Όπως είχαμε δει σε προηγούμενο άρθρο πριν 2 μήνες, η Καθημερινή θα κυκλοφορήσει φέτος καινούργιους τόμους της σειράς Μεγάλες Ιστορίες Disney. Όμως εδώ και αρκετό καιρό δεν είχαμε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το πότε θα άρχιζε η κυκλοφορία. Αναμονή τέλος λοιπόν, και από ότι φαίνεται από την παρακάτω διαφήμιση που υπάρχει στο σημερινό Μίκυ Μάους #212 οι τόμοι μάλλον ξεκινούν από την Κυριακή 8 Ιουλίου. Λέω ΜΑΛΛΟΝ διότι παρακάτω η εφημερίδα λέει αυτήν την ημερομηνία αλλά η Καθημερινή και στο facebook και στο site της δεν έχουν βγάλει κάποια διαφήμιση! Αυτό με οδηγεί ότι ίσως ξεκινούν την Κυριακή 15 Ιουλίου. Θα δούμε. Το νου σας στα περίπτερα!

Νέο άρθρο που εξηγεί πότε βγαίνει ο τόμος και με νέες πληροφορίες!

Ο ένατος τόμος θα έχει ως κύρια την ιστορία, Ο Αυτοκράτορας της Καλισότα (Καλισότα αντί Μίκυ Σίτυ…) . Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη ιστορία έχει μπει 2 φορές, στο Μίκυ Μάους και στα Κλασσικά. Ο πέμπτος Ιταλικός τόμος από τον οποίο θα πάρει τις ιστορίες ο δικός μας έχει πολλές καλές ιστορίες όπως Οι Φακές της Βαβυλώνας και αρκετές αδημοσίευτες. (Σε σχέση με το πιο παλιό άρθρο από ότι φαίνεται η Καθημερινή έκανε αλλαγές)

Από τη διαφήμιση ο τόμος φαίνεται πολύ όμορφος. Κάτι μου λέει ότι οι φετινοί τόμοι θα είναι πιο δυνατοί από τους περσινούς.  Βλέπουμε επίσης 8 τόμους αντί 9 που είχαμε πει, καθώς δεν υπάρχει το Πιστολίδι στο Φαρ Ουέστ. Δεν είναι η πρώτη φορά που η διαφήμιση/μακέτα έχει κάνει λάθος πάντως. Οπότε θα δούμε. Ακόμα, υπάρχει τόμος που έχει ως κύρια την ιστορία Ο Ντόναλντ Πράκτορας του FBI που είναι ιστορία του πέμπτου Ιταλικού τόμου! Δεν βλέπουμε την ιστορία Ο Δραπέτης του Αλκατράζ που είχαμε δει στην Εθνική Βιβλιοθήκη που ήταν ιστορία του ένατου Ιταλικού τόμου… Πάλι ανακάτεμα… Αλλά έπρεπε να το περιμένουμε. Καθημερινή είναι αυτή.

Σύνοψη

Ανυπομονώ για τον πρώτο τόμο! Υποθέτω πως θα είναι στην ίδια ποιότητα με τους περσινούς αλλά δεν με πτοεί τόσο πλέον αυτό. Σημασία έχει ότι θα έχουμε ιστορίες του Σκάρπα. Ακόμα, το τι θα γίνει με  Το Διπλό Μυστήριο του μαύρου Φαντάσματος από τον πρώτο Ιταλικό τόμο παραμένει άγνωστο. Ή τι θα γίνει με τις άλλες 2 ιστορίες που είχαμε δει στην Εθνική Βιβλιοθήκη; Ελπίζω να το δούμε σε έναν τόμο κάποια στιγμή. Πάντως μην ξεχνάμε και το Donald Quest τους νέους τόμους της Κλασικής Βιβλιοθήκης Disney. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει με αυτά άραγε;