Αφορά το όριτζιν του ομώνυμου χαρακτήρα, η κεντρική ιστορία του Μίκυ Μάους #311. Η Ντόλυ Πάπρικα είναι η συνεργός του Φαντομία.

Ντόλυ Πάπρικα
Εξώφυλλο

Πολύ όμορφο εξώφυλλο με ωραία χρώματα. Σίγουρα σε τραβάει με το που το δεις στο περίπτερο. 9/10

Περίληψη

Η Ντόλυ Ντακ συναντάει τον Φαντομία. Θέλοντας να αποκαταστήσει την αδικία που έγινε σε μια φίλη της από ένα πλούσιο και αδίσταχτο Κόμη αποφασίζει να περάσει στη δράση!

Ιστορία

Όνομα και πράγμα η συγκεκριμένη ιστορία καθώς αφορά το όριτζιν του ομώνυμου χαρακτήρα. Ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ και ίσως πιο πολύ από το όριτζιν του ίδιου του Φαντομία σε κάποια σημεία.

Το σχέδιο και ο χρωματισμός είναι ατμοσφαιρικά και σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Αυτή ιστορία είναι από τις δυνατές του Τζερβάζιο με τον Φαντομία διότι χτίζει πάνω σε πιο παλιές ιστορίες του σχεδιαστή. Πραγματικά, μου θύμισε αυτές του Ρόσα καθώς ναι μεν είναι όριτζιν, αλλά έχει ένα πέπλο μυστηρίου και «ιστορικό» υπόβαθρο. Αυτό και όσον αφορά την Ντόλυ αλλά και άλλους χαρακτήρες που έχουμε συναντήσει σε άλλες ιστορίες του δημιουργού.

Έξυπνο και ωραίο αυτό διότι επεκτείνει το σύμπαν του Φαντομία αρμονικά. Μου άρεσε που είδαμε και την μητέρα της Ντόλυ Ντακ και την αδερφή της. Μην ξεχνάμε πως και από την συνέντευξη που πήραμε από τον δημιουργό στο Discord μας είπε ότι όσον αφορά τη σύνδεση της Νταίζυ Ντακ με την Ντόλυ, ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο στον κόσμο του Φαντομία. Άρα με κάποιο τρόπο υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους.

Παρελθόν Δίχως Μέλλον

Τώρα μια άλλη σημαντική παρατήρηση. Με το που είδα την προεπισκόπηση της ιστορίας στο readpoint, μου ήρθε στο μυαλό μια άλλη σημαντική ιστορία που προγενέστερης της βασικής σειράς. Σε ποια αναφέρομαι θα αναρωτιέστε; Μα στην ιστορία «Παρελθόν Δίχως Μέλλον»! Σε αυτήν την ιστορία ο Φάντομ Ντακ καταλάθος πηγαίνει στο 1920 και συναντάει την Ντόλυ προτού αυτή μιλήσει με τον Φαντομία.

Η δεξίωση στην οποία συναντήθηκαν στην ιστορία του τεύχους που διαβάσαμε γίνεται στην Έπαυλη της Κόμισσας Ντε Σνομπ όπως και στην ιστορία του Μίκυ Μάους #98. Γενικά έγιναν κάποιες αλλαγές (όπως τα ρούχα της Ντόλυ) αλλά εν τέλη το αποτέλεσμα ήταν να συναντηθούν η Ντόλυ και ο Φαντομίας.

Στην εικόνα βλέπουμε τα 4 καρέ που έχουν την συνάντηση του Φαντομία με την Ντόλυ. Προσέξτε ότι μπορεί τα λόγια να είναι κάπως διαφορετικά αλλά στην νέα ιστορία σε 2 σελίδες ο Τζερβάζιο καταφέρνει να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με καλύτερο τρόπο. Οι χαρακτήρες πλέον έχουν πάρει την τελική μορφή τους.

Σημείωση: Για την ιστορία Σπαθί στο Παγάκι, θα γίνει αναφορά σε νέο άρθρο γιατί και για αυτή υπάρχουν πράγματα να πούμε αλλά και δεν είναι σωστό να επισκιαστεί από την βασική ιστορία του τεύχους.

Ντόλυ Πάπρικα
  • 10/10
    Σχέδιο - 10/10
  • 9/10
    Σενάριο - 9/10
9.5/10

Σύνοψη

Γενικά πολύ ωραία ιστορία και το τεύχος γενικά ήταν καλό. Από τα πιο δυνατά τεύχη και ίσως το πιο δυνατό των τελευταίων μηνών.