Μητρόπολη στο Μίκυ Μάους!!!

Παρασκευή 3 Νοέμβρη, στο Μίκυ Μάους #177 όπως είπαμε σε προηγούμενο άρθρο θα διαβάσουμε την ιστορία  Το Δέκατο Τέταρτο Εκατομύριο σε σενάριο Fausto Vitaliano και σχέδιο Andrea Freccero.  Και τώρα πάμε στο ψητό!! Και ναι μιλάω για το Μίκυ Μάους #178  που κυκλοφορεί στις 10 του μηνός και έχει την ιστορία των Πάολο Μοττούρα και Φραντσέσκο Αρτιμπάνι, Μητρόπολις!!! Παρωδία 70 σελίδων και το υπέροχο σχέδιο με τον Μίκυ και την Μίννι (σε διαφορετικούς από τους συνηθισμένους τους ρόλους), θα την διαβάσουμε επιτέλους στη χώρα μας! Είναι μια από τις τοπ 10 Ιταλικές ιστορίες που το καλοκαίρι σας λέγαμε ότι περιμένουμε να τη δούμε στη χώρα μας. Την περιμέναμε σε άλλο περιοδικό σε όλο της μεγαλείο, σε μεγάλο σχέδιο για να διαβαστεί ευχάριστα αλλά και επειδή ήταν παρωδία και χρόνια τώρα όλες τις παρωδίες τις είχαμε συνηθίσει στο ΚΟΜΙΞ. Να πω ότι δεν το περίμενα τόσο αλλά είχα κάτι σαν προαίσθημα. Εξαιρετικό το εξώφυλλο. Πολύ δυνατό τεύχος που νομίζω δεν πρέπει να χάσουμε. Η Deluxe έκδοση των Ιταλών με το πολύ μεγάλο μέγεθος θα είναι το κάτι άλλο πάντως αλλά ας μην παραπονιέμαι.

Πάμε στις 17 του μήνα συνεχίζοντας με Τα Εκατομμύρια του θείου Σκρου και συγκεκριμένα με το  Το Δέκατο Πέμπτο Εκατομμύριο με σχέδιο του Marco Mazzarello και σενάριο του Vito Stabile. Έχει καλή θέση στο Inducks αλλά το σχέδιο τις πρώτης σελίδας κάπως δεν μου κάνει… Πάντως το εξώφυλλο του Μοττούρα για την ιστορία οφείλω να πω ότι το βρίσκω απλά υπέροχο. Στο τελευταίο Μίκυ Μάους του Νοέμβρη, έχουμε ιστορία (του 2014) της οποίας το σχέδιο του εξωφύλλου και το σενάριο είναι του Κάστυ ενώ το σχέδιο του Massimo De Vita.  Ωραίος και δυνατός συνδυασμός. Πιστεύω ότι Ο Τυφώνας της Αβύσσου θα είναι κάτι καλό. Όμορφο και το εξώφυλλο της ιστορίας παρεμπιπτόντως.

Το Μίκυ Μάους κυριολεκτικά σκίζει τον Νοέμβριο! Και από εξώφυλλα και ιστορίες. Το τεύχος με την Μητρόπολη είναι πιστεύω  αυτό που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Συνεχίζει την δυναμική της πορεία η ναυαρχίδα των ελληνικών εκδόσεων αφήνοντας όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις της πολύ πίσω!

Παρατηρήσατε ότι φέτος το ημερολόγιο σε αντίθεση με πέρσι που είχε άλλη μορφή, δεν έχει το Editor’s Choice; Τι θα γίνει με αυτήν την έκδοση φέτος δεν γνωρίζουμε ακόμα καθώς δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από την εκδοτική… Λέτε να μην βγει κάτι τελικά; Μάλλον το περσινό δεν πήγε και τόσο καλά…

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Το εξώφυλλο του Ντάαν Γίππες για την ιστορία του Σούπερ Μίκυ είναι εντυπωσιακό. Το Ντόναλντ έχει καλό εξώφυλλο που είναι σχετικό με τα ΜΜΜ που μας ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό με τις ηλεκτρονικές κάρτες 😛 Χμμμ έμεινε καμιά άλλη έκδοση; Α ναι. Ξέχασα το ΚΟΜ… ή καλύτερα το περιοδικό των ανατυπώσεων Rosa and friends που συνεχίζει να απογοητεύει και να έχει πτωτική πορεία. Θα ξαναπω για άλλη μια φορά κρίμα. Αυτό το μήνα νομίζω το πρόσεξα πολύ λιγότερο συγκριτικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις.