Μίκυ Μάους: Φάντομ Ντακ – Η Μαύρη Ακτίνα

Ο Δεκέμβριος συνεχίζει δυναμικά με τον Φάντομ Ντακ στο Μίκυ Μάους! Το πρώτο τεύχος του μήνα αρχίζει με το πρώτο μέρος της ιστορίας «Η Μαύρη Ακτίνα», με ένα ωραίο εξώφυλλο από τον Σιάρρονε.

Μερικές λεπτομέρειες για την ιστορία

Ιστορία που έχει 175 σελίδες (!!!), απαρτίζεται από 4 μέρη (Μίκυ Μάους #338 – #341) με το δίδυμο Φραντσέσκο Αρτιμπάνι και Λορέντζο Παστροβίκιο να επιστρέφει. Το σχέδιο του Παστροβίκιο μου αρέσει καλύτερα από του Σιαρρόνε για τη σειρά και με ματιά ματιά που έριξα στο Μίκυ Μάους #338 της Παρασκευής που πέρασε μου φαίνεται ότι εστιάζει σε σημεία που είδαμε στην πρώτη ιστορία της σειράς, «Ισχύς & Εξουσία» (για την οποία θα μιλήσουμε και σε review κάποια στιγμή). Άρα όσοι απογοητεύτηκαν από την ιστορία του προηγούμενου μήνα ίσως χαρούν με αυτό.

Μίκυ Μάους: Φάντομ Ντακ – TimeCrime

Ο Δεκέμβριος και το 2020 τελειώνουν με μια έκπληξη! Επιτέλους βγαίνει στα ελληνικά το TimeCrime!! Πρόκειται για μια ιστορία crossover με τους Φάντομ Ντακ και Πράκτορα Ντακ! Το σχέδιο είναι από τον ταλαντούχο Πάολο Μοττούρα ενώ το σενάριο είναι φυσικά από τον Αρτιμπάνι. Αυτό το φοβερό δίδυμο μας έχει χαρίσει απίστευτες ιστορίες.

Μερικές λεπτομέρειες για την ιστορία

Ιστορία είναι 90 σελίδων και έχει 2 μέρη και οπότε μπορεί να την δούμε ολόκληρη στο τελευταίο Μίκυ Μάους για το 2020. (Μίκυ Μάους #342) Στο Inducks έχει μια πολύ καλή θέση και προσωπικά την θεωρώ υπέροχη, έχοντας την διαβάσει παλιότερα σε scalation. Το μόνα που θα είναι η ιστορία αυτή τιμά αυτό που λέμε οι φαν το continuity, έχει απίστευτο χρωματισμό και ανατροπές.

Συνοψίζοντας για το Μίκυ Μαους

Ο μήνας είναι πάλι αφιερωμένος στον Φάντομ Ντακ όχι μόνο με την τεράστια ιστορία «Η Μαύρη Ακτίνα» της σειράς PKNE – Paperinik New Era (Φάντομ Ντακ – Νέα Εποχή) αλλά και έχουμε την ιστορία «TimeCrime» όπου συμβαίνει μια παράξενη συνάντηση! Μπορώ να καταλάβω όποιον νιώθει ότι έχουμε μπουκώσει με τόσο Φάντομ. Πραγματικά και εγώ δεν το περίμενα να μπουν τόσο γρήγορα και κοντά οι ιστορίες αυτές, ιδίως η τελευταία.

Παρόλα αυτά είμαι χαρούμενος διότι έτσι μπαίνει και άλλη μια ιστορία από τις τοπ 10 Ιταλικές του άρθρου που είχαμε γράψει πριν κάποια χρόνια. Σιγά σιγά συμπληρώνεται η λίστα. Πρέπει όντως να φτιάξουμε καινούργια. Να σημειωθεί ότι ξεχωρίζει από όλα τα εξώφυλλα πιο πολύ το εξώφυλλο του TimeCrime και μετά το Χριστουγεννιάτικο εξώφυλλο του Μίκυ Μάους #341.

Το 2020 κλείνει όμορφα για το αγαπημένο περιοδικό οπότε αναμένουμε να δούμε πως θα αρχίσει το 2021. Τι θέμα θα έχει ο επόμενος μήνας;

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Το Ντόναλντ θα έχει ως κεντρική το «Ο Άρχοντας του Χρόνου». Το Super Μίκυ #63 είχε την ιστορία «Το Σκήπτρο της Υπέρτατης Δύναμης» ενώ το Super Μίκυ #64 έχει την ιστορία «Ο Μάγος της Απόδρασης».

ΚΟΜΙΞ

Από την άλλη, το ΚΟΜΙΞ #77 που κυκλοφόρησε είχε ως κεντρική την ανατύπωση τετρασέλιδης ιστορίας του Ρόσα «Ωχ! Έλατο!» ενώ το ΚΟΜΙΞ #78 θα έχει την δεκασέλιδη ιστορία του Μάρκο Ρότα «Όλα ή Τίποτα». Θα μου πείτε τελείωσε ο Ρόσα; Θα πω ότι έχουν μείνει όπως λέω εδώ μερικές ολιγοσέλιδες ιστορίες και το «Αφιερωμένο Εξαιρετικά» που μπορεί να τις δούμε στο τεύχος 78. Θέλω να πω όμως κάτι άλλο πριν κλείσουμε το άρθρο…

Ήδη παίρνουμε μια πρώτη γεύση με την κεντρική του τεύχους 78 για το τι θα έχουμε για την μετά Ρόσα εποχή. Δυστυχώς με το εξώφυλλο Ναρντοπ και όντας δεκασέλιδη θυμίζει πολύ τα τεύχη του Τερζόπουλου μετά το ΚΟΜΙΞ #200. Αυτό δεν είναι θετικό. Άφησαν κιόλας και το μαύρο πλαίσιο! Μάλλον θα πάρω το επόμενο τεύχος αλλά θα είμαι αρκετά σκληρός με το περιοδικό όσον αφορά την κριτική. Ελπίζω να δούμε που το πάνε με το ΚΟΜΙΞ #79 που θα είναι και το πρώτο τεύχος για το 2021.