόκειται για παρωδία αλά Disney της ταινίας Μητρόπολις του 1927 του Φριτς Λανγκ. Η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται στο μέλλον με το περιβάλλον να είναι ψυχρό και βιομηχανικό. Η Μητρόπολις χωρίζεται σε δύο κοινωνικές τάξεις που ζουν σε διαφορετικά επίπεδα της πόλης. Οι εργάτες είναι αυτοί που «κινούν» αυτήν την πόλη του μέλλοντος με τον μόχθο τους όμως οι μηχανές καθορίζουν τη ζωή τους!

Όμως, αυτή η κατάσταση, σύντομα θα αλλάξει, όταν ο γιος του Φρέντερσεν, ο Φρέντερ, που ζει μια ξένοιαστη ζωή γεμάτη γλέντια, γνωρίζει κατά τύχη την όμορφη Μαρία, κόρη ενός εργάτη…  Οπότε καταλάβατε πάνω κάτω περί τίνος πρόκειται. Θεωρώ το δίδυμο  Μοττούρα – Αρτιμπάνι ότι καλύτερο έχει η Ιταλία μέχρι στιγμής. Και οι δυο φοβεροί στον τομέα τους. Ο Αρτιμπάνι μας έχει χαρίσει υπέροχα σενάρια και πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβαίνει και σε αυτόν εδώ την ιστορία.

5. Στο Δρόμο (Topolino e Pippo On the Road)

Ιστορία 65 σελίδων από το πενάκι του Πάολο Μοττούρα.  Άλλη μια ιστορία τύπου παρωδίας από το σχεδιαστή, του ομώνυμου μυθιστορήματος On the Road του Τζακ Κέρουακ. Είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα που εκδόθηκε το 1957. Θεωρείται ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά και σημαντικά έργα του μεταπολεμικού λογοτεχνικού κινήματος της γενιάς των μπητ, που συνδέθηκε με την αντικουλτούρα της δεκαετίας του 60. (σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια)

Πραγματεύεται τις εμπειρίες του Κέρουακ κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του στην Αμερική. Φαίνεται ενδιαφέρον και ο Γκούφυ φαίνεται χμμμ ας πούμε πιο “μάγκας” από ότι συνήθως.

Η αλήθεια είναι ότι έχω διάφορες ελαιογραφίες του Μοττούρα για την ιστορία και σχέδια που κίνησαν πολύ την περιέργεια για αυτήν την ιστορία. Για αυτό τη βάζω τόσο ψηλά στη λίστα.

6. Μίκυ Μαλτέζε (Topo Maltese - Una ballata sul topo salato) 

Θα μπορούσα να την έχω και ως πέμπτη επιλογή την συγκεκριμένη ιστορία. Γενικά, είναι λίγο δύσκολο να φτιάξεις ένα τοπ 10 όταν σου αρέσουν πολλές ιστορίες και δεν θες να αδικήσεις κάποια. Το 2017 συγκεντρώνονται 50 χρόνια από την δημιουργία Κόρτο Μαλτέζε με την ιστορία “Η Μπαλάντα της Αλμυρής Θάλασσας” και ο Τζόρτιζο Καβατσάνο έκλεισε 50 χρόνια ως δημιουργός Ντίσνεϋ. Για αυτό αποφασίστηκε να δημιουργηθεί και αυτή η Ντισνεική παρωδία. Δημοσιεύτηκε στο Topolino #3187 με τίτλο  “Una Ballata del Topo Salato” (Η Μπαλάντα του Αλμυρού Ποντικού), έχοντας τον Μίκυ στο ρόλο του Κόρτο.

Η ιστορία έχει 80 σελίδες με τους Μίννι, Μαύρος Πητ και Μαύρο Φάντασμα να παίζουν τους ρόλους των Πανδώρα, Ρασπούτιν και Μονάκο αντίστοιχα. Χορτάτη με αρκετές σελίδες και είναι ενδιαφέρουν να δούμε πως ο Καβατσάνο χειρίστηκε την Ντισνεική μεταφορά του Κορτο.

Σεναριογράφος είναι ο Μπρούνο Έννα που τον έχουμε δει στην Τριλογία του Τρόμου και μας έχει αποδείξει ΄τοι μπορεί να γράψει δυνατά σενάρια.  Πολύ όμορφο και το εξώφυλλο. Μια ιστορία που πιστεύω θα ήθελα να διαβάσουν και οι φαν του Κόρτο.

7. Η Ακτίνα της Ατλαντίδας (Topolino e il Raggio di Atlantide)

Ιστορία από το πενάκι του Κάστυ, με 83 σελίδες και χωρισμένη σε 3 μέρη. Αποτελεί συνέχεια της ιστορίας “Τα Ορυχεία της Ατλαντίδας” που διαβάσαμε στο ΚΟΜΙΞ #5 της Β΄Περιόδου. Και γενικά της σειράς με την Ατλαντίδα του Κάστυ. Τελικά, όπως διαβάσαμε σε συνέντευξη πριν μερικούς μήνες δεν πρόκειται για Τριλογία αλλά για σειρά ιστοριών όπου στο τέλος της οι ήρωες μας θα βρουν το μυθικό νησί.

Οπότε αναμένουμε και άλλα επεισόδια. Από τα διάφορα previews το σχέδιο φαίνεται υπέροχο ενώ η επιθυμία να διαβάσω την ιστορία αυτή υπήρχε από τότε που διάβασα την ιστορία του Κάστυ από το ΚΟΜΙΞ #5. Η οποία ήταν πολύ ωραία δομημένη. Για να δούμε τι μυστήριο σχετικό με την Ατλαντίδα μας επιφυλάσσει ο Κάστυ αυτή τη φορά. Πολύ μου αρέσει που είναι σειρά και όχι μόνο Τριλογία.

8.Τι πρόκειται να συμβεί στο χθες; (Tutto questo accadrà ieri)

Άλλη μια ιστορία για την οποία έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα. Πάντα οι ιστορίες με τα ταξίδια στο χρόνο μου τραβάνε το ενδιαφέρον. Συνδυάζει το υπέροχο στυλ του Κάστυ με τον κλασσικό Μίκυ της δεκαετίας του 1930 (στον οποίο έχω μια αδυναμία). Ο Κάστυ για αυτήν την ιστορία συνεργάστηκε με τον Μάσσιμο Μπονφάττι.

Ο τελευταίος έκανε τον κλασσικό Μίκυ και γενικά από όσο καταλαβαίνω όλους τους κλασσικούς χαρακτήρες, τα παλιά κτήρια του παρελθόντος. Προσωπικά αναμένω με τα χίλια την ιστορία στη χώρα μας. Ταιριάζει να μπει τον Νοέμβριο που τότε είναι τα γενέθλια του Μίκυ. Έτσι και αλλιώς μπήκε στο Topolino το 2015 για να γιορτάσουν τα γενέθλια του διάσημου ποντικιού!

9. Μαύρος Κεραυνός 2.1 & 3 (Darkenblot 3 Nemesis)

Ως ένατη επιλογή έχουμε τα νέα επεισόδια της σειράς Μαύρος Κεραυνός. Από το πενάκι του Λορένζο Παστροβίκιο και το σενάριο από τον ταλαντούχο Κάστυ. Εάν βάλουμε και το 2.1 που θεωρείται το prequel για το τρίτο μέρος του Μαύρου Κεραυνού τότε μιλάμε για πάνω από 200 σελίδες. Νομίζω είναι αρκετό για να χορτάσουμε από τον Μαύρο Κεραυνό για αρκετό καιρό.

Το Μαύρος Κεραυνός 2 – Η Αναγέννηση που διαβάσαμε στις σελίδες του ΚΟΜΙΞ #8 της Β΄Περιόδου είναι για μένα καλύτερο από πρώτο που είχαμε δει στο Μίκυ Μάους του Τερζόπουλου. Φαίνεται ότι το σχέδιο έχει επιρροές από μάνγκα πράγμα που μου αρέσει πολύ. Ελπίζω το τρίτο μέρος να σταθεί στο ίδιο ύψος τόσο σχεδιαστικά όσο σεναριακά.

10. Ντάκενστάϊν (Duckenstein di Mary Shelduck)

Αρχίσαμε τη λίστα με παρωδία του Τρόμου από τον Φάμπιο Τσελόνι και τον Μπρόυνο Έννα και θα κλείσουμε με μια άλλη παρωδία του Τρόμου. Πρόκειται για την ιστορία Ντάκενστάϊν που δημοσιεύτηκε στο Topolino #3180. Υπέροχος χρωματισμός και σχέδιο με τα παπιά να αναλμβάνουν διάφορους ρόλους.

Ο Ντόναλντ έχει τον πρωταγωνιστικό ως Δόκτωρ Ντάκενστάϊν. Άλλη μια παρωδία που θα ήθελα πολύ να τη δούμε, αλλά την έβαλα τελευταία διότι υπάρχουν πολλές καλές ιστορίες για τις οποίες ανυπομονώ λίγο περισσότερο. Γενικά όλες οι ιστορίες του Τοπ 10 αξίζουν με τα χίλια!

Honoralble Mentions

Topolino e l'inseguimento al grande slam

Πρόκειται για ιστορία του Πάολο Μοττούρα στην οπία βλέπουμε τον Μίκυ να παίζει τένις. Είναι 34 σελίδων και μάλλον θα την δούμε στο Μίκυ Μάους.

Μικυνίξ (Topolinix e lo scambio di Galli)

Ιστορία από την Σύλβια Τζίκε και είναι σαν παρωδία των ιστοριών των αγαπημένων μας Γαλατών. Από όσο έχουμε μάθει πρόκειται για γειτονικό χωριό από αυτό του Αστερίξ και του Οβελίξ.

Γενικά

Υπάρχουν και άλλες ιστορίες που είναι καλές και αξίζει να δούμε. Εδώ στο τοπ 10 βάλαμε τις πάρα πολύ καλές. Θα φτιάξουμε και άλλο ένα τοπ 10 με τις λιγότερο καλές σε άλλο άρθρο. Ελπίζουμε να σας άρεσε το συγκεκριμένο και ας είναι λίγο μεγάλο…