Νέα παρωδία στην Ιταλία το 2018!

Η Οδύσσεια του Μίκυ (Topodissea) στην Ιταλία το 2018

Στην Ιταλία θα έχουμε και άλλη νέα παρωδία το 2018! Και τι παρωδία!! Βγαλμένη από την ελληνική μυθολογία 🙂 Την Οδύσσεια, το επικό ταξίδι που έκανε ο Οδυσσέας για να επιστρέψει στην Ιθάκη. Το παραπάνω πάνελ που βλέπετε είναι από την νέα ιστορία της οποίας σεναριογράφος είναι ο Roberto Gagnor και σχεδιαστής ο Donald Soffritti. Στη χώρα μας, έχουμε διαβάσει πρόσφατα σενάρια του Gagnor στις ιστορίες Η Κατάκτηση του Τορ Κόργκατ (Μίκυ Μάους #129) και  Σουρεαλιστικό ταξίδι (ΚΟΜΙΞ #13) ενώ ο Soffritti έχει σχεδιάσει ιστορίες όπως Το τελευταίο σεντούκι (Μίκυ Μάους #65) και Λαθρεπιβάτης (Φάντομ #41).

Σύμφωνα, με τον ίδιο τον Gagnor η νέα παρωδία πρόκειται για μια νέα περιπέτεια στην οποία ο Μίκυ είναι ο Οδυσσέας ενώ οι ρόλοι του Γκούφυ και του Ντόναλντ που τον συντροφεύουν είναι μυστικοί προς το παρόν. Για να είναι ο Μίκυ ο Οδυσσέας λογικά η Μίννι θα είναι η Πηνελόπη που τον περιμένει και στοιχηματίζω ότι ο Μαύρος Πητ ή ο Μόρτιμερ θα είναι ανάμεσα στους μνηστήρες που θα την πολιορκούν. Ίσως δούμε και την Μάτζικα στον ρόλο της Κίρκης. Πάντως, ενδιαφέρουσα φαίνεται η ιστορία και μου αρέσει που θα έχει και παπιά και ποντίκια.

Το σχέδιο του καρέ φαίνεται ωραίο. Στην εικόνα φαίνεται η Disney τριάδα σε μια θυελλώδη κατάσταση με μια σχεδία. Μάλλον, πρέπει να είναι το σημείο όπου ο Οδυσσέας φεύγει από την Ωγυγία, το νησί της Καλυψούς αλλά ο Ποσειδώνας δεν ήταν και τόσο χαρούμενος για την απόφαση που είχαν πάρει οι άλλοι θεοί για τον ήρωα. Θα δούμε…

Πάντως πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα και αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες από τους δημιουργούς. Όταν ξέρουμε περισσότερα θα σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο.