Μίκυ Μάους: Τα Χαμένα Χριστούγεννα

Φτάνουν σιγά σιγά οι γιορτές και το Μίκυ Μάους θα βάλει σε λίγο καιρό τα γιορτινά του. Ας αρχίσουμε να δούμε τι ιστορίες θα έχουν τα τεύχη… Σήμερα την Παρασκευή στο Μίκυ Μάους #234 μπορεί κάποιος να διαβάσει την ιστορία «Η Πυραμίδα του Μάουσμπριτζ» από το πενάκι του Πάολο Μοττούρα και σε σενάριο Σίστο Νίγκρο. Στο επόμενο τεύχος θα έχουμε την ιστορία «Ο Θρύλος ενός Αριστουργήματος» σε σενάριο Κάρλο Πανάρο και σχέδιο Μάσσιμο Ντε Βίτα, με πρωταγωνιστές τους Ινδιάνα Γκούφυ και Μίκυ Μάους.

Στις 21 Δεκεμβρίου έχουμε Χριστουγεννιάτικο εξώφυλλο με τον Άγιο Βασίλη και την ιστορία Χριστούγεννα Μακριά απ’ το Σπίτι από τον Τζουζέπε Ζιρόνι. Στο τελευταίο τεύχος (που λείπει) για το 2018 σύμφωνα με τη διαφήμιση στο Editor’s Choice Ντόναλντ – Τα Χρονικά των Τεράτων, θα διαβάσουμε την ιστορία  Τα Χαμένα Χριστούγεννα. Το εξώφυλλο του Καβατσάνο είναι πραγματικά υπέροχο. Ελπίζω και η ιστορία να είναι ενδιαφέρουσα.

Γενικά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο ο μήνας για το Μίκυ Μάους αλλά καλύτερος από κάτι πολύ μέτριους μήνες που είχε το 2018 το περιοδικό. (Έτσι και αλλιώς έχουμε και άλλες έκτακτες εκδόσεις αυτό το μήνα) Όλα τα τεύχη του μήνα πάντως είναι συνεχόμενα τεύχη Topolino πάνω κάτω.

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Το Σούπερ Μίκυ θα έχει ως κεντρική την πολυσέλιδη ιστορία «Το Άγγιγμα του Πάγου» με τον Μίκυ.  Το Ντόναλντ έχει ως κεντρική την ιστορία «Ταξίδι στην Βαλχάλα». Το ΚΟΜΙΞ (που λείπει ως συνήθως) έχει ως κεντρική πάλι δεκασέλιδη ιστορία του Ρόσα, «Η Κατάρα του Νοστραμουσούδαμου» που την είχαμε διαβάσει στο ΚΟΜΙΞ #171 με εξώφυλλο Μιχέλ Νάντορπ. Γελάμε ή κλαίμε με το εξώφυλλο; Μπορεί πλέον κανείς να πει ότι πλέον ότι ακόμα και με την δεκασέλιδη ιστορία του Ρόσα μέσα τα τεύχη αυτά δεν διαφέρουν τόσο από τα σαβουροτεύχη μετά το ΚΟΜΙΞ #200 που βλέπαμε από τον Τερζόπουλο. Αυτά είχαν κάποιες κακές ιστορίες και μπορεί και μια δεκασέλιδη ιστορία Μπαρκς στο τέλος… Το ίδιο είναι και τώρα αλλά με Ρόσα. Κάθε μήνα λέω πόσο πάτο θα πιάσει αυτό το περιοδικό και να πουν με εκπλήσσουν κάθε φορά. Αρνητικά εννοείται. Και υπάρχουν άλλες 5 δεκασέλιδες ιστορίες του Ρόσα με εξώφυλλα του Νάντορπ να πάρει η οργή… Μάλλον και όλο το 2019 Ρόσα αφού υπάρχουν και τα εξώφυλλα του Νάντορπ. Παντελώς αδιαφορία για το περιοδικό… Κρίμα… Που κατάντησε.