Και ναι άλλο ένα από τα manga, «No Longer Allowed in Another World» , που βρίσκω φρέσκα και ενδιαφέροντα αποκτάει anime.

Συντελεστές
Πρωτότυπο
  • Hiroshi Noda (Σενάριο)
  • Takahiro Wakamatsu (Σχέδιο)
Άλλος Τίτλος Isekai Shikkaku
Σκηνοθεσία Shigeki Kawai
Μουσική Kenichiro Suehiro
Σχεδιασμός Χαρακτήρων
  • Tomoshige Inayoshi
  • Asako Inayoshi
Στούντιο Παραγωγής Atelier Pontdarc

No Longer Allowed in Another World

Και ναι, άλλο ένα από τα manga που βρίσκω φρέσκα και ενδιαφέροντα αποκτάει anime. Το ομώνυμο anime βασίζεται στο σκοτεινής φαντασίας (dark fantasy) manga τύπου Isekai των Hiroshi Noda (ιστορία) και Takahiro Wakamatsu (σχέδιο). Από το τελευταίο trailer μαθαίνουμε ότι η πρεμιέρα θα είναι τον Ιούλιο, που σημαίνει ότι θα είναι μια από τις anime σειρές της καλοκαιρινής σεζόν.

 

Teaser Trailer

Παρακάτω έχουμε και το πρώτο teaser trailer της σειράς.

Νομίζω ότι από την πρώτη σκηνή του trailer αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι το τυπικό Isekai. Έχει λίγο μια πιο «σκοτεινή» πλευρά και αυτό λόγω του κεντρικού χαρακτήρα, του Sensei. Ο πρωταγωνιστής είναι μελαγχολικός και καταθλιπτικός, πράγμα που δεν είναι συνηθισμένο. Μέχρι και οι υπόλοιποι χαρακτήρες, ενώ μένουν έκπληκτοι από την συμπεριφορά του, τελικά τους ενθουσιάζει ο χαρακτήρας του.

Από όσο μπορείτε να δείτε, έχουμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Sensei, Annete, Tama και Nir, οι οποίοι υπάρχουν και στην αφίσα πιο πάνω.

Όσον αφορά το animation και τις φωνές, κατά τη γνώμη μου και τα δυο ήταν αρκετά καλά. Η φωνή του Sensei είναι αρκετά μελαγχολική, όπως πρέπει, συνεπώς του ταιριάζει. Από την άλλη, το animation δείχνει καλό και αρκετές σκηνές είναι λες και βγαίνουν από το manga. Έχουν κάνει καλή δουλειά και στις εκφράσεις των χαρακτήρων, που είναι και ένα από τα δυνατά σημεία του πρωτότυπου.

Δε θα πω περισσότερα, διότι θα μιλήσουμε σύντομα για το αντίστοιχο manga εκτενώς με ένα review.

Περίληψη

Σύνοψη της σειράς από τη Seven Seas Entertainment:

Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε έναν άλλο κόσμο με χαριτωμένα κορίτσια στο πλευρό σου και δυνάμεις που θυμίζουν βιντεοπαιχνίδι. Ακούγεται σαν όνειρο, σωστά; Όχι όμως για έναν μελαγχολικό συγγραφέα, ο οποίος θα προτιμούσε κυριολεκτικά να πέσει νεκρός. Ειλικρινά, όλη αυτή η φανταστική περιπέτεια απλώς εμποδίζει το ποιητικό του όνειρο να βρει το τέλειο μέρος για να πεθάνει. Αλλά όσο κι αν ρισκάρει τη ζωή του, όλα φαίνεται να εξελίσσονται καλά. Θα βρει ο θανάσιμα καταθλιπτικός ήρωάς μας μια νέα πνοή στη ζωή σε αυτή τη χαρούμενα ζοφερή Isekai κωμωδία;

©Hiroshi Noda, Takahiro Wakamatsu, Shogakukan/No Longer Allowed in Another World Partners