Συνεχίζουμε με κριτική του έβδομου τόμου της Βιβλιοθήκης του Σκάρπα. Ξαναλέω ότι οι κριτικές των τόμων μπορεί να μην γίνονται με τη σειρά. Οι βαθμολογίες των ιστοριών δίνονται πλέον μαζεμένες στο τέλος μαζί και με έναν μέσο όρο 🙂

Ο τόμος στην ΚΟΜΙΞ Wiki

Ιστορίες

Οι Πηγές των Μογγόλων: Ιστορία που μπορεί κανείς να διαβάσει στα Μίκυ Μάους 1, 1000 και 2000. Έχοντας διαβάσει την συγκεκριμένη ήδη 3 φορές και με αυτήν εδώ να είναι η 4 ένιωσα ότι κάπου έχανε η ιστορία. Πάρα πολύ καλή αλλά έλειπε κάτι. Πολύ ωραίο σχέδιο με τον χρωματισμό να μην τόσο καλός αλλά τέλος πάντων 😛 Μου άρεσε και η συμμετοχή του Μπιπ Μπιπ ενώ ο Καπετάνιος που κυνηγούσε την πέστροφα όλα τα λεφτά.

Το Μαγικό Δαχτυλίδι: Την περίμενα χειρότερη αλλά δεν ήταν κακιά. Κυρίως δεν μου άρεσε ο χρωματισμός. Ακόμα, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι η Κακιά Βασίλισσα με μαγικές δυνάμεις δεν μπορεί να γίνει πιο απειλητική. Στο τέλος της την έφερε ο όγδοος νάνος… Τέλος πάντων. Δεν ήταν άσχημη η ιστορία. Αρκετά καλή ήταν.

Το Παπί των Δασών: Εδώ τι να πει κανείς! Το διαμάντι του τόμου. Χορταστική ιστορία η οποία ήταν η καλύτερη σχεδιαστικά (επιτέλους οι Μουργόλυκοι είναι 3 και όπως πρέπει! 😛 Ο καθένας θα μου πείτε…). Ο Σκάρπα και μπράβο του για αυτό βρήκε ένα πανέξυπνο τρόπο για να κάνει παρωδία την ιστορία του Ρομπέν των Δασών. Αρχίζουμε στη Λιμνούπολη και μετά μεταφερόμαστε σε έναν άλλο κόσμο, τηλεοπτικά όμως με τους χαρακτήρες του Σύμπαντος των Παπιών ως το καστ. Φανταστικά γκαγκ και έριξα πολύ γέλιο σε πολλές φάσεις. Καλά ο Σκρουτζ και ο Γκαστόνε ήταν τρομερά καλοί στο ρόλο τους. Μέχρι και το twist στο τέλος μου άρεσε και δεν το περίμενα. Αρκετά Μπράκσικο. Κύλησε πάρα πολύ ωραία και δεν κούρασε καθόλου αλλά ήθελα και άλλο στο τέλος. Η καλύτερη ιστορία του τόμου και μπορεί γενικά από όλους τους τόμους φέτος.

Συνολικά

Εδώ έχουμε 2 εξαιρετικές ιστορίες. Και επειδή η ιστορία με τους νάνους μπορεί να ήταν πιο αδύναμη μακράν αλλά είναι και η πιο μικρή και άρα είμαστε λίγο πιο χαλαροί στη συνολική βαθμολογία. (ξεχνάμε και τον χρωματισμό που είναι κάπως.. 😛 ) Οπότε για ισορροπήσω τα πράγματα και να συμβαδίζει η συνολική βαθμολογία με αυτά που λέω θα βάλουμε κάτι παραπάνω από 10 στην βαθμολογία της τελευταίας ιστορίας που ήταν και η πιο μεγάλη του τόμου αλλά και η καλύτερη.

  • 9.3/10
    Οι Πηγές των Μογγόλων - 9.3/10
  • 7.2/10
    Το Μαγικό Δαχτυλίδι - 7.2/10
  • 10/10
    Το Παπί των Δασών - 10.5/10
9/10

Σύνοψη

Πολύ ωραίος τόμος με 2 εκπληκτικές ιστορίες. Η ιστορία με τους νάνους είναι το μικρότερο μέρος του τόμου αλλά και πάλι είναι σχετικά καλή. Οι άλλες 2 καλύπτουν σχεδόν το 80% του τόμου οπότε η βαθμολογία μας είναι υψηλή και δικαιολογημένα. Προτείνεται με τα χίλια!