Ο Μύθος των Τριών Καμπαλέρος

Πρόκειται για τις περιπέτειες του Ντόναλντ Ντακ, του Χοσέ Καριόκα και του Παντσίτο Πιστόλες (που είναι επίσης γνωστοί ως Οι Τρεις Καμπαλέρος) καθώς ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο αναζητώντας τον θησαυρό που είχαν αφήσει οι πρόγονοί τους. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας τους συναντούν νέα πρόσωπα, νέες τοποθεσίες και νέους εχθρούς.

Ο Μύθος των Τριών Καμπαλέρος έκανε το ντεμπούτο του αποκλειστικά στην εφαρμογή DisneyLife στις Φιλιππίνες και παράγεται από τη Disney Interactive. Από όσο γνωρίζουμε η πρώτη σεζόν έχει 13 επεισόδια 22 λεπτών το καθένα. Το 2019 πάνε 75 χρόνια από την ταινία Οι Τρεις Καμπαλέρος του 1944. Ίσως, για αυτό το λόγο φτιάχτηκε το σόου και μάλλον τότε θα το κυκλοφορήσουν παγκοσμίως. Θα πω ότι μου αρέσει πάρα πολύ το animation, καλύτερα από αυτό του νέου Ducktales. Μου θυμίζει αρκετά και animation από κλασσικά shorts του Ντόναλντ, καθώς τα χρώματα κιόλας στο ναυτικό του σακάκι είναι και αυτά των καρτούν και όχι των κόμικς.

Ακόμα, από όσο έχουμε μάθει και ο Προκόπης Κουτ (ένας χαρακτήρας που δημιούργησε ο Ντον Ρόσα) εμφανίζεται στη σειρά και αφήνει στον Ντόναλντ ,ως προπάππους του, μια κληρονομιά.  Πραγματικά, πολύ ενδιαφέρον που θυμήθηκαν τον χαρακτήρα, που είναι ο πατέρας της Γιαγιάς Ντακ, και είχε εμφανιστεί μόνο σε ένα πάνελ στις ιστορίες του Ντον. Ο Προκόπης έχει κανονική εμφάνιση ως φάντασμα όπως θα δείτε παρακάτω στις εικόνες. Έχουμε και την εμφάνιση των γονιών του Ντόναλντ (Βολκάνα και Μπαρούτης) σε πορτραίτο στο σπίτι του. (με εκρηκτικά βλέμματα ο ένας στον άλλο)

Μιας και μιλήσαμε για τον Ντον Ρόσα ως θυμηθούμε τις ιστορίες που σχεδίασε με τους Τρεις Καμπαλλέρος και διαβάσαμε στην Ελλάδα στο περιοδικό ΚΟΜΙΞ. Υπάρχουν 2 ιστορίες με τρία φιλαράκια. Η πρώτη είναι η ιστορία, Οι Τρεις Καμπαλέρος Επιστρέφουν (ΚΟΜΙΞ #176) η πλοκή της οποίας βασίζεται στην ταινία του 1944 και όσο για την δεύτερη πρόκειται για την Και οι Επτά – Μείον Τέσσερις – Καμπαλέρος Ήταν Υπέροχοι! η οποία αποτελεί συνέχεια της πρώτης. Και στις 2 ιστορίες ο Ντόναλντ συναντάει τα παλιά του φιλαράκια και ανακαλύπτουν νέους θησαυρούς και μπλέκουν σε μπελάδες.

Δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν θα έχει και δεύτερη σεζόν αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. Προσωπικά, ελπίζω να το συνεχίσουν γιατί φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η σειρά.