Μίκυ Μάους: Όλα Αυτά Που Θα Συμβούν Χθες

Πριν ξεκινήσουμε θα πω ότι από την πρώτη ματιά φαίνεται ένας πολύ δυνατός μήνας για το Μίκυ Μάους και η Καθημερινή μας εξέπληξε ευχάριστα! Ας αρχίσουμε να δούμε τι ιστορίες θα έχουν τα τεύχη… Την Παρασκευή που πέρασε στο Μίκυ Μάους #229 διαβάσαμε την ιστορία «Ο Θησαυρός του Φράνσις Ντρέηκ» με τον Φαντομία (πολύ σύντομα κριτική για αυτήν) και έτσι είχαμε την επιστροφή του μασκοφόρου αριστοκράτη ληστή στο περιοδικό. Στο τεύχος #230 θα έχουμε την πρώτη ιστορία της σειράς Ντετέκτιβ Ντόναλντ, «Μυστήριο στον Καμβά». Το εξώφυλλο είναι όμορφο με πολύ ωραίο χρωματισμό.

Και πάμε τώρα στο βαρύ πυροβολικό! Η Καθημερινή μας κάνει μια πολύ ωραία έκπληξη που δεν περίμενα να γίνει προσωπικά! Επιτέλους θα διαβάσουμε στην Ελλάδα την επετειακή ιστορία του Κάστυ (που βγήκε το 2015 για τα γενέθλια του Μίκυ), «Όλα Αυτά Που Θα Συμβούν Χθες». Το εξώφυλλο είναι αυτό του Topolino #3130, και μου φαίνεται λίγο περίεργο που δεν έχει το λογότυπο για τα 90 χρόνια όπως σε άλλες χώρες. Βέβαια, σε χώρες όπως η Γερμανία έχουν χρησιμοποιήσει μια πολύ όμορφη εικόνα/εξώφυλλο του Κάστυ (που μπορείτε να δείτε παρακάτω) και μια τέτοια ιστορία θα έπρεπε να είναι στο ΚΟΜΙΞ αλλά τέλος πάντων.

Ίσως καλύτερα που είναι στο Μίκυ Μάους από την άποψη ότι είναι το περιοδικό με το όνομα του χαρακτήρα. Έτσι θα γιορτάσουμε και εμείς εδώ τα γενέθλια του Μίκυ με μια ωραία επετειακή ιστορία. Καλά που δεν αδιαφόρησαν εντελώς διότι θα ήταν κρίμα να χάναμε την ευκαιρία να διαβάσουμε την ιστορία. Στην Ιταλία όπως είπαμε σε προηγούμενο άρθρο κυκλοφόρησε πριν μια βδομάδα περίπου η συνέχεια της συγκεκριμένης. Πάντως και η ομάδα της ΚΟΜΙΞ Wiki ετοιμάζει κάτι για τα 90 χρόνια του Μίκυ, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Το προτελευταίο τεύχος του μήνα έχει την ιστορία «Ένας Πολύτιμος Φίλος» από το πενάκι του Μάσσιμο Ντε Βίτα, που θυμίζει άλλες ιστορίες του Ντόναλντ που έχουν σχέση με το αμάξι του. Τέλος, έχουμε την ιστορία «Ο Θησαυρός Ασπαλακόρυγχων» σε σχέδιο Στέφανο Ιντίνι. Δυνατός μήνας για το περιοδικό και καμία σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Μπράβο!

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Tο Σούπερ Μίκυ (που λείπει) θα έχει ως κεντρική την πολυσέλιδη ιστορία «Περίπλοκη Εξέλιξη» με τον Μίκυ.  Το Ντόναλντ έχει ως κεντρική την ιστορία «Η Κληρονομιά». Το ΚΟΜΙΞ (που λείπει πάλι) έχει ως κεντρική πάλι δεκασέλιδη ιστορία του Ρόσα, «Σαραβαλάκι, Αγάπη μου!» που την είχαμε διαβάσει στο ΚΟΜΙΞ #155… Αδιάφορο εντελώς… Περιμένω μήπως αλλάξει τίποτα το 2019. Ο συνδυασμός δεκασέλιδες και ανατύπωση είναι τραγικός. Και ενώ η ιστοριάρα του Κάστυ έπρεπε να είναι εκεί με τα άρθρα, σε μεγαλύτερο μέγεθος κλπ βλέπουμε ανατυπώσεις. Κρίμα.

Νέα μορφή

Από ότι φαίνεται η καθημερινή άλλαξε την μορφή του ημερολογίου πάλι. Έβγαλαν αυτό που σας δείχνουμε παραπάνω και έβαλαν καινούργια εικόνα. Αυτή τη φορά είναι κάπως πιο “τετράγωνο” και έχουν κόψει την ράχη όπου αναφέρεται ο τίτλος της κεντρικής ιστορίας. Θα είναι πιο δύσκολο (ως αδύνατο σε κάποιες περιπτώσεις) τώρα να βρίσκουμε τις ιστορίες αν το εξώφυλλο είναι άκυρο ή αν η κεντρική ιστορία δεν έχει εξώφυλλο.