Είδαμε το Μίκυ Μάους με μια καλή αρχή αλλά για πάμε το ΚΟΜΙΞ τώρα που βγαίνει στις 31 Ιανουαρίου….

ΚΟΜΙΞ #31 – Οι Χαμένοι Χάρτες του Κολόμβου

komix31diafmicro

Και ενώ το Topolino εντυπωσιάζει με την ωραία αρχή του και το δικό μας Μίκυ Μάους κάνει μια όχι και τόσο ιδιαίτερη αρχή ήρθαμε και σε αυτό που όλοι περιμέναμε! Στο ΚΟΜΙΞ του 2017! Τα νέα δυστυχώς δεν είναι θετικά… Έχουμε πάλι ανατύπωση για 13 φορά! 

Πραγματικά, αυτό με ξεπερνάει. Κάνεις, υπομονή να περάσει το 2016 και το πρώτο τεύχος του 2017 είναι πάλι ανατύπωσης ιστορίας που έχουμε διαβάσει στο ΚΟΜΙΞ #169 του 2002. Όπως έχω ξαναπει μετά από ένα σημείο τον Ρόσα τον έχουμε όλοι. Εντάξει ας δεχτούμε τις ανατυπώσεις για το 2016. Αλλά και 13 τεύχος με ανατύπωση; Αυτό πάει πολύ!

Ξέρετε, τι θα έχει πλάκα και να μου το δείτε ότι θα γίνει; Να μπει πάλι όλο το 2017 ή κατά το περισσότερο Ρόσα και το Καλοκαίρι να βγει η Βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ και να πηγαίνουμε τότε όλοι μας να δίνουμε τα 4 ευρώ για να πάρουμε τα 6 τομάκια. Ενώ θα έχουμε πληρώσει πολύ περισσότερα για τα τεύχη του ΚΟΜΙΞ όπου μπαίνει Ρόσα. Όλο αυτό είναι μια μεγάλη κοροϊδία από μέρους τους.

Ξεφτιλίζουν το όνομα του περιοδικού και το οποίο είχε καταντήσει πέρα από του Ρόσα οι περισσότερες ιστορίες του να είναι επιπέδου Σούπερ Μίκυ το 2017 και ορισμένες φορές και χειρότερα. Ακόμα, στο ΚΟΜΙΞ #3 το 2014 είχαν πει ότι δεν βάζουν ανατυπώσεις. Όχι μόνο είπαν ψέματα αλλά κατάντησαν το αγαπημένο περιοδικό, ένα περιοδικό ανατυπώσεων δίχως ταυτότητα.

Αγαπάω τον Ντον Ρόσα, είμαι φαν του αλλά αυτό που κάνουν με τις ιστορίες του είναι γελοίο. Και αντι-επαγγεμαλτικό είναι να βάζεις συνεχόμενα ανατυπώσεις σε ένα ιστορικό περιοδικό και με μια δομή χάλι μαύρο. Κατάντησε να έχει (κατά την Καθημερινή) στους καταξιωμένους δημιουργούς τους Βαν Χορν, τον Χαυμανς και τον Ρότα. Όλο τους ίδιους. Λυπάμαι πραγματικά.

Επόμενο τεύχος

Αφού βλέπω να συνεχίζουν οι ιστορίες του Ρόσα να μου το δείτε ότι η ιστορία του ΚΟΜΙΞ #32 θα είναι η ιστορία Ντόναλντ για Πάντα που έχουμε δει στο ΚΟΜΙΞ #179 το 2002. Μου λέτε που το ξέρω; Πάω όπως η Καθημερινή δηλαδή με τις χρονολογίες που έβγαλε ο Ρόσα τις ιστορίες του. Η Καθημερινή παίρνει μόνο τις μεγάλες ιστορίες του δημιουργού και αφήνει τις μικρές ή αυτές που έχουν μπει στον Βίο και την Πολιτεία και τα Χαμένα Επεισόδια.

Η χειρότερη αρχή που θα μπορούσε να έχει το περιοδικό το 2016! Ένα περιοδικό ανατυπώσεων Ρόσα πλέον και χωρίς ταυτότητα. Τα έτη 2014 και 2015 ήταν πολύ ανανεωμένα ενώ το 2016 ήταν χάλι μαζί με το 2017 να διαγράφεται άσχημο επίσης. Πολύ κρίμα.