Οι ιστορίες του Ρομάνο Σκάρπα σε νέα έκδοση της Glenat.

Λοιπόν από ότι φαίνεται έρχεται η Γαλλία και συγκεκριμένα η Glenat να μας βάλει τα γυαλιά 🙂

Κυκλοφορεί τον Νοέμβριο ο πρώτος τόμος της Βιβλιοθήκης του Σκάρπα με κύρια ιστορία Το Διπλό Μυστήριο του Μαύρου Φαντάσματος. Ιστορία που είναι στον πρώτο Ιταλικό τόμο και μπαίνει στο πρώτο αντίστοιχο Γαλλικό. Έτσι θα έπρεπε να ήταν και σε εμάς και να μην γινόταν όλο αυτό το μπέρδεμα με τις ιστορίες και το κόψε ράψε αλλά τέλος πάντων 😛

Σελίδες 360 και τιμή λίγο τσουχτερή 29,50 ευρώ. Από τον τίτλο φαίνεται ότι ο τόμος θα έχει ιστορίες του 1953 μέχρι του 1956. Και φορματ: 17,5 x 24,8 εκατοστά.

Les Grandes aventures de Romano Scarpa – Tome 1 – 1953/1956 – Le Double secret du Fantôme Noir et autres histoires

Όμορφο το εξώφυλλο και εδώ μπορείτε να δείτε μερικές σελίδες. Για να έχει 30 ευρώ πιστεύω ότι ποιότητα θα είναι εξαιρετική. Ακόμα, αφού έχει ακριβώς τις ίδιες σελίδες με την Ιταλική έκδοση αλλά και από ότι φαίνεται ίδια εξώφυλλα πέρα από κάποιες στιλιστικές διαφορές θα είναι ακριβής μεταφορά.

Ακόμα στη σελίδα της Glenat υπάρχει και μια περιγραφή/περίληψη που λέει ότι ο Ντισνευικος κόσμος είναι χωρισμένος στα δυο, στα πάπια και τα ποντίκια. Έχουμε, δημιουργούς που έχουν χαρακτηριστεί Masters στα 2 αυτά σύμπαντα (ο Μπαρκς για τον Ντοναλντ, ο Ροσα για τον Σκρουτζ, ο Γκότφρεντσον για τον Μίκυ), υπάρχει όμως ένας που τον λατρεύουν για τη δουλειά του και στα 2. Αυτός είναι ο Σκάρπα. Συντάκτης ενός παραγωγικού έργου, ο Ιταλός δάσκαλος της Disney, Ρομάνο Σκάρπα και ο πρώτος από τους ξένους δημιουργούς (που μεταφράστηκαν) που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, είναι σήμερα ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές της Walt Disney.

Ενδιαφέρουσα περιγραφή και μιλάει για τους Μπαρκς, Ρόσα και Γκότφρεντσον διότι η Glenat βγάζει τα άπαντα τους. Πάντως, ο Σκάρπα φαίνεται να είναι ο Ντισνεικός δημιουργός του 2017 – 2018 αφού από παντού βλέπουμε εκδόσεις σχετικές με αυτόν. Ακόμα και στην Ιταλία έχουν την έκδοση Romano Scarpa Black Edition.