Η νέα αυτή πολυσέλιδη ιστορία, 30 σελίδων, βγήκε στην Νορβηγία τον Νοέμβριο που μας πέρασε στο περιοδικό Donald και όντως συνδέεται με τον Βίο και την Πολιτεία του Σκρουτζ του Ντον Ρόσα αφού αποτελεί πηγή έμπνευσης της! Το σχέδιο είναι από το πενάκι του χαρισματικού Άριλντ Μίντουν ενώ το σενάριο είναι είναι από τους  Άριλντ Μίντουν, Κνουτ Νάερουμ και Τόρμουντ Λόκλινγκ. Ο τίτλος της είναι «Χριστούγεννα σε Τροχούς» (σε ελεύθερη ελληνική μετάφραση).

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πως συνδέεται;

Την ιστορία την εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί της από το ένατο κεφάλαιο του Βίου και της Πολιτείας και συγκεκριμένα οι 2 τελευταίες σειρές καρέ που βλέπεται στην παρακάτω σελίδα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης της.

Οπότε καταλαβαίνετε από που προήλθαν τώρα τα βαρέλια του Σκρουτζ, κοιτάζοντας ξανά το καρέ της νέας ιστορίας που σας έχουμε βάλει στην αρχή του άρθρου 🙂 Ξέρετε όμως ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον; Το ότι ο Ντον Ρόσα είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη του (όταν είχε έρθει στην Λέσχη Φίλων Κόμικς το 2014) ότι θα ήθελε να κάνει spin off με τις περιπέτειες του Σκρουτζ και της Γκόλντυ. Και με ένα τρόπο η ιστορία του Μίντουν κάνει αυτό. Μακάρι να βγάλουν και άλλες. Τέλος, να ειπωθεί πως ο Μίντουν και άλλοι σεναριογράφοι είχαν συναντηθεί με τον Ντον , πριν ένα μήνα , με τον  Μίντουν να του δίνει το παρακάτω σχέδιο. Από ότι μάθαμε από την ομάδα του Ρόσα στο facebook όταν του μίλησαν για την ιστορία ο Ντον απάντησε ότι ήταν κολακευμένος από τη σκέψη.