Όπως είδαμε χθες κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος της σειράς Ντόναλντ – Τα Χρονικά των Τεράτων (αλλιώς Donald Quest). Σήμερα στο κέντρο κυκλοφόρησε και ο δεύτερος τόμος!  Οπότε αύριο θα κυκλοφορεί κανονικά σε όλη την Ελλάδα. Τόσο γρήγορα και απροειδοποίητα. Αυτό που δεν σχολιάσαμε χθες είναι ότι ο πρώτος τόμος περιέχει και τα μέρη/ιστορίες της σειράς Donald Quest που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Αμερική! Άρα θα μου πείτε τι έχει ο δεύτερος;

Από όσο είδαμε ο δεύτερος τόμος “Ηρωικά Παραλειπόμενα”, περιέχει 2 ιστορίες που είναι “δευτερεύουσες” όσον αφορά την κανονική σειρά (και δεν ξέρουμε τον σεναριογράφο και τον σχεδιαστή). Το σπουδαίο με τις ιστορίες αυτές είναι ότι όσον και αν ψάξαμε στο INDUCKS δεν βρήκαμε να έχουν κυκλοφορήσει πουθενά αλλού μέχρι στιγμής. Ούτε καν στην Αμερική και την Ιταλία. Άρα πρόκειται για 2 ιστορίες 60 σελίδων που δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ και πουθενά αλλού, και η πρώτη εμφάνιση τους γίνεται στην Ελλάδα.

Πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό. Και είναι κάτι πρωτόγνωρο. Γενικά για την συγκεκριμένη έκδοση θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην Καθημερινή που μόλις με 4 ευρώ αντί για 15 μπορεί με τον πρώτο τόμο κανείς να αποκτήσει όλη την κανονική σειρά. Ενώ με τον δεύτερο τόμο παίρνουμε ιστορίες που δεν κυκλοφορούν αλλού. Η Καθημερινή το μόνο μεγάλο κακό που έχει είναι ότι κάνει κάποιες λάθος επιλογές. Αλλιώς τα πάει πολύ καλά. Ήδη φέτος ετοιμάζει διάφορα όπως είπαμε και προχθες.