Κάποιες παρατηρήσεις και νέες πληροφορίες για τα τομάκια που θα έχουμε από την επόμενη Κυριακή!

Να ξαναπούμε για αρχή ότι ο πρώτος τόμος της Βιβλιοθήκης Σκάρπα αρχίζει την Κυριακή 30 Ιουλίου. Παρακάτω σας δίνουμε την διαφήμιση της Καθημερινής.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ DISNEY – ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΟ ΣΚΑΡΠΑ

Αξέχαστες περιπέτειες, για µικρούς & µεγάλους!

Κάθε εβδομάδα, ο Ντόναλντ, ο Μίκυ, ο Θείος Σκρουτζ και η παρέα τους σας περιμένουν στις πιο συναρπαστικές ιστορίες, γεμάτες δράση και χιούμορ, με την υπογραφή του θρυλικού δημιουργού Ρομάνο Σκάρπα! Μια συλλεκτική σειρά Disney που θα σας κρατήσει την πιο δροσερή συντροφιά αυτό το καλοκαίρι! Αυτή την Κυριακή «Το Φυλαχτό του Αμούνδσεν».

Νέες Πληροφορίες

  • Από μήνυμα στην Καθημερινή μαθαίνουμε ότι ο κάθε τόμος θα έχει 180 σελίδες! Άρα έχουμε διαφοροποίηση από την Ιταλική σειρά όπως περιμέναμε. Κάθε Ιταλικός τόμος έχει 364 σελίδες. Εδώ θα έχουμε τους μισούς. Απόλυτα λογικό διότι οι 364 είναι πάρα πολύ για μας που δεν είμαστε χώρα μεγάλης παραγωγής όπως η Ιταλία. Οπότε μάλλον θα έχουμε και επιλογή ιστοριών όπως είχαμε πει στο προηγούμενο άρθρο.
  • Ακόμα, είπαν ότι τα τομάκια θα είναι 7. Όμως εμείς από την παρακάτω διαφήμιση που έχουν στην εφημερίδα βλέπουμε 8 τόμους.

Παρατηρήσεις

  • Στην ιταλική σειρά, βλέπουμε πως ο πρώτος τόμος είναι αυτός εδώ. (εξώφυλλο στα δεξιά σας) Σε εμάς ο πρώτος τόμος βλέπουμε πως θα έχει μέρος από το εξώφυλλο του δεύτερου, ενώ επίσης η κεντρική ιστορία που ανακοινώνεται στον πρώτο ελληνικό τόμο «Το φυλαχτό του Αμούνδσεν», περιλαμβάνεται επίσης στον δεύτερο ιταλικό τόμο, ως συμπληρωματική. Με λίγα λόγια έχουμε διαφοροποίηση από την Ιταλική σειρά.
  • Κάποιοι σωστά έχετε παρατηρήσει στους τόμους της παραπάνω διαφήμισης, και συγκεκριμένα στον τρίτο τόμο χρώματος μπλε, φαίνεται το καπέλο του Ντόναλντ τέρμα δεξιά δίπλα στο πλαίσιο, όπως στον πρώτο τόμο της αντίστοιχης ιταλικής έκδοσης.
  • Μπορεί κάλλιστα να είναι γραφιστικό λάθος οι 8 τόμοι στη διαφήμιση και να είναι τελικά 7.
  • Δεν περιμένω να δούμε τις ιστορίες με τους επτά νάνους κλπ και άλλους πιο τριτοκλασάτους χαρακτήρες που έχει σχεδιάσει ο Σκάρπα διότι δεν είναι τόσο γνωστοί. Κιόλας, η διαφήμιση μιλάει για Μίκυ, Σκρουτζ και Ντόναλντ και την παρέα τους! Και είναι πολύ μεγάλες ιστορίες αυτές. Ήδη είδαμε ότι οι τόμοι θα είναι 180 σελίδες. Αυτό κάτι λέει.
  • Τα Ιταλικά εξώφυλλα από ότι φαίνεται θα χρησιμοποιηθούν με διαφορετική σειρά από ότι στην Ιταλική σειρά.
  • Να τονίσουμε ότι η Καθημερινή κάνει ακριβής μετάφραση της Ιταλικής έκδοσης. Μπορεί να λένε τα Άπαντα και να εννοούν τις ιστορίες του με τα παπιά και τα ποντίκια. Ή ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να εννοούν τις καλύτερες ιστορίες του δημιουργού.