Ένας χρόνος πέρασε από την ψηφοφορία στην ΚΟΜΙΞ Wiki!

Κάτι παραπάνω από ένας χρόνος πέρασε από τότε που μπήκε στην ΚΟΜΙΞ Wiki η ψηφοφορία Συμφωνείτε με τις ανατυπώσεις ιστοριών του Ρόσα που μπαίνουν τώρα στο ΚΟΜΙΞ; και νομίζω ότι τώρα που πέρασε τόσος καιρός καλό είναι να δούμε τι παίζει. Όπως θα παρατηρήσετε στην εικόνα δεξιά σας, η ψηφοφορία έγινε στις 9 Φεβρουαρίου του 2016. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν ψηφίσει 416 άτομα.

Θα μου πείτε συνολικά με το αριθμό των ανθρώπων που αγοράζουν το περιοδικό δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Σαφώς, αλλά αποτελεί είναι μικρό δείγμα του καταναλωτικού κοινού. Σύμφωνα λοιπόν, με τα στοιχεία που έχουμε 171 από τα 416 άτομα ψήφισαν την πρώτη επιλογή Ναι, νομίζω ότι καλά κάνουν. ενώ τα υπόλοιπα 245 ψήφισαν την δεύτερη επιλογή Όχι, πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλες ιστορίες παλιών και νέων δημιουργών που θα άξιζε να δούμε! Με λίγα λόγια το 41% ψήφισε Ναι στις ιστορίες Ρόσα ,ενώ το 59% ψήφισε Όχι στις ανατυπώσεις.

Είναι ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το δείγμα. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η δεύτερη επιλογή έχει 74 (20%) άτομα περισσότερα από την πρώτη. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Βίος μπήκε διότι τα τελευταία τευχάκια του 2016 με τις ιστορίες του Ρόσα δεν πήγαν τόσο καλά. Και από την παραπάνω ψηφοφορία ίσως φαίνεται κάτι σε αρκετά μικρή κλίμακα. Ότι σιγά υποχωρεί το κοινό… Ο Βίος είναι η κορυφή των ιστοριών του Ντον Ρόσα. Όταν πρωτομπήκε στο ΚΟΜΙΞ έμπαινε απλώς στις τελευταίες 15-20 σελίδες του τεύχους το κάθε μέρος. (ΚΟΜΙΞ 100 – 111) Τώρα μπαίνει ως κύρια ιστορία. Δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί καλά μια δεκαπεντασέλιδη ως κύρια ενώ υπάρχουν ιστορίες αδημοσίευτες άνω των 20 σελίδων ή παρωδίες με 60-70 σελίδες.

Πάντως, σε διάφορες περιοχές που κοιτάζω για το ΚΟΜΙΞ αλλά και για τα περιοδικά Disney το στοκ στα περίπτερα έχει μικρύνει αρκετά. Στη δική μου περιοχή για παράδειγμα, εκεί που έβλεπες 6 τεύχη ΚΟΜΙΞ τώρα βλέπεις 3 τα οποία μένουν στα περίπτερα μέχρι το τέλος του μήνα ανέγγιχτα. Παρόμοια πράγματα έχω δει και σε άλλες περιοχές.

Ακόμα, φίλος μέσω του facebook μου ανέφερε ότι σε e-mail που του είχε απαντήσει ο disney editor πριν κάποιο καιρό, του είπε πως τα περιοδικά κάνουν αγώνα επιβίωσης διατηρώντας τις πολύ χαμηλές τιμές τους. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά. Μπορεί όπως έγινε με το Φάντομ να δούμε καμιά άλλη αύξηση στο μέλλον! Ή μπορεί να μην προβεί η Καθημερινή σε ανανέωση του συμβολαίου της. Πολλά τα σενάρια… Το μέλλον θα δείξει τι θα παίξει. Μπορεί να μας εκπλήξει θετικά η Καθημερινή…

Σχετικά με όλα τα παραπάνω… Ποια είναι η γνώμη σας;