Μετά από την Βιβλιοθήκη του Ρομάνο Σκάρπα όσον αφορά τα Disney κόμικς η Καθημερινή πρόσφατα κατοχύρωσε isbn στην Εθνική Βιβλιοθήκη για ένα νέο τόμο. Μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

Τι μπορεί να είναι το Ντετέκτιβ Ντόναλντ;

Ιδιωτικός Ντετέκτιβ

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν βλέπουμε ότι στο Μίκυ Μάους έχουν υπάρξει ιστορίες με τον Ντόναλντ ως ιδιωτικό Ντετέκτιβ. Πρόκειται για την σειρά Ιδιωτικός Ντετέκτιβ που στην Ιταλία έχει την ονομασία Detective Donald ακριβώς όπως ο τόμος που κατοχύρωσε η Καθημερινή. Από ότι φαίνεται η παραπάνω έκδοση έχει 112 σελίδες (δίχως τα εξώφυλλα) οπότε ταιριάζει με  το να είναι μαζεμένη η σειρά του Μίκυ Μάους. Κάτι σαν τα Μεγάλα Σήριαλ. Όμως ίσως να είναι κάτι άλλο;

Ντετέκτιβ Ντόναλντ Ντακ

Πέρσι στην Ιταλία στα Topolino 3388 και 3389 κυκλοφόρησε μια ιστορία που υπαγόταν στην σειρά Ντετέκτιβ Ντόναλντ Ντακ. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Παρακάτω μερικές σκέψεις:

  1. Η σειρά που είδαμε στο Μίκυ Μάους έχει στα ελληνικά τον τίτλο Ιδιωτικός Ντετέκτιβ παρόλο που στα Ιταλικά είναι το Detective Donald.
  2. Με μια μικρή έρευνα βλέπω ότι στην ιστορία που έχει τον τίτλο Ντετέκτιβ Ντόναλντ Ντακ έχει ενδιαφέρον ο κωδικός της. Είναι DPW-3388-8 για το πρώτο μέρος και DPW-3389-4 για το δεύτερο αντίστοιχα. Το DPW σημαίνει ότι φτιάχτηκε για λογαριασμό της Disney World Publishing. Τι σας θυμίζει αυτό; Μα σειρές όπως το Spookyzone και το Young Donald Duck όπου και οι 2 κυκλοφορούν και εκτός Ιταλίας. Άρα και για την καινούργια μπορεί να ισχύσει σύντομα και η χώρα να είναι η πρώτη στις οποίες θα εμφανιστεί. Δεν είναι απίθανο διότι είχαμε και Τα Χρονικά των Τεράτων.

Σύνοψη

Όπως και να έχει το παραπάνω τεύχος σηματοδοτεί την επανέναρξη του Editor’s Choice (εφόσον υπάγεται στην σειρά αυτή). Προβλέπω ότι θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο/Νοέμβριο αν πρόκειται για την δεύτερη επιλογή που είπαμε. Αυτό καθώς η ιστορία που έχει βγει στο Topolino έχει σχέση με το Χάλογουιν. Όπως και να έχει αναμένουμε να δούμε τι θα είναι το τομάκι.