Μπορεί την Κυριακή που έρχεται να τελειώνει η νέα σειρά Κλασική Βιβλιοθήκη Disney αλλά μήπως η Καθημερινή είναι ήδη για τη συνέχεια της; Τι εννοώ θα πείτε… Λοιπόν πριν αρκετές μέρες ανακάλυψα τα παρακάτω που βλέπετε στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Πρόκειται για 2 νέους τόμους της σειράς! Ναι καλά διαβάσατε.

Σε ποιους όμως Ιταλικούς τόμους αντιστοιχούν αυτοί που βλέπουμε παραπάνω;  Πρόκειται για τον εικοστό έβδομο και δέκατο τόμο αντίστοιχα της Ιταλικής σειράς. Ο πρώτος έχει ιστορίες νουάρ όπως λέει ο τίτλος (μάλλον αστυνομικής φύσης) ενώ ο άλλος έχει ως θέμα τα ταξίδια. Με μια ματιά στο Inducks όσον αφορά τον 27ο θα έλεγα ότι οι πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες είναι Η Εκδίκηση του Λούθερ Μπλοτ και Το Μυστήριο του «Μαύρου Αστεριού» των Τζουζέπε Ντάλα Σάντα και Τζόρτζιο Καβατσάνο που και οι 2 από όσο καταλάβατε έχουν δημοσιευτεί στη χώρα μας. Όσον αφορά τον δέκατο τόμος της Ιταλικής σειράς θα λέγαμε ότι έχει περισσότερες ενδιαφέρουσες επιλογές και η καλύτερη ιστορία είναι και αδημοσίευτη! Πρόκειται για την ιστορία Zio Paperone e i miliardari in vacanza (Οι Διακοπές του Εκατομμυριούχου) σε σχέδιο και σενάριο του Καβατσάνο! Άλλες δυο καλές επιλογές είναι οι ιστορίες Επικίνδυνες Διακοπές και Το Μυστήριο του Ποσειδώνα

Ωραία όλα αυτά αλλά πότε άραγε θα δούμε αυτούς τους τόμους; Προσέξτε και τα ISBN τους! Είναι πολύ κοντά με του τόμου 9 της ελληνικής σειράς αλλά ακόμα πιο κοντά με το ISBN που είχε το ημερολόγιο του 2018 (978-960-585-156-9). Για να τους έβαλαν τον Φλεβάρη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, ίσως σημαίνει ότι έχουν σκοπό τους προσεχείς μήνες να τους κυκλοφορήσουν; Θα περιμένουμε και θα δούμε. Πάντως εάν όντως βγουν σύντομα πάλι θα είναι μια κίνηση που δεν θα την περιμέναμε από την μεριά της Καθημερινής. Προσωπικά ελπίζω να βγουν αλλά αυτό που ελπίζω περισσότερο είναι να συνεχίσει το Καλοκαίρι κανονικά η βιβλιοθήκη του Σκάρπα.