Για να γιορτάσουν τα 85 χρόνια του Ντόναλντ Ντακ τον Ιούνιο που έρχεται ο Φραντσέσκο Αρτιμπάνι γράφει μια νέα σειρά ιστοριών! Αυτή τη φορά με τον Ντόναλντ να είναι πια έφηβος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σειρά θα έχει 8 μέρη και θα συνδέεται με τα πιο νεανικά χρόνια δηλαδή θα είναι κάτι σαν συνέχεια της ιστορίας του Τζούνιορ Ντακ. Λογικά θα δημοσιευτεί στην Ιταλία κάποια στιγμή στο Topolino στις αρχές του καλοκαιριού. Όσο για την Αμερική και τα 8 μέρη θα δημοσιευτούν σε έναν τόμο 176 σελίδων στις 8 Οκτωβρίου του 2019 από την Idw. Όσο για τους σχεδιαστές δεν γνωρίζουμε κάτι μέχρι στιγμής.

Το εξώφυλλο του τόμου της νέας σειράς όπως θα βγει στην Αμερική.

Η ζωή στο αγρόκτημα δεν είναι εύκολη, ειδικά όταν είσαι δώδεκα ετών και πραγματικά δεν μπορείς να αντέξεις αυτή η ζωή να μπει εμπόδιο στη ζωή σου! Αλλά ξαφνικά, ο Ντόναλντ βρίσκει τον εαυτό του να έρχεται αντιμέτωπος με μια νέα (ζωή) που μπορεί να είναι πολύ καλύτερη, όταν μετακινείται στη μεγάλη πόλη για να παρακολουθήσει ένα φανταχτερό σχολείο με πολλά νέα παιδιά για να γίνει φίλος. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο εύκολα όσο φαίνονται. Ο Ντόναλντ θα ερωτευτεί, θα ασχοληθεί με τους νέους καθηγητές, τις εργασίες, τις τρελές περιπέτειες και θα συνειδητοποιήσει ότι να μεγαλώσεις είναι πραγματικά δύσκολο, ειδικά όταν είσαι πραγματικά ένα παιδί!

Προσωπικά δεν ενθουσιάζομαι ιδιαίτερα από το παραπάνω. Να μεν είναι είναι κάτι διαφορετικό αλλά κάπως δεν μου κάθεται καλά. Όπως φαίνεται και από το εξώφυλλο θα έχουμε και τη συνάντηση του έφηβου Ντόναλντ με τους έφηβους Γκούφυ και Μίκυ… Η όλη φάση μου θυμίζει teen drama όπως θα λέγαμε στα αγγλικά. Μια παρόμοια στάση είχε λάβει ο Αρτιμπάνι και με το Slam Duck. Ελπίζω τα επόμενα πρότζεκτ που θα ανακοινωθούν στο μέλλον για τα γενέθλια του Ντόναλντ να έχουν περισσότερο ενδιαφέρον.