Μίκυ Μάους: Ο Ταξιδιώτης του Αγνώστου

Καλό μήνα σε όλους! Την σημερινή Παρασκευή έχουμε στο Μίκυ Μάους την ιστορία «Διαστημικές Μεταμορφώσεις» από το πενάκι του Κάρλο Λίμιντο και σε σενάριο του Φαούστο Βιταλιάνο με πρωταγωνιστή τον Μίκυ. Το τεύχος #282 μας φέρνει σε επαφή πάλι με το σύμπαν του Άρχοντα των Μάγων, με τα «Πλάσματα του Σκότους» που είναι ιστορία 78 σελίδων με 4 μέρη τα οποία από ότι φαίνεται θα τα διαβάσουμε σε δυάδες σε 2 διαφορετικά τεύχη. Αυτό διότι το εξώφυλλο του επόμενου τεύχους είναι ξανά σχετικό με τον Άρχοντα των Μάγων.

Στις 22 Νοέμβριου έρχεται και το πιο ενδιαφέρον τεύχος του μήνα για μένα. Πρόκειται για ιστορία με τον Μίκυ που είναι Δανέζικη και είχε χρησιμοποιηθεί και στην Ιταλία ως επετειακή (άρα δεν εκπλήσσομαι που μπαίνει στο περιοδικό) και το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας αφού εκείνη τη βδομάδα είναι τα γενέθλια του Μίκυ. Έχει τον τίτλο «300 Μίκυ» (δική μας μετάφραση) και είναι σχεδιασμένη από Σήζαρ Φεριόλι. Τελικά η Καθημερινή θα χρησιμοποιήσει μόνο το εξώφυλλο και όχι την ιστορία που είπαμε παραπάνω. Τελικά, στο τεύχος θα έχουμε την ιστορία ,48 σελίδων, «Ο Ταξιδιώτης του Αγνώστου». Από την περιγραφή της διαφήμισης της ιστορίας φαίνεται να μοιάζει με την περσινή του Κάστυ και δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό… Ελπίζω μόνο να μην είναι αδιάφορη.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΒΑΡΙ ΚΙ Ο ΜΙΚΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΜΙΝΝΙ

Το τελευταίο τεύχος του μήνα (που κυκλοφορεί μια μέρα πριν το AthensCon), θα έχει ως κύρια ιστορία την «Ψυχρή Ενέργεια» και όπως έχουμε μάθει θα έχει και ιστορία από τον Αντρέα Φρεκκέρο.  και το εξώφυλλο (μόνο) θα είναι από τον Αντρέα Φρεκκέρο!

Ένας σχετικά καλός μήνας. Το ενδιαφέρον μας για το προτελευταίο τεύχος του μήνα κλονίστηκε αλλά ελπίσουμε σε κάτι καλό… Όσο για τον Φρεκκέρο, που έρχεται στην χώρα στο τέλος του μήνα θα κάνουμε όπως κάθε χρόνο ένα άρθρο για το τι μπορεί να πάρει κάποιος για υπογραφή στο Con σύντομα.

Υπόλοιπες Εκδόσεις

Το Σούπερ Μίκυ θα έχει ως κεντρική την πολυσέλιδη Δανέζικη ιστορία «Η Εισβολή των Γιγάντιων Πιγκουίνων» με πρωταγωνιστή τον Μίκυ. Δεν ξέρω αν είναι και καλή ιδέα να μπει η συγκεκριμένη ιστορία… Χρόνια τώρα την βλέπουμε να κατέχει μια θέση στις χειρότερες ιστορίες στο Inducks.. Το Ντόναλντ από την άλλη έχει ως κεντρική μια τυπική θα έλεγα Δανέζικη ιστορία (όσον αφορά το σχέδιο τουλάχιστον), το «Γράμμα Χωρίς Παραλήπτη». Το ΚΟΜΙΞ έχει την δεκασέλιδη ανατύπωση «Σημασία στη Λεπτομέρεια» του Ρόσα που είχαμε διαβάσει στο τεύχος 170 της Α΄ Περιόδου. Δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι το εξώφυλλο είναι υπέροχο αλλά ένα τόσο όμορφο εξώφυλλο τουλάχιστον να μην το χαράμιζαν σε μια δεκασέλιδη… Το συγκεκριμένο θα έκανε πολύ καλύτερο ως εξώφυλλο για το  «Αφιερωμένο Εξαιρετικά». Κρίμα… Προχειρότητες που σιγά σιγά τελειώνουν…