Επιστρέφουμε στα άρθρα με το ημερολόγιο του Δεκέμβρη. Με μια πρώτη ματιά το Μίκυ Μάους δείχνει για άλλη μια φορά η πιο ενδιαφέρουσα έκδοση του μήνα. Για πάμε όμως να δούμε όλες τις εκδόσεις σιγά σιγά…

Μίκυ Μάους: Περηφάνια & Προκατάληψη

Το τεύχος #390, εγκαινιάζει τον Χειμώνα, με την ιστορία «Η Ανάμνηση μιας μέρας» σαν κεντρική ιστορία από το πενάκι της Ντανιέλα Βέντρο και το σενάριο του Κάρλο Πανάρο. Στο Μίκυ Μάους #391, από την άλλη έχουμε την πιο ενδιαφέρουσα ιστορία του μήνα!

Πρόκειται για μια χορταστική παρωδία 110 σελίδων, «Περηφάνια & Προκατάληψη» , από το αχτύπητο δίδυμο Τερέζα Ραντίτσε και Στέφανο Τουρκόνι! Τα πρώτα δυο μέρη της είναι στο συγκεκριμένο τεύχος και η ολοκλήρωση της θα γίνει στο επόμενο.

Στις 17 του μήνα, έρχεται «Το Στέμμα των Επιθυμιών», μια πανέμορφη ιστορία που είχα διαβάσει το 2018 στο Uncle Scrooge #434. Θα έλεγε κανείς ότι είναι αφιερωμένη στους Σκρουτζ και Μπαρκς! Είχα κάνει το review της στο ΚΟΜΙΞ Wiki Magaine #1 αν θυμάστε.

Το προτελευταίο τεύχος του μήνα όπως διακρίνουμε έχει την «Νέα Χριστουγεννιάτικη ιστορία» της Σύλβια Τζίκε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια ιστορία θα έχει το τελευταίο τεύχος του 2021 από το εξώφυλλο. 

Συνοψίζοντας για το Μίκυ Μαους

Για το κλείσιμο του 2021 υπάρχει ποικιλία (παρωδία, περιπέτεια, Χριστουγεννιάτικη ιστορία Τζίκε) θα έλεγε κάποιος. Ωραίος μήνας και ας ελπίσουμε και η αρχή του 2022 να είναι το ίδιο δυναμική!

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Ντόναλντ

Το εξώφυλλο του Ντοναλντ #90,  θυμίζει κάτι από το 2000 και άσχετο με την κεντρική ιστορία του τεύχους «Το Τέλος του Κόσμου». Βέβαια, αυτή η Δανέζικη ιστορία όπως όλα δείχνουν έχει να κάνει πιο πολύ με τον θείο Σκρουτζ παρά με τον Ντόναλντ.

Super Μίκυ

Το Super Μικυ έχει ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο που είναι στο πνεύμα των ημερών, ενώ η κεντρική του ιστορία έχει τον τίτλο «Έκπληξη!» και με πρωταγωνιστή τον Μίκυ Μάους.

ΚΟΜΙΞ

Το ΚΟΜΙΞ συνεχίζει, με τις ανατυπώσεις των ιστοριών του Μπαρκς και βάζει το «Σύμβολο Κύρους» που διαβάσαμε πρόσφατα στην Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney #26. Το μόνο ενδιαφέρον της συγκεκριμένης έκδοσης είναι η σειρά Τα Χρονικά του Κλοντάϊκ που έχει ξεκινήσει από το ΚΟΜΙΞ #89.

Αφορά κάποιες δεκασέλιδες ιστορίες που έγραψε ο Κάρι Κορχόνεν και αφορούν τη ζωή του Σκρουτζ την εποχή του Πυρετού του Χρυσού. Είχαμε μιλήσει στη στήλη των Νέων για αυτήν στο ΚΟΜΙΞ Wiki Magazine! #2. Όμως αξίζουν δέκα σελίδες τα 3,50 ευρώ;