Και όσο στην χώρα μας το Μίκυ Μάους δειλά δειλά πλησίασε τα 500 τεύχη και αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με τον Σκάρπα, στην γειτονική Ιταλία κυκλοφορεί νέα Βιβλιοθήκη σχετικά με τις Παρωδίες Ντίσνεϋ.

Classici della Letteratura

Αφορά τις Παρωδίες που έχουμε διαβάσει κατά καιρούς και στην χώρα μας. Η ονομασία της νέας Βιβλιοθήκης είναι «Classici della Letteratura» (ή αλλιώς Κλασικά της λογοτεχνίας στα ελληνικά). Η νέα σειρά κυκλοφορεί μέσω της RBA Ιταλίας με τον πρώτο τόμο να έχει ήδη κυκλοφορήσει στις 4 Ιανουαρίου. Είναι νέα απόπειρα ώστε να βγουν οι παρωδίες σε πιο ξεχωριστό φορμάτ, καθώς το 2013 είχε κυκλοφορήσει και η σειρά «I Classici della Letteratura». Βέβαια, δεν περιείχε τις νεότερες παρωδίες που κυκλοφόρησαν μετά.

Πληροφορίες

Μερικές πληροφορίες από την επίσημη σελίδα της σειράς:

  • Ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει 2 ιστορίες και έχει συνολικά 130 σελίδες. Λογικά και οι υπόλοιποι τόμοι θα περιέχουν πάνω από μια ιστορία.
  • Η σειρά, μέχρι στιγμής, έχει προγραμματίσει 45 τόμους. Η κυκλοφορία είναι διμηνιαία και ο τελευταίος σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει στις 5 Δεκεμβρίου 2024.
  • Θα υπάρχουν αφιερώματα τόσο για τους δημιουργούς του πρωτότυπου έργου αλλά και τους σχεδιαστές και σεναριογράφους των Ντίσνεϋ εκδοχών.
  • Θα υπάρχουν και γενικά αφιερώματα όπως έχουμε δει και στην Βιβλιοθήκη του Σκάρπα.
  • Όπως βλέπουμε από την προεπισκόπηση του πρώτου τόμου, η κεντρική τουλάχιστον ιστορία θα έχει εισαγωγικό άρθρο.
  • Τα εξώφυλλα είναι πρωτότυπα και δημιουργήθηκαν για τη σειρά αυτή.
  • Ο πρώτος τόμος έχει την ειδική τιμή των 1,99 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι τιμολογούνται στα 9,99.

Σύνοψη

Παρακάτω, τα εξώφυλλα των τεσσάρων πρώτων τόμων, όπου ήδη βλέπουμε 2 ιστορίες αδημοσίευτες στην χώρα μας. Ακόμα, ο πέμπτος τόμος έχει ως κεντρική την «Κόλαση του Ντόναλντ» (ακόμα μια αδημοσίευτη), ενώ υπάρχουν και ιστορίες όπως του τόμου 10 «Ο Ντόναλντ Κόμης Μοντεχρήστος», που έχουν δημοσιευτεί μόνο σε παλιά Κλασικά.

Γενικά, είναι πολύ ενδιαφέρουσα σειρά και νομίζω ότι αν βλέπαμε κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα, θα μας έδινε την δυνατότητα να διαβάσουμε παλιές αδημοσίευτες ιστορίες. Λατρεύω  και τις Παρωδίες Ντίσνεϋ, οπότε θα μου άρεσε να δω κάτι αντίστοιχο. Αλλά είπαμε… Ας δούμε αν γίνει τίποτα με τον Σκάρπα πρώτα…

© 2024 Disney Enterprises. Inc.