Πέρασε ο καιρός (καλή χρονιά κιόλας), και οι άνθρωποι στην Καθημερινή, ανήρτησαν το ημερολόγιο του Ιανουαρίου. Τι θα δούμε λοιπόν αυτόν τον μήνα;

Μίκυ Μάους: Κατάσταση Πολιορκίας

Αρχικά, στο πρώτο Μίκυ Μάους του μήνα, απολαύσαμε το πρώτο μέρος από την ιστορία, «Κατάσταση Πολιορκίας» μαζί με άλλες τέσσερις συμπληρωματικές. Το αξιοσημείωτο με αυτό το τεύχος, είναι πως φιλοξενούσε και μία ιστορία από το μακρινό 1988!

Αυτό έγινε παρόλο που το περιοδικό πλέον, δημοσιεύει μόνο νέες ιστορίες.  Δηλαδή θα είναι από το topolino είτε κυρίως μετά το 2000, είτε από τα τέλη της δεκαετίας του 90.

Συνεχίζουμε με το Μίκυ Μάους #396, που φιλοξενεί το δεύτερο μέρος της «Κατάσταση Πολιορκίας» μαζί με άλλες τρεις συμπληρωματικές. Στο τρίτο κατά σειρά τεύχος, εκτός από τρίτο μέρος της παραπάνω ιστορίας μάλλον θα δούμε και το reboot του Πράκτορα Ντακ. Είχε μιλήσει για αυτό ο ΚΟΜΙΞ σε παλαιότερο του άρθρο.

Πρόκειται για ιστορία ενενήντα εννιά σελίδων, οπότε λογικά θα χωριστεί σε δύο τεύχη. Προσωπικά θα μού άρεσε να ήταν όλο το τεύχος αφιερωμένο σ’ αυτήν την ιστορία, και να έχει ακόμα δύο καλές για συμπλήρωμα αλλά αυτό μάλλον δεν θα γίνει. Βέβαια, το σπουδαίο νέο είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε επιστροφή του Πράκτορα Ντακ! Τελικά, σύμφωνα με την νέα διαφήμιση του τεύχους δεν θα δούμε και την συγκεκριμένη ιστορία.

Τέλος, το εβδομαδιαίο περιοδικό κλείνει τον μήνα με ένα τεύχος αρκετά μυστηριώδες. Αυτό διότι το εξώφυλλό, αποτελεί αντιγραφή του αντίστοιχου εξωφύλλου του ΚΟΜΙΞ #4 Β’ Περιόδου, και δεν αντιστοιχεί σε κάποια ιστορία. Πάντως, το λογικό είναι να μπει μία από τις συναρπαστικές περιπέτειες του  πολυαγαπημένου αριστοκράτη λωποδύτη.

Συνοψίζοντας για το Μίκυ Μαους

Ο μήνας (και η χρονιά) άρχισαν αρκετά ανιαρά, με τους υπεύθυνους να ακολουθούν την πεπατημένη – με φωτεινή εξαίρεση την ιστορία του 1988. Παρόλα αυτά, στα τελευταία δύο τεύχη θα εκδοθούν πολύ όμορφες ιστορίες που αξίζει να διαβαστούν από όσους είναι λάτρεις της σύγχρονης Ιταλικής σχολής.

Το γεγονός ότι στο ΚΟΜΙΞ #90 έβαλαν μία ιστορία του 1981😮και στο Μίκυ Μάους #395 μία του 1988, μού δίνει ελπίδες ότι θα δούμε κι άλλες αντίστοιχες από προηγούμενες δεκαετίες.

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Ντόναλντ

Το Ντοναλντ, θα έχει ως κεντρική ιστορία μία δανέζικης παραγωγής (ως συνήθως), με τίτλο «Το Ξόρκι των Παγετώνων». Αφορά μία αρκετά χορταστική ιστορία 32 σελίδων, που ενώ δείχνει ενδιαφέρουσα, κατά την άποψή μου το σχέδιο είναι κάπως…

Super Μίκυ

Το Super Mικυ, ως κεντρική θα έχει την ιστορία ονόματι «Σαφάρι στην Πόλη» με εξώφυλλο που είναι εντελώς άσχετο με το περιεχόμενο της ιστορίας. 

ΚΟΜΙΞ

Τέλος, στο ΚΟΜΙΞ, θα φιλοξενηθεί η γνωστή σε όλους ιστορία του Παπιανθρώπου, «Ο Θησαυρός του Μάρκο Πόλο». Την διαβάσαμε πρόσφατα στην Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney #31.

Επίλογος

Γενικά συμπαθητικός μήνας και για τις υπόλοιπες εκδόσεις, ειδικά για το Super Μικυ όμως αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής αυτού του μήνα, είναι (για άλλη μία φορά) το Μίκυ Μάους.

Το άρθρο είναι από τον καινούργιο μας συντάκτη Σκρουτζ Μακ Ντακ, με μια μικρή βοήθεια από τον ΚΟΜΙΞ.