Μπαίνοντας στον δεύτερο μήνα του Καλοκαιριού η Καθημερινή φέρνει αρκετές ενδιαφέρουσες στο εβδομαδιαίο Μίκυ Μάους!

Μίκυ Μάους

Ducks on the Road

Αυτό το μήνα το περιοδικό όπως είπα παραπάνω, θα δούμε έχει διάφορες κεντρικές ιστορίες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας. Ο μήνας ξεκινά με την ιστορία «Ducks on the Road» των Στέφανο Τουρκόνι & Τερέζα Ραντίτσε. Η ιστορία είναι 159 σελίδων με πέντε μέρη, οπότε είναι πιθανό να είναι σε όλα τα τεύχη του Ιουλίου. Ίσως η μεγαλύτερη ιστορία που έχει μπει στο Μίκυ Μάους της Καθημερινής. Όμως δεν σταματάμε εκεί διότι ο μήνας δεν θα περιστρέφεται μόνο σε αυτή την μεγάλη ιστορία.

Ο Μίκυ σε ερημονήσι

Στο τεύχος #422 έχουμε μια ιστορία με τον Μίκυ σε ερημονήσι από το πενάκι του Καβατσάνο και τον Φαράτσι στο σενάριο. Άκρως καλοκαιρινή και ίσως και ενδιαφέρουσα. Να δούμε τι έχει σκαρφιστεί ο Φαράτσι αυτή τη φορά…

Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες

Συνεχίζοντας με το Μίκυ Μάους #423 βλέπουμε ότι η κεντρική ιστορία θα είναι παρωδία του μυθιστορήματος του Ιούλιου Βερν, «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες». Το σχέδιο έχει αναλάβει ο Λορέντζο Παστροβίκιο ενώ το σενάριο ο Φαούστο Βιταλιάνο. Να σημειωθεί πως οι χαρακτήρες της ομάδας των Ποντικών πρωταγωνιστούν στην ιστορία.

Η Νέα Ιστορία και Δόξα της Δυναστείας των Ντακ

Θεωρώ ότι έφτασε η ώρα να μιλήσουμε για το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του Ιουλίου. Το τελευταίο τεύχος του μήνα έχει το εξώφυλλο της πρώτης ιστορίας της σειράς «Η Νέα Ιστορία και Δόξα της Δυναστείας των Ντακ»! (θυμάστε όταν μιλήσαμε για αυτή τη σειρά σε παλιότερα άρθρα😉 Όπως θα δείτε και στο inducks έχει ένα πρόλογο δέκα σελίδων που υποθέτω θα δούμε στο #424 και άλλες πέντε ιστορίες.

Το κομμάτι του σχεδίου έχει δοθεί στον Κλαούντιο Σιαρρόνε και θα πω ότι είναι λογικό διότι θέλουν αν δώσουν μια πιο φουτουριστική νότα. Πλέον, η σειρά θα εστιάζει στο μέλλον της Οικογένειας και όχι στο παρελθόν όπως η παλιά κλασσική. Οπότε το σχέδιο του Σιαρρόνε είναι το κατάλληλο για να αναδειχθεί αυτό. Υποθέτουμε ότι οι υπόλοιπες ιστορίες της σειράς θα μπουν στα τεύχη του Αυγούστου.

Τιπ: Μπορείτε να διαβάσετε άρθρο σχετικό με το μέλλον στις ιστορίες των Ντακ στο ΚΟΜΙΞ Wiki Magazine! #2 (σελ. 12-13)

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Ντόναλντ

Στο Ντόναλντ, θα απολαύσουμε την «Περιπέτεια στο Βυθό» η οποία μάλλον είναι αυτή η δανέζικη ιστορία από το πενάκι του Καβατσάνο.

Super Μίκυ

Συνεχίζουμε με το Super Μίκυ, που θα φιλοξενεί την ιστορία «Η Μυστική Συνταγή». Η ιστορία είναι μόλις 6 σελίδες αλλά μας έχει συνηθίσει το περιοδικό και με μικρές ιστορίες…

ΚΟΜΙΞ

Τέλος, φτάνουμε στο αδερφάκι του Super Μίκυ, το ΚΟΜΙΞ. Έχει ως κεντρική την ιστορία του Μπάρκς, «Το Σαφάρι του Δισεκατομμυρίου». Οι υπόλοιπες ιστορίες θα είναι δεκασέλιδες λογικά όπως του Super Μίκυ.

Επίλογος

Ο Ιούλιος μπαίνει πολύ δυναμικά με το Μίκυ Μάους να φέρνει διάφορες ιστορίες. Εφόσον, στο Μίκυ Μάους διαβάζουμε πλέον ιστορίες του 2018 μπορεί να είμαστε πολύ κοντά στη δημοσίευση της Οδύσσειας του Μίκυ στα Ελληνικά. Κάθε τεύχος του μήνα έχει να δώσει και δεν θα έχει μόνο μια καλή ιστορία. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω τα ίδια και για τις υπόλοιπες.