Έχετε αναρωτηθεί γιατί στη σελίδα μας δεν παρουσιάζουμε το ΚΟΜΙΞ πλέον;

Εδώ και πολύ καιρό, πάνω από μισό χρόνο έχω σταματήσει την αγορά του περιοδικού ΚΟΜΙΞ. Εάν θυμάστε οι παρουσιάσεις του ΚΟΜΙΞ στη σελίδα μας σταμάτησαν στο ΚΟΜΙΞ #27. Ήταν να βγει και η παρουσίαση για το τεύχος 28 αλλά τελικά η συγκεκριμένη παρουσίαση έμεινε στη μέση.  Και αυτό γιατί δεν υπήρχε η όρεξη ώστε να την ολοκληρώσω.

Τι δεν μου άρεσε;

Γενικά, τα τεύχη μετά από ένα σημείο μου προκαλούσαν τοξικότητα. Εγώ το ΚΟΜΙΞ και ειδικά την καινούργια αρχή την είχα ως κάτι φρέσκο και νέο που συγκεντρώνει ιστορίες πολλών καλών δημιουργών. Δεν μπορεί για ένα χρόνο να έχουμε τον ίδιο δημιουργό συνεχώς στις κεντρικές και μετά καπάκι για άλλον έναν 1,5 χρόνο να έχουμε πάλι τον ίδιο. Όσο και να μου αρέσει ο Ρόσα και όση υπομονή και να είχα, υπάρχει ένα όριο. Πήρα πριν καιρό λοιπόν την απόφαση να σταματήσω την έκδοση δίχως δισταγμό και χωρίς να σκεφτώ καν για τη συλλογή. Είχα έρθει στα όρια μου και αγαπάω πολύ το περιοδικό. Αυτό με έκανε να μην θέλω να το βλέπω στην τωρινή του κατάσταση.

Κιόλας πέρα από τις ανατυπώσεις δεν είχε κάτι άλλο ουσιαστικό για να με κρατήσει. Οι δεκασέλιδες; Ή τα 2 άρθρα για τις ιστορίες του Ρόσα που μόνο για αυτές μπαίνουν πλέον. Έπεσε δηλαδή το βάρος μόνο σε έναν σχεδιαστή του οποίο το έργο έχει ήδη δημοσιευτεί παλιότερα. Ο ερχομός του Βίου ήταν το τελειωτικό χτύπημα διότι έτσι χάθηκε πάλι (χειρότερα αυτή τη φορά από το 2016) και η αίσθηση  της έκπληξης αλλά της ανυπομονησίας για το επόμενο τεύχος. Δεν είχε πια νόημα να κοιτάξει κάποιος τη διαφήμιση.

Νέες Παρουσιάσεις;

Λοιπόν… Νέες παρουσιάσεις θα γίνουν μόνο όταν το ΚΟΜΙΞ αλλάξει ροή. Ο Βίος από ότι φαίνεται θα συνεχίσει μέχρι και τον Ιούνιο του 2018. Βάζουν και Τα Χαμένα Επεισόδια και για αυτό. Οπότε έχουμε καιρό ακόμα, εκτός εάν από το 2018 ξεκινήσουν κάτι καινούργιο και βάλουν τον Βίο στις τελευταίες σελίδες όπως έκανε ο Τερζόπουλος. Πάντως εάν δούμε τι βάζει το ΚΟΜΙΞ στην αρχή κάθε χρόνο θα δούμε ότι αλλάζει κάθε φορά με το δικό του τρόπο. Τι εννοώ; Ας ρίξουμε παρακάτω μια ματιά:

Οπότε βλέπετε ότι το όλο pattern αλλάζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάθε χρόνο. Μπορεί το 2018 να αλλάξει πάλι. Θα το μάθουμε σε λίγο καιρό. Παρουσιάσεις θα γίνονται μόνο για επιλεγμένα τεύχη του Μίκυ Μάους όπως μέχρι στιγμής αλλά και σε ειδικές εκδόσεις όπως οι τόμοι Σκάρπα, τα Editor’s Choice κλπ

Συγκεντρωτική Παρουσίαση

Παρόλα αυτά θα γίνει μια συγκεντρωτική παρουσίαση στην οποία θα λέγονται διάφορα για την μέχρι τώρα όλη πορεία ου περιοδικού. Μια ανάλυση για το τι άλλαξε στη δομή, στα εξώφυλλα κλπ Πιστεύω αυτές τις μέρες θα την ετοιμάσω. Ακόμα εκεί θα κάνω την κριτική μου όσον αφορά όλα τα τεύχη του 2016 αλλά και θα αναλύσω λίγο πως πέρασε το 2017. Θα γίνουν και συγκρίσεις τευχών της Περιόδου που διαφέρουν μεταξύ τους. (πχ ένα τεύχος του 2014 με ένα του 2016)

Ψηφοφορία

Σκέφτηκα να βάλω την εξής ψηφοφορία μέσα από την οποία θα ήθελα την γνώμη σας. Υπάρχει η σκέψη να βελτιωθούν σχεδόν όλες οι παλιές παρουσιάσεις των τευχών 1 έως και 17 και να εμπλουτιστούν με παραπάνω υλικό. Ακόμα, θα γίνουν νέα άρθρα σχετικά με ιστορίες αυτών.

[Total_Soft_Poll id=”1″]