Χριστούγεννα και γιορτές! Έχουμε ΚΟΜΙΞ #6, με το τεύχος να έχει γιορτινό κλίμα. Το εξώφυλλο για άλλη μια φορά φαίνεται πάρα πολύ ωραίο. Έχουμε το γνωστό μοτίβο των νέων τευχών και, όπως στο ΚΟΜΙΞ #5, τα νέα του ΚΟΜΙΞ είναι αρκετά πιο μετά και όχι στις αρχικές σελίδες. Μια αλλαγή που μάλλον ήρθε για να μείνει.  Το έκτο ΚΟΜΙΞ έχει τέσσερις ιστορίες και δέκα σελίδες με Χριστουγεννιάτικες εικόνες.

Αρχίζουμε με την πρώτη ιστορία, που είναι  “Το μαγικό παλτό”, μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάστυ, που δημοσιεύτηκε στο Topolino το 2011.

Περίληψη:
Ο Μίκυ, αφού έκανε τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια του με την Μίννι και πήγε μαζί της για φαγητό, παίρνει λάθος παλτό όταν πρόκειται να γυρίσει στο σπίτι του. Στην πορεία καταλαβαίνει ότι το παλτό είναι μαγικό, και προσπαθεί να βοηθήσει τον πλησίον του, χωρίς όμως να υπολογίζει τον Μαύρο Πητ.

Το σχέδιο του Κάστυ είναι πάλι υπέροχο, αλλά και η ιστορία του μου άρεσε αρκετά! Είχε ντύσει το Μίκυ Σιτυ για Χριστούγεννα, και μου άρεσε που έδειχνε τα Χριστούγεννα από μια πιο πραγματική πλευρά. Θα της βάλουμε ένα 8,5/10.

10865981_1567807653433888_359988909476501239_o

Μετά από την κύρια ιστορία έχουμε τα δέκα πολύχρωμα γιορτινά στιγμιότυπα από τη Λιμνούπολη και το Μίκυ Σίτυ, τα οποία ονομάζουν όλα μαζί Ένα σακί γεμάτο γέλια. Πολύ ωραίο σχέδιο από τον Πάολο Μοττούρα (Μόμπυ Ντικ – ΚΟΜΙΞ #1) σε κείμενο του Φαούστο Βιταλιάνι. Δεν τα θεωρώ ως μία ιστορία, αλλά εάν ήταν να τα βαθμολογήσω ως εικόνες, συνολικά θα έβαζα ένα 8,5/10.

Η δεύτερη ιστορία είναι η “Ληστεία εν Πλω”, που ανήκει στην κατηγορία των ιστοριών του Φαντομία, Φαντομίας – Οι συναρπαστικές περιπέτειες ενός λωποδύτη παρανόμου!

Περίληψη
Το τρίτο επεισόδιο της σειράς, όμορφο, με μια ληστεία του Φαντομία μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο. Βέβαια, ο κλέφτης αριστοκράτης θα κάνει τη ληστεία, αλλά θα κληθεί να λύσει και ένα μικρό μυστήριο. Στο τέλος, όπως πάντα, ξεφεύγει με εντυπωσιακό τρόπο.

Υπέροχη ιστορία και η καλύτερη του τεύχους, με ωραίο σχέδιο και ενδιαφέρουσα πλοκή. Για αυτό θα πάρει 9/10.

Η τρίτη ιστορία έχει τον τίτλο “Πωτοχρονιάτικη Φωταψία” και είναι σε σχέδιο του Βίκαρ και σε σενάριο του Πωλ Χάλας. Το σχέδιο μου άρεσε πολύ και αυτό από κάποιον που αρκετές φορές το σχέδιο του δεν μου αρέσει πολύ. Γενικά η ιστορία ήταν αρκετά καλή.

Περίληψη
Ο Ντόναλντ και τα ανίψια του προσπαθούν να στολίσουν τη Λιμνούπολη με Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, ώστε η πόλη να λάμπει και να είναι όμορφη την παραμονή της Παραμονή της Πρωτοχρονιάς! Δεν αποκαλύπτω πολλά, μου άρεσε πάντως ο Χρυσοκούκης του Βίκαρ.

Για όλα τα παραπάνω θα πάρει ένα 8/10.

Τέλος, έχουμε μια κλασική δεκασέλιδη ιστορία του Καρλ Μπαρκς, με τον τίτλο “Η σπηλιά των ανέμων”.

Περίληψη
Ο  θείος Σκρουτζ φοβάται ότι κάποια στιγμή οι Μουργόλυκοι, που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή γύρω από θησαυροφυλάκιό του, θα καταφέρουν να το διαρρήξουν. Για αυτό μετατρέπει την περιουσία του σε ομόλογα του δημοσίου, αλλά δεν πάνε όλα σύμφωνα με το σχέδιο…

Μια ωραία ιστορία, αλλά μου φάνηκε ότι είχε λίγη δράση, και γενικά έχουμε διαβάσει και καλύτερες δεκασέλιδες του Μπαρκς. Άρα 7,5–8/10.

Το ΚΟΜΙΞ αυτό παίρνει ένα 8.5/10 μαζί με τις ιστορίες και τα ωραία άρθρα. Το επόμενο ΚΟΜΙΞ κυκλοφορεί στις 27 Ιανουαρίου. Κεντρική θα είναι η ιστορία Μαύρος Κεραυνός – Αναγέννηση, μια ιστορία του Κάστυ που είναι συνέχεια της ιστορίας Μαύρος Κεραυνός – Το Μέλλον είναι εδώ, που είχε δημοσιευτεί στα Μίκυ Μάους 2443–2445. Για τις υπόλοιπες ιστορίες του τεύχους δε γνωρίζουμε κάτι.

Άδεια Creative CommonsΑυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.