Μίκυ Μάους: Φάντομ Ντακ – Η Νέα Εποχή

Ο Οκτώβριος μπαίνει και τελικά έχει άρωμα Φάντομ Ντακ το Μίκυ Μάους! Μιας και είμαστε στην αρχή να σημειώσουμε ότι το ημερολόγιο πρόσφατα ανανεώθηκε με το Ντόναλντ ενώ δεν έχει τα υπόλοιπα… Μάλλον, θεωρείτε πιο ενδιαφέρον το Μίκυ Μάους για αυτό και είχαν όλα τα τεύχη από την αρχή… Το πρώτο τεύχος  αρχίζει με την ιστορία «Το Πάρτι της Χρονιάς» αλλά μετά αρχίζει το ενδιαφέρον κομμάτι. Αυτός ο μήνας είναι αφιερωμένος στον Φάντομ Ντακ. Και όχι οποιονδήποτε Φάντομ αλλά αυτόν που γνωρίσαμε μέσ από την σειρά Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ! Οπότε εύλογα θα αναρωτηθείτε αν είναι η ιστορία μετά από την σειρά αυτή που δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε στη χώρα μας; Η απάντηση μπορεί να είναι μεν απλή αλλά εν τέλη δεν είναι τόσο. Η απάντηση πως ναι είναι και θα εξηγήσουμε παρακάτω τι παίζει.

Τι συμβαίνει με τη νέα σειρά;

Η συγκεκριμένη ιστορία του Μίκυ Μάους #330 ανήκει στη σειρά PKNE – Paperinik New Era που σημαίνει στα ελληνικά Φάντομ Ντακ – Νέα Εποχή. Καταρχάς, να πούμε ότι στην Ιταλία μετά  το τέλος των Νέων Περιπετειών κυκλοφορεί η σειρά PK2. Για την συγκεκριμένη γνωρίζουμε ότι είχε 18 τεύχη, άλλαξε κάποια πράγματα από τις Νέες Περιπέτειες, επικεντρώθηκε περισσότερο στον Έβερετ Δάρβιν και αποτελεί συνέχεια. Και μετά το τέλος αυτής έχουμε και τρίτη σειρά με την ονομασία PK Pikappa. Και εδώ είναι που τα πράγματα αλλάζουν. Και αυτό γιατί η τρίτη σειρά αποτελεί reboot του PKNA. Και αυτό είναι κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους αναγνώστες τελικά. Μέχρι στιγμής, συνοψίζοντας έχουμε:

Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ PK2 PK Pikappa

Παρόλα αυτά διήρκεσε για 32 τεύχη. Και για αυτόν τον λόγο η σύνταξη του Topolino αποφάσισε το 2014 να επαναφέρει την αρχική σειρά (που είχε συνεχίσει με το PK2  όπως είπαμε παραπάνω) και να «διαγράψει» το reboot. Όμως, επειδή πλέον ήταν δύσκολο να βγάλουν ξεχωριστή έκδοση αποφασίστηκε οι νέες ιστορίες να είναι αρκετά πιο μεγάλες και να μπαίνουν στο Topolino! Οπότε πλέον ισχύει το εξής:

Οι Νέες Περιπέτειες του Φάντομ Ντακ PK2 ⇒ Φάντομ Ντακ – Νέα Εποχή

Μερικές Λεπτομέρειες για την ιστορία

Με όλα αυτά δεν μιλήσαμε συγκεκριμένα για την νέα ιστορία με τίτλο, «Ισχύς & Εξουσία» . Συνολικά έχει 160 σελίδες, απαρτίζεται από 4 μέρη και είναι από το δίδυμο Φραντσέσκο Αρτιμπάνι και Λορέντζο Πατσροβίκιο, δυο ταλαντούχα άτομα που ήταν στην αρχική σειρά (PKNA). Η καινούργια ιστορία είχε προμοταριστεί πολύ στην Ιταλία καθώς και είχαν φτιάξει και official σελίδα με δημοσκόπηση που αφορούσε την ιστορία, έδωσαν μαζί με τα τεύχη το ακτινοπίστολο του Φάντομ, έκαναν 2 συναντήσεις με τους αναγνώστες όπου ζήταγαν προτάσεις για τι θα ήθελαν να δουν και σχεδίασαν και τοιχογραφία σε ένα κτίριο στο Μιλάνο. Περισσότερα στο βίντεο του Phantom Duck.

Στο Topolino όπως και στην Ελλάδα μπήκε σε 4 τεύχη (Μίκυ Μάους #330 – #333) με τη διαφορά ότι στη χώρα μας δεν βλέπουμε το εξώφυλλο του πρώτου μέρους. Αντί αυτού έχουμε το εξώφυλλο του Topolino #3333 στο τελευταίο τεύχος του μήνα και αυτό γιατί είναι το Μίκυ Μάους #333! Καλή σκέψη να χρησιμοποιήσουν το εξώφυλλο. Δυστυχώς, το Μίκυ Μάους #330 δεν είχε κάποιο άρθρο που να ενημέρωνε τους αναγνώστες. Τέλος, να αναφερθεί ότι η νέα σειρά Φάντομ Ντακ – Νέα Εποχή (PKNE) έχει βγάλει μέχρι στιγμής 8 ιστορίες. Οπότε έχουμε να δούμε.

Συνοψίζοντας για το Μίκυ Μαους

Πολύ ωραίο το γεγονός ότι το Μίκυ Μάους έχει θεματικούς μήνες. Πλέον, κρατάει το ενδιαφέρον κάθε μήνα. Τι θέμα θα έχει άραγε ο επόμενος μήνας;

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Το Σούπερ Μίκυ δεν ξέρουμε ακόμα ποια κεντρική θα έχει... Το Ντόναλντ από την άλλη θα είναι κεντρική το «Υπερηχητικό Παπί». Το ΚΟΜΙΞ για άλλη μια φορά έχει ανατύπωση που έχει δημοσιευτεί στη χώρα μας ήδη 4-5 φορές από 2003 και έρχεται για ακόμα μια φορά… Αναφερόμαστε «Μουργόλυκοι Εναντίον Θησαυροφυλακίου» του Ρόσα που  πρώτη φορά μπήκε στο ΚΟΜΙΞ 183… Λένε ότι μπήκε αρκετά και ας μπει για ακόμα μια φορά… Τραγικό απλά. Όμορφο το εξώφυλλο αλλά τι σου κάνει… Πλησιάζουμε στο τέλος τουλάχιστον!