001

Πέρασε ο καιρός, και επιτέλους έχουμε το ΚΟΜΙΞ #3 της Καθημερινής στα χέρια μας. Λοιπόν, το τρίτο τεύχος διατηρεί τις αλλαγές που σας είχαμε πει στο δεύτερο, μόνο που πλέον έχουμε την ημερομηνία στη σελίδα των περιεχομένων για το επόμενο τεύχος, αλλά και στην προτελευταία σελίδα διαφημίζεται το ΚΟΜΙΞ #4! Το τρίτο ΚΟΜΙΞ έχει δύο ιστορίες. Μια πολύ μεγάλη και μια μικρή, όπως γινόταν και παλιά στο ΚΟΜΙΞ. Ας πάμε να τις δούμε λοιπόν.

komik
Η πρώτη ιστορία είναι ο “Σκοτεινός Κόσμος” σε σενάριο και σχέδιο του Κάστυ! Μια μεγάλη ιστορία 75 σελίδων. Όπως βλέπετε, ο Κάστυ γίνεται μόνιμος δημιουργός στο ΚΟΜΙΞ. Όμως, ας πούμε τώρα για την ιστορία. Δεν μπορώ πολλά αλλά ιστορία είναι υπέροχη και ίσως σε κάποια σημεία πάλι ο Κάστυ σας θυμίσει λίγο Γκοτφρέντσον ή Σκάρπα! Πάντως ένα είναι σίγουρο! Ξέρει να γράφει υπέροχες ιστορίες με τον Μίκυ. Μακάρι στο μέλλον να ασχοληθεί και με τα παπιά. Έχει γράψει (όχι σχεδιάσει) μόνο 2 ιστορίες για αυτά.

Περίληψη: Η οικονομία του Μίκυ Σίτυ καταρρέει, και ένας μυστηριώδης ευεργέτης την σώζει μοιράζοντας… ράβδους χρυσού! Ο Μίκυ θα ταξιδέψει στον παράλληλο κόσμο των σκιών, για να βρει και να αποκαλύψει την φρικτή αλήθεια…

Μια συναρπαστική ιστορία του μαιτρ του είδους, Κάστυ. Σ’ αυτήν την ιστορία βάζουμε ένα 10 για το εξαιρετικό σενάριο και σχέδιο!

Grtrgr Η δεύτερη ιστορία είναι το “Ένα επικίνδυνο βιβλίο” σε σενάριο από τον Όλαφ Μοριάρτυ Σόλστραντ, σχεδιασμένη από τον Βίκαρ… Είναι από τις τελευταίες ιστορίες, που σχεδίασε πριν πεθάνει και όπως βλέπετε, το σχέδιο δεν είναι και πολύ καλό… Ο Χίουη, ο Λιούη και ο Ντίουη. μαζί με τους θείους τους πηγαίνουν στο Ετήσιο Φεστιβάλ Μικρών Εξερευνητών και γνωρίζουν ένα στέλεχος από την Αγγλία, τον σερ Άλεξ Χρυσοράμφη… Μια ιστορία με ευχάριστα απρόσμενο τέλος. Mε ενδιαφέρον σενάριο αλλά με κακό σχέδιο. Γι’ αυτό βάζουμε ένα 6!

Κομιξ_3_new

Το ΚΟΜΙΞ αυτό παίρνει ένα 9  μαζί με τις ιστορίες και το υπέροχο εξώφυλλο του Κάστυ. Η πρώτη ιστορία ήταν καταπληκτική και επειδή η δεύτερη δεν ήταν τόσο καλή στο σχέδιο δεν μπορούμε έτσι να  χαλάσουμε τη γενική βαθμολογία για αυτό και το 9! Tο επόμενο ΚΟΜΙΞ κυκλοφορεί στις 22 Οκτωβρίου.  Κεντρική θα είναι η ιστορία Φαντομίας – Ένας αριστοκράτης παράνομος, η οποία είναι 24 σελίδων, σύμφωνα με το I.N.D.U.C.K.S.! Για τις υπόλοιπες ιστορίες του τεύχους δεν γνωρίζουμε κάτι, καθώς διαφημιζόταν μόνο η κεντρική.

KomixAd

Άδεια Creative CommonsΑυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.