Μίκυ Μάους

Κι αυτόν τον μήνα η Καθημερινή είναι συνεπής στο ραντεβού της και μάς δίνει το ημερολόγιο από την πρώτη κιόλας ημέρα του μήνα ολοκληρωμένο.Το τεύχος #377, εγκαινιάζει το φθινόπωρο, μ’ ένα όμορφο μπασκετικό εξώφυλλο, με το «Ανεπανάληπτο Καλάθι» σαν κεντρική ιστορία από τον Λούτσιο Λεόνι. Στο Μίκυ Μάους #378, θα δούμε μια χορταστική ποδηλατική ιστορία 37 σελίδων, «Αγώνας Χωρίς Τέλος» , σχεδιασμένη απ’ τον δεξιοτέχνη Πάολο Μοττούρα. Στις 17 του Σεπτέμβρη, στο Μίκυ Μάους θα έχουμε  το ριμεικ της κλασικής ιστορίας του Παπιανθρώπου  Καρλ Μπαρκς, για το οποίο είχε μιλήσει ο ΚΟΜΙΞ σε παλαιότερο άρθρο. Και σ’ αυτό το σημείο είναι που τα χαλάμε με την Καθημερινή. Μέσα Σεπτεμβρίου, πηγαίνουν και βάζουν ιστορία που αφορά τα Χριστούγεννα; Επίσης, στο topolino , η ιστορία ήταν πλαισιωμένη από πλούσια άρθρα που αμφιβάλω αν θα τα δούμε στο Μίκυ Μάους. Τέλος πάντων, το καλό νέο είναι πως θα δούμε αυτήν την ιστορία στα ελληνικά.

Ο μήνας κλείνει με το τεύχος #380, που σαν κεντρική μάλλον θα έχει αυτήν  την  μεγάλη ιστορία του Φάντομ, η οποία, είναι γραμμένη από τον Μπρούνο Έννα (Δράκουλας, Μίκυ Μαλτέζε), ο οποίος θεωρείται αυτήν την στιγμή απ’ τους κορυφαίους Ιταλούς σεναριογράφους. Το σχέδιο της ιστορίας φαίνεται συμπαθητικό.

Συνοψίζοντας για το Μίκυ Μαους

Φαίνεται πολύ δυνατός μήνας για το Μίκυ Μάους. Μοττούρα, Έννα, ένα ριμέικ κλασικής ιστορίας. Απλά υπέροχο.

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Ντόναλντ & Super Μίκυ

Το εξώφυλλο του Ντοναλντ #87, αντιστοιχεί σε  αυτή την ιστορία, την οποία όμως έχουμε δει παλαιότερα στη χώρα μας. Οπότε, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κεντρική του τεύχους αλλά θα έχει τον τίτλο «Ο Ατρόμητος Φοβητσιάρης». Το Super Μικυ μια δεκαέλιδη ιστορία, που τιτλοφορείτε «Ένας Φίλος Ονόματι Χνουδωτός» (A friend named Fluffy).

ΚΟΜΙΞ

Το ΚΟΜΙΞ, θα έχει σαν κεντρική την ιστορία του Μπαρκς,«Τα Μυστηριώδη Ναυάγια» που διαβάσαμε στην Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney #16. Ειλικρινά, δεν μού αρέσει να κρίνω την δουλειά του άλλου, ειδικά όταν δεν ξέρω πως ακριβώς είναι τα πράγματα, αλλά εδώ η κατάσταση είναι εξοργιστική. Προσωπικά τον Μπαρκς τόν λατρεύω και καλά κάνουν και βάζουν. Τα εξώφυλλα του Ρόσα, επίσης τα λατρεύω και καλά κάνουν και βάζουν. Αλλά δεν μπορεί να δίνεις 3,50 ευρώ για 15-25 σελίδες. Γιατί τόσες είναι που αξίζουν. Όλες οι συμπληρωματικές είναι από άθλιες ως αδιάφορες. Έστω να αναδημοσίευαν κάποιες παλιές ιστορίες του Βαν Χορν, του Βίκαρ, του Ρότα απ’ το παλιό ΚΟΜΙΞ του Τερζόπουλου. Τέλος πάντων, ας μη γκρινιάζουμε γιατί τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Τουλάχιστον έχουμε το Μίκυ Μάους που μάς γλυκαίνει με τις όμορφες ιστορίες του.

  Το άρθρο είναι από τον καινούργιο μας συντάκτη Σκρουτζ Μακ Ντακ, με μια μικρή βοήθεια από τον ΚΟΜΙΞ.