Νέα ιστορία με τον θείο ΣκρουτζUncle Scrooge and the Infinity Dime», εκδίδει η Marvel! Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ξανά από την στιγμή που η Disney αγόρασε την Marvel πριν αρκετά χρόνια. Από ότι ξέρουμε το κόμικ θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουνίου.

Uncle Scrooge and the Infinity Dime

Ο τίτλος της ιστορίας στα ελληνικά θα είναι λογικά «Ο Θείος Σκρουτζ και η Δεκάρα της Αιωνιότητας». Και το λέω αυτό διότι πιστεύω ότι πρόκειται για παρωδία του «Infinity Gauntlet» της Marvel.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα 2 εξώφυλλα που μας αποκαλύφθηκαν από τους Lorenzo Pastrovicchio και Alex Ross αντίστοιχα. Τον πρώτο τον ξέρουμε αρκετά μέσα από τις Ιταλικές Ντίσνεϋ ιστορίες που έχουμε διαβάσει στην Ελλάδα με το εξώφυλλο του να είναι όμορφο. Από την άλλη, νομίζω η πρώτη φορά που ο Alex Ross κάνει εξώφυλλο με τα παπιά και θυμίζει πολύ το στυλ ελαιογραφίας. Το βρίσκω εντυπωσιακό.

uncle-scrooge-infinity-dime
Lorenzo Pastrovicchio
US- The Infinity Dime Alex Ross
Alex Ross

Πληροφορίες

Μερικές πληροφορίες από την επίσημη σελίδα της Marvel για την ιστορία:

  • Το τεύχος που θα περιέχει την ιστορία θα είναι oversized one-shot. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει αρκετές σελίδες ώστε να περιέχει ολόκληρη την ιστορία.
  • Το τεύχος θα περιλαμβάνει και την ιστορία με την πρώτη εμφάνιση του Σκρουτζ, «Χριστούγεννα στο Βουνό της Αρκούδας».
  • Το σχέδιο το έχουν αναλάβει Ιταλοί σχεδιαστές όπως οι Paolo Mottura, Francesco D’ Ippolito, Vitale Mangiatordi. Αναμένεται να είναι και άλλοι που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.
  • Το σενάριο το έχει αναλάβει ο Jason Aaron της Marvel. Οπότε μιλάμε για συνεργασία.
  • Η ιστορία θα έχει πιο Μαρβελίστικο στυλ οπότε θα δούμε πράγματα που γίνονται σε ιστορίες της Marvel.

Περίληψη

Η περίληψη της Marvel για το «Uncle Scrooge and the Infinity Dime»:

Ο Σκρουτζ ξεκινάει μια διαχρονική περιπέτεια της Marvel, καθώς εξερευνά το πολυσύμπαν για να σταματήσει έναν διεστραμμένο εναλλακτικό Σκρουτζ από το να γίνει ο πιο παντοδύναμος και αδιανόητα πλούσιος Σκρουτζ από όλους! Στην πορεία, η ιστορία θα παρουσιάσει νέες συναρπαστικές εκδοχές του εμβληματικού μεγιστάνα με τη χρυσή καρδιά και θα εμφανιστούν και τα ανίψια του Σκρουτζ, ο Ντόναλντ Ντακ και οι Χιούη, Λιούη και Ντιούη, καθώς και δευτερεύοντες χαρακτήρες, όπως ο Κύρος Γρανάζης!

Όταν το θρυλικό Θησαυροφυλάκιο του θείου Σκρουτζ απομακρύνεται από έναν συγκλονιστικό ένοχο, το πιο σκληρό παπί του κόσμου πρέπει να αναλάβει μια αποστολή που δεν μοιάζει με καμία άλλη, μαζί με μια εκπληκτική σειρά συμμάχων: άλλες εκδοχές του εαυτού του!

Σύνοψη

Όπως ανέφερα και παραπάνω, θεωρώ την συγκεκριμένη ιστορία ως μια παρωδία αλά Disney του «Infinity Gauntlet» μαζί με τις εναλλακτικές εκδοχές των χαρακτήρων λόγω του πολυσύμπαντος.

Το να προσπαθεί μια εκδοχή του Σκρουτζ να γίνει ο πιο πλούσιος από όλους στο πολυσύμπαν είναι λίγο αστείο αλλά δεν είναι η μόνη τρελή ιδέα που έχουμε δει να έχει ο αγαπημένος μας τσιγκούνης.

Η πλούσια, γεμάτη δράση ιστορία του Θείου Σκρουτζ περιλαμβάνει μερικά από τα πιο συναρπαστικά κόμικς περιπέτειας που δημιουργήθηκαν ποτέ, από θρυλικούς δημιουργούς όπως ο Carl Barks και ο Don Rosa.

Είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές συγκινήσεις της καριέρας μου να φτιάχνω αυτή την επική κοσμική περιπέτεια για το πλουσιότερο παπί του κόσμου, που θέλει να τιμήσει τη θρυλική ιστορία του χαρακτήρα και ταυτόχρονα να τον πάει σε μερικά άγρια, νέα, ανεξερεύνητα μέρη με τον τρόπο που μόνο η Marvel μπορεί να προσφέρει.

-Jason Aaron

Από όσα λέει ο Aaron, είναι θετικό που γνωρίζει τους 2 πυλώνες του σύμπαντος των Παπιών, αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός όσον αφορά το στυλ της Marvel.

Η ιστορία μπορεί να είναι είτε καλή είτε κακή, καθώς δεν υπάρχει μέση λόγω της ιδέας. Το πολυσύμπαν είναι κάτι που το εξερευνά η Marvel σε πολλές ιστορίες της και το να βάζεις τον Σκρουτζ αντιμέτωπο με ένα μια εκδοχή του εαυτού του ως έναν άλλον «Thanos», δεν το βλέπω ως κάτι ενδιαφέρον.

Αυτό διότι το σύμπαν, των παπιών μας έχει δώσει διαφόρων ειδών ιστορίες που είναι και συγκινητικές, συνδυάζουν τη γνώση με την περιπέτεια και υπερηρωικές μέσω του Φάντομ Ντακ. Οπότε θεωρώ ότι η συγκεκριμένη ιδέα είναι λίγο υπερβολική αλλά πάντα η εκτέλεση είναι αυτή που μετράει. Ίσως, εν τέλη, να έχει κάτι να πει. Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα αλλά μέχρι στιγμής γέρνω λίγο προς την αρνητική πλευρά.

© 2024 Disney Enterprises. Inc.