Οι Επαναστάτριες (100 σελίδες)

Εξώφυλλο

Και τα 2 ήταν πολύ ωραία. Δεν μπορώ να αποφασίσω πιο μου αρέσει πιο πολύ αλλά θα πω ότι ήταν έξυπνο να είναι σαν “selfie” το πρώτο εξώφυλλο. 8,5/10

Περίληψη 

Η Γιαγιά Ντακ αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητά για να γίνει μέλος της γερουσίας των αντιπροσώπων και να σώσει τις καλαμποκοφυτείες από την τσιμεντοποίηση.

Ιστορία

Γενικά μου άρεσε πολύ το σενάριο της ιστορίας. Είχε κιόλας να δώσει ένα οικολογικό μήνυμα και η ανατροπή της ιστορίας στο τέλος επίσης μου άρεσε. Δεν ένιωσα πάντως ότι κάποιο κομμάτι κούρασε και ας ήταν αρκετά μεγάλη στο σύνολο. Ήταν ένα πολιτικό δράμα με τα όλα του. Όσο για το σχέδιο έχουμε το συνηθισμένο στυλ της Τζίκε με κάποια ωραία γκαγκ. Καλά η στιγμή με τον Σκρουτζ είχε φάση ενώ το πως φαινόταν η Γιαγιά προς το τέλος που είχε την τεράστια ομιλία της που την έκανε να γεράσει πιο πολύ από ποτέ. Ήταν ωραίες πινελιές.

Κάτι ακόμα που βρήκα καλό είναι ότι εξαιτίας της παρέμβασης ενός τρίτου προσώπου λύθηκαν όλα. Ποιος είπε ότι η περιέργεια δεν σώζει ζωές; Τέλος, έχω ένα μικρό παράπονο από το σχέδιο της Τζίκε. Σε κάποια σημεία της ιστορίας φαινόταν κάπως πρόχειρο να το πω ή μάλλον καλύτερα κουρασμένο. Ακόμα, μου φάνηκε λίγο πρόχειρο και το μεγάλο καρέ με το Μέγαρο της Γερουσίας στο Γ’ επεισόδιο. Κατά άλλα μπορώ να πω ότι διασκέδασα, είχαμε ένα διαφορικό καστ από τα συνηθισμένα και αυτό μου άρεσε.

Οι Επαναστάτριες
  • 7.5/10
    Σχέδιο - 7.5/10
  • 8.5/10
    Σενάριο - 8.5/10
8/10

Σύνοψη

Ωραία ιστορία με το γυναικείο καστ, να παίρνει τα ηνία, μαχόμενο για το περιβάλλον! Το σχέδιο σε κάποια σημεία έχει όμως μερικά θεματάκια αλλά διαβάζεται πολύ ευχάριστα.