Κριτική του δέκατου όγδοου τόμου της Βιβλιοθήκης του Σκάρπα. Οι βαθμολογίες των ιστοριών δίνονται μαζεμένες στο τέλος μαζί και με έναν μέσο όρο 🙂

Ο τόμος στην ΚΟΜΙΞ Wiki

Ιστορίες

Πιστολίδι στο Φαρ Ουέστ

Ιστορία γουέστερν με πολύ ωραίο σχέδιο από το Σκάρπα και κάποια πολύ ωραία καρέ. Κλασική ιστορία στο Φαρ Ουεστ θα έλεγα με έναν έξυπνο καουμπόι Μίκυ που την έφερε όμορφα στους κλέφτες αλλά γενικά υπήρχε το όλο κλίμα με τσακωμούς, ληστείες, ενέδρες που περιμένει κανείς να διαβάσει σε αυτές τις ιστορίες.

Η Έκλειψη της Τύχης

Υπέροχος χρωματισμός και ωραία σχεδιασμένος ο Γκαστόνε! Απολαυστικό να τον βλέπεις να μετατρέπεται σε Ντόναλντ. Συμπονείς την κατάσταση του. Το καρέ με τον Ντόναλντ αγκαλιά ήταν ότι πρέπει αλλά στο τέλος αρχίζει πάλι η απέχθεια για τον χαρακτήρα 😛

Ο Μαύρος Κομήτης

Αδύναμη ιστορία σεναριακά και βαρετή. Δεν την βρήκα και άσχημη αλλά περίμενα κάτι καλύτερο.

Οι Έντεκα Χρυσοθήρες

Ίσως η καλύτερη ιστορία του τόμου. Αυτή και η επόμενη είναι και οι 2 πολύ δυνατές που δεν μπορώ να αποφασίσω. Θα πείτε αυτή εδώ έχει και ωραίο χρωματισμό. Και δεν έχετε άδικο. Μαθαίνουμε για το παρελθόν του Θείου Σκρουτζ και τα υπέροχα στοιχήματα που βάζει. Καλά η όλη φάση με την περίπτωση χρεωκοπίας του Σκρουτζ με έκανε να γελάσω πάρα πολύ. Αλλά και που ο Ντόναλντ μαζί με τα ανιψάκια του την έφεραν στο τέλος. Αναρωτιόμουν βέβαια που είναι η Τζένυ ώστε να τον βάλει στη θέση του… Ωραίο σενάριο και σχέδιο. Ειδικά κάποια καρέ ήταν πολύ όμορφα.

Το Έπαθλο της Καλοσύνης

Τι να πει κανείς για αυτήν την υπέροχη ιστορία. Δυστυχώς δεν είχε καλό χρωματισμό και όταν διάβαζα έβραζε ο τόπος αλλά και πάλι μου άρεσε πολύ. Οι Μουργόλυκοι καταλήγουν να κάνουν μια όμορφη πράξη και βλέπουμε και την πιο ευαίσθητη πλευρά του σκληρού κροίσου στο τέλος. Μου θύμισε κάπως Το Δώρο του Μπαρκς.

Ενέδρα στον Βράχο των Λύκων

Θα έλεγα ότι είναι η πιο αδύναμη ιστορία του τόμου αλλά δεν βαρέθηκα τόσο όσο με τον Μαύρο Κομήτη. Μάλλον είναι σε κοντινά επίπεδα. Οι χαρακτήρες ήταν καλά σχεδιασμένοι. Μου αρέσει ο τρόπος που ο Σκάρπα σχεδιάζει την Κακιά Βασίλισσα και την Χιονάτη. Χάλι μαύρο βρήκα τον χρωματισμό.

Συνολικά

Συνολικά 6 ιστορίες με 2 να είναι άψογες, 2 πολύ καλές και 2 μέτριες. Ποικιλία είχε ο τόμος λοιπόν.

 • 8/10
  Πιστολίδι στο Φαρ Ουέστ - 8/10
 • 8/10
  Η Έκλειψη της Τύχης - 8/10
 • 7.3/10
  Ο Μαύρος Κομήτης - 7.3/10
 • 9.5/10
  Οι Έντεκα Χρυσοθήρες - 9.5/10
 • 9.5/10
  Το Έπαθλο της Καλοσύνης - 9.5/10
 • 7.3/10
  Ενέδρα στον Βράχο των Λύκων - 7.3/10
8.3/10

Σύνοψη

Από τις 6 ιστορίες 2 ήταν εξαιρετικές, άλλες 2 πολύ καλές και 2 μέτριες. Ο τόμος αξίζει και μόνο και για τις 2 άψογες ιστορίες που είχε.