Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από την ελληνική anime εκδήλωση, AnimeCon. Όπως σας είχαμε αναφέρει σε παλιότερο άρθρο περάσαμε υπέροχα. Παρακάτω μια συνέντευξη με τους διοργανωτές του Con, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ που απάντησαν στις ερωτήσεις μας. Η συνέντευξη πάρθηκε από τους ΚΟΜΙΞ & PhantomDuck.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

1) Όσο περνούν τα χρόνια τα manga & anime εξαπλώνονται περισσότερο. Το ίδιο συμβαίνει και στη χώρα μας. Πως νιώθετε που το ΑnimeCon επιστρέφει μετά από 7 χρονιά στη Θεσσαλονίκη σε ένα πιο διαφορετικό περιβάλλον;

Η σκηνή των anime & manga στην Ελλάδα είναι μία συνεχώς εξελισσόμενη σκηνή που μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα και οδεύει να γίνει ένα mainstream μέσο ψυχαγωγίας. Ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια η εξέλιξη των anime & manga στην χώρα μας ήταν ραγδαία και προβλέπουμε ότι στο μέλλον θα είναι ακόμα ταχύτερη. Πριν εφτά χρόνια το κοινό ακόμα μάθαινε τί είναι η Ιαπωνική Pop Κουλτούρα. Πλέον παγιώνεται ως ένα μέσο ψυχαγωγίας με πρωτότυπες ιστορίες και μία διαφορετική κουλτούρα από αυτή που προάγει ο δυτικός τρόπος ψυχαγωγίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε με την εκδήλωση AnimeCon: RUN Thessaloniki, μία εκδήλωση που έθεσε τα θεμέλια της γιορτής της Ιαπωνικής Κουλτούρας στην Θεσσαλονίκη.

2) Φέτος η εκδήλωση είναι για μια μέρα. Σκέφτεστε ανάλογα με την επιτυχία που θα έχει φέτος να αυξηθεί στις 2 μέρες του χρόνου;

Η προσέλευση του κόσμου φέτος ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη. Το Σ.Κ. Ιωάννης Βελλίδης γέμισε από άκρη σε άκρη με επισκέπτες που λατρεύουν την Ιαπωνική Pop Κουλτούρα, Τέχνη και Παράδοση και έδειξαν την αγάπη τους στο κάλεσμα της διοργάνωσης. Το πρώτο μας μέλημα είναι να μεγαλώσουμε τον χώρο της εκδήλωσης, ώστε να χωρέσουν όλοι και εφόσον οι παράγοντες το επιτρέπουν να μεγαλώσουμε την διάρκεια της εκδήλωσης προσθέτοντας περισσότερες δημιουργικές και πρωτότυπες δραστηριότητες σε σχέση με την Ιαπωνική Κουλτούρα.

3) Οι βελτιώσεις του φετινού Animecon είναι εμφανείς. Η εκδήλωση έχει το δικό της λογότυπο και είναι πιο οργανωμένη με γεμάτο πρόγραμμα, ενδιαφέρουσες ομιλίες και πολλούς καλεσμένους από το εξωτερικό. Πόσο δύσκολη ήταν η όλη προετοιμασία;

Όπως όλες οι διοργανώσεις, έτσι και στο AnimeCon: RUN Thessaloniki, η προετοιμασία είναι εντατική και γίνεται όλο και πιο έντονη όσο φθάνει η ημερομηνία της εκδήλωσης. Όσο περισσότερες δραστηριότητες και καλεσμένους εντάσσουμε στην εκδήλωση, τόσο πιο απαιτητική είναι η προετοιμασία. Η κούραση και το άγχος της διοργάνωσης, ανταποδόθηκε φέτος με το παραπάνω, από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Για αυτό τον λόγο στόχος μας του χρόνου, είναι να διοργανώσουμε ένα AnimeCon: RUN Thessaloniki μεγαλύτερης έκτασης, για να ικανοποιήσουμε όλους τους επισκέπτες.

4) Αν μπορούσατε μελλοντικά να φέρετε κάποιον mangaka από την Ιαπωνία ποιος θα ήταν;

Ένας διακαής πόθος μας είναι να φέρουμε στην Ελλάδα έναν Ιάπωνα mangaka ως επίσημο καλεσμένο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος και θα είναι μία ευκαιρία ο κόσμος να γνωρίσει από κοντά την αυθεντική δημιουργική πηγή των έργων που πληθώρα κόσμου λατρεύει να διαβάζει και να βλέπει. Η λίστα των mangaka από την Ιαπωνία που θέλουμε να καλέσουμε είναι τεράστια και σίγουρα ξεχωρίζουν πολλά γνωστά ονόματα. Αν έπρεπε να επιλέξουμε ένα όνομα, τότε είναι ο George Morikawa, ο mangaka της πασίγνωστης manga σειράς Hajime No Ippo, που λατρεύει το team μας.

5) Θα προσπαθούσατε σε κάποια πιθανή συνεργασία με πιο γνωστούς χορηγούς του χώρου από το εξωτερικό στο μέλλον;

Η προτεραιότητά μας είναι να συγκεντρώσουμε περισσότερους φορείς της Ιαπωνικής Pop Κουλτούρας, Τέχνης και Παράδοσης στην Ελλάδα, καθότι το AnimeCon: RUN Thessaloniki είναι η εκδήλωση που γιορτάζουμε όλο το φάσμα του Ιαπωνικού Πολιτισμού, με έμφαση στην Pop Κουλτούρα στην χώρα μας. Παρόλ’ αυτά, ήδη έχουμε συνεργασίες και εκθέτες από το εξωτερικό, όπως η Lucca Manga School και η Panini από την Ιταλία. Ευελπιστούμε στις επόμενες διοργανώσεις να έχουμε περισσότερους εκθέτες από τη διεθνή σκηνή.