Από την συνέντευξη του Κάστυ στην ΚΟΜΙΞ Wiki μάθαμε κάποια πράγματα για την νέα ιστορία. Θα μιλήσουμε για αυτά παρακάτω. Καταρχάς να πούμε ότι μπορείτε εδώ να διαβάσετε την πλήρη συνέντευξη.

  • Η νέα ιστορία δεν είναι προσαρμογή κάποιας ήδη υπάρχουσας ιστορίας με τον Μάρτυν Μύστερ αλλά πρόκειται για νέα ορίτζιναλ ιστορία από τον Κάστυ. Ο ίδιος έχει αναλάβει και το σχέδιο και το σενάριο.
  • Ο ίδιος έχει αναλάβει και το σχέδιο και το σενάριο.
  • Πρόκειται για ιστορία γεμάτη μυστήριο που συνδυάζει τους 2 κόσμους με τον Μίκυ να έχει πολλά κοινά με τον Μάρτυν. Είναι και οι δυο ντετέκτιβ…
  • Ο Αλφρέντο Καστέλι είχε δείξει εκτίμηση για τις ιστορίες του μεγάλου δημιουργού στο παρελθόν και απλώς επιβλέπει την νέα ιστορία. Θεωρώ σημαντικό που άρεσε τόσο στο δημιουργό του Μάρτυν η ιστορία του Κάστυ.
  • Ο Σκάβα/Τζάβα δηλαδή ο Γκούφυ, είναι ένας γκουφοειδής Νεάντερταλ με μία ασταμάτητη επιθυμία να σκάψει και η μόνη λέξη που γνωρίζει είναι το «Γιουκ». Αστείο και περίεργο φαίνεται αυτό.
  • Το ρόλο του μεγάλου κακού/αντιπάλου στην ιστορία θα έχει τελικά ο Μάυρος Πητ όντας ο πιο κλασικός αντίπαλος του Μίκυ Μάους και αντικατοπτρίζει καλύτερα την έχθρα που έχει ο Μάρτυν με το δικό του αντίπαλο.

Προσωπικά περίμενα να δούμε το Μαύρο Φάντασμα αλλά καταλαβαίνω την επιλογή του Κάστυ για τον κακό. Αφού έχουμε τον Κάστυ και στο σχέδιο και στο σενάριο πιστεύω ότι θα διαβάσουμε κάτι πολύ καλό.

Στο ωραίο και αστείο βίντεο βλέπουμε τον Κάστυ και τον Καστέλι να συζητούν για την ιστορία. Υπάρχουν και καρέ με την πόλη Orobomis η οποία φαίνεται όμορφη και μυστηριώδης. Βρίσκω αστείο το σημείο όπου οι κανονικοί χαρακτήρες μετατρέπονται στην Ντισνεική εκδοχή τους. Ακόμα γίνεται αναφορά και σε άλλες κλασικές παρωδίες όπως το Ντύλαν Μάους (ΚΟΜΙΞ #15).

Στις πρώτες σελίδες τις ιστορίας από ότι φαίνεται ο Μίκυ Μύστερ τα βάζει με το τέρας του Λόχνες. Το σχέδιο του Κάστυ είναι αυτό που μας έχει συνηθίσει. Μου αρέσει πολύ που συνδυάζει το κλασσικό με το μοντέρνο στυλ. Η ιστορία μου ελκύει το ενδιαφέρον οπότε αναρωτιέμαι πότε θα την δούμε στη χώρα μας.