Ο Πράκτορας ΝΝ επιστρέφει στο εβδομαδιαίο Μίκυ Μάους. Η επιστροφή του ομορφαίνει τον μήνα με τα ωραία εξώφυλλα.

Μίκυ Μάους

Τι μας περιμένει;

Με τον τίτλο, αναρωτιέμαι τι νέα ιστορία του Πράκτορα ΝΝ μας περιμένει στο Μίκυ Μάους; Λοιπόν, θα έχουμε μία από τις πιο πρόσφατες περιπέτειες του. Να φανταστείτε στην Ιταλία δημοσιεύθηκε μόλις 4 χρόνια πριν, το 2018. Τιτλοφορείται «Nemici come prima», ελληνιστί, «Εχθροί όπως πρώτα». Γιατί όμως, παρουσιάζει τόσο ενδιαφέρον, ώστε να της αφιερώσουμε ολόκληρο άρθρο;

Ξηρασία Τέλος

Αγαπημένη σειρά ιστοριών, που δυστυχώς, πλέον η Καθημερινή δημοσιεύει ιστορίες με το σταγονόμετρο. Αυτό συμβαίνει, γιατί, έχουμε δει όλες τις παλαιότερες ιστορίες στο Μίκυ Μάους και στα Μεγάλα Σήριαλ του Τερζόπουλου. Το 2013 και 2014 στην Ιταλία, δημοσιεύθηκαν πρώτη φορά κάποιες πολυσέλιδες ιστορίες, με σημαντικό αντίκτυπο στο συγκεκριμένο σύμπαν. Η Καθημερινή, δείχνει ότι προχωράει με ρυθμούς τριών- τεσσάρων χρόνων από το εξωτερικό. Έτσι, εξασφαλίζει, ότι μέσα σε μία ~τριετία  θα έχουν παραχθεί αρκετές ιστορίες, ώστε να μπορέσουν να τροφοδοτηθούν τα περιοδικά της.

Την περίοδο 2016- 2017, είδαμε στο Μίκυ Μάους, πολλές μαζεμένες ιστορίες του Πράκτορα Ντακ. Όταν στην γειτονική Ιταλία, αραίωσαν τις ιστορίες του Πράκτορα Ντακ, μετά το 2015, η Καθημερινή ξέμεινε από υλικό. Έτσι βλέπουμε ότι το 2018, είδαμε μία ιστορία του ΝΝ στη χώρα μας, όπως και το 2019 που είδαμε επίσης  το «Σαν Παιχνίδι» (υπάρχει βέβαια κι αυτή, αλλά πρόκειται περί επετειακής ιστορίας κι ο ΝΝ κάνει μόνο ένα πέρασμα).

Το καλοκαίρι του 2020, διαβάσαμε πέντε , ολιγοσέλιδες, άνευ σημασίας ιστορίες στο Μίκυ Μάους, στις αρχές του 2021, είχαμε την ευκαιρία, να διαβάσουμε το εξαιρετικό crossover μεταξύ ΝΝ και Φάντομ και φέτος, το 2022, είναι η πρώτη χρονιά μετά το 2017, που βλέπουμε δύο σημαντικές ιστορίες του ΝΝ στο Μίκυ Μάους. Η πρώτη είναι το reboot που είδαμε τον Μάρτιο. Όπως καταλαβαίνετε, είναι αρκετά σημαντικό γεγονός.

Εν τω μεταξύ, στην Ιταλία, βγαίνουν από την περίοδο ξηρασίας και βλέπουμε ότι από το 2020, έχουν εκδοθεί τρεις πολυσέλιδες(20 σελίδες και πάνω) ιστορίες, ενώ έχει δημοσιευθεί και μία εντεκασέλιδη. Θεωρώ, ότι θα δούμε την ιστορία να επαναλαμβάνετε σε δύο- τρία χρόνια και θα εκδοθούν μαζικά οκτώ- δέκα ιστορίες κι έπειτα πάλι έλλειψη. Τέλος πάντων, να έχουμε να διαβάζουμε.

Τα τεύχη του μήνα #431- #433 περιέχουν την νέα ιστορία του Πράκτορα Ντακ. Φαίνεται και από τα εξώφυλλα.

Οι Συντελεστές

Η ιστορία που πρόκειται να δούμε, αποτελείται από 96 σελίδες. Σε τόσο μεγάλες περιπέτειες με πολλά μέρη, είθισται να συμμετέχουν πολλοί συντελεστές. Εδώ θα δούμε, δύο σεναριογράφους και δύο σχεδιαστές.  Ο πρώτος σεναριογράφος, είναι ο Βιταλιάνο, γνωστός από συμμετοχή σε πολλές από τις αρχικές περιπέτειες του ΝΝ.

Επιπρόσθετα, έχει γράψει μερικές υπέροχες πολυσέλιδες ιστορίες, που έχουν δημοσιευθεί κατά κύριο λόγο από τον Τερζόπουλο. Έπειτα, έχουμε τον Φαράτσι στο σενάριο, που έχει δημιουργήσει, πιο ενήλικα σενάρια όπως αυτά στο PKNA, στο Μίκυ Μυστήριο Β’ κύκλο και στην παρωδία του Ντύλαν Ντογκ (ο ίδιος μάλιστα, έχει κάνει σενάρια για τις εκδόσεις Boneli) κ.α.. Έχει συνεργαστεί με ογκόλιθους της ιταλικής σκηνής, όπως τον Καβατσάνο, τη Τζίκε, τον Τσελόνι, τον Μοττούρα κ.α.

Να σημειώσω σε αυτό το σημείο πως σε αυτή την ιστορία, συνεργάστηκε με τον Vitaliano κι έχουν, ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Οπότε, στο σενάριο πιστεύω ότι αυτοί οι δύο τιτάνες θα έχουν κάνει παπάδες. Στο σχέδιο, έχουμε τους Φρεκέρο, με πλούσια εργογραφία σε εξώφυλλα, συμμετοχή σε παλαιότερες ιστορίες του ΝΝ και γενικά πολύ δραστήριο, καθώς και τον (πολυαγαπημένο) Ζάντσι, λιγότερο δραστήριο αλλά πολύ γνωστό, μιας που πρόκειται για τον σχεδιαστή της σειράς, Η Ιστορία της Τέχνης. Πιστεύω, ότι με όλους αυτούς τους σημαντικούς δημιουργούς, θα υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα.