Πρόσφατα είδαμε ιστορία στο Μίκυ Μάους από κλασικό σχεδιαστή που ιστορίες διαβάζαμε κυρίως στο περιοδικό Κλασικά πιο παλιά.

Υδάτινη Απειλή (26 σελίδες)

Εξώφυλλο

Καλό εξώφυλλο από το πενάκι του Καβατσάνο αλλά έχουμε δει και καλύτερα από τον σχεδιαστή.

Περίληψη 

Το Μαύρο Φάντασμα απειλεί να στραγγίξει με ένα… σφουγγάρι τις θάλασσες και τους ωκεανούς του πλανήτη.

Ιστορία

Ιστορία που είχε και πρωτότυπο σενάριο αλλά και το σχέδιο του Τζουζέπε Ντάλα Σάντα ήταν επίσης πολύ καλό. Κλασσικό αλλά με όμορφα χρώματα και έδειχνε μοντέρνο. Θεωρώ ότι η η συγκεκριμένη ιστορία ήταν πολύ καλή και έκανε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο αλλά το τέλος έχει κάποια κενά. Δεν μπορεί το Μαύρο Φάντασμα να άφησε ένα σχέδιο του στην τύχη και ειδικά με το μίσος που τρέφει για τον Μίκυ.

Μου άρεσε ο ρόλος του Γκούφυ που προσπάθησε να βοηθήσει και ο τρόπος που ο Μίκυ ελευθερώθηκε αλλά το τέλος μου φάνηκε και βιαστικό και μου άφησε απορίες από το απέγινε το Φάντασμα και η νέα του υπερβολικά επικίνδυνη εφεύρεση. Ήταν πολύ φλου και δυστυχώς από εκεί θα κόψουμε πόντους στην ιστορία. Η σκηνή με την Μίννι να μην θέλει να φύγει μου άρεσε γιατί μας δείχνει πόσο τον αγαπάει.

Υπόλοιπες ιστορίες

Όσο για τις υπόλοιπες ιστορίες θα πω μόνο ότι το Στοίχημα των 50$ θα το σχολιάσω ολόκληρο σε νέο άρθρο.

Ο Κλέφτης & ο Μεγιστάνας
  • 9/10
    Σχέδιο - 9/10
  • 7/10
    Σενάριο - 7/10
8/10

Σύνοψη

Η ιστορία του Σάντα είναι ωραία σχεδιασμένη και πρωτότυπη αλλά δυστυχώς έχει αρκετά σεναριακά κενά προς τέλος της και τελειώνει λίγο απότομα.