Μίκυ Μάους #154 με την επιστροφή του Κάστυ σχεδιαστικά μετά από καιρό. Τελευταία ιστορία που είχαμε σε σε δικό του σχέδιο ήταν στο ΚΟΜΙΞ 17 Οι 7 Μπόγκλιν.

Τα Τέρατα του Κήπου (23 σελίδες)

Εξώφυλλο

Το εξώφυλλο μου άρεσε πολύ. Βέβαια είναι κάτι απλό σε αντίθεση με τα άλλα που μας έχει συνηθίσει ο Κάστυ αλλά είναι όμορφο. Γενικά έδενε ωραία. Και το σχέδιο υπέροχο όπως πάντα. 9/10

Περίληψη 

Ο Μίκυ και ο Πλούτο συρρικνώνονται σε μέγεθος εντόμου εξαιτίας μιας σκόνης και κάνουν αγώνα δρόμου για να επανέλθουν στο φυσιολογικό τους μέγεθος. Όμως τα βρίσκουν σκούρα όταν στο διάβα τους έρχονται αντιμέτωποι με τα έντομα του κήπου του Μίκυ.

Ιστορία

Έχουμε Κάστυ λοιπόν στο Μίκυ Μάους. Η ιστορία ήταν αρκετά καλή αλλά βέβαια δεν ήταν στο επίπεδο που μας έχει συνηθίσει ο Κάστυ με τις πολύ δυνατές ιστορίες του όπως Ο Μεγάλος Αδερφός, Το Νησί του Χρόνου κλπ αλλά μου άρεσε  που διάβασα ιστορία με σχέδιο του δημιουργού μετά από τόσο καιρό. Είχε διάφορα σημεία που σε κάνουν να γελάσεις αλλά αυτό που μου άρεσε και μου έμεινε είναι το καρέ με τον Γκούφυ να μιλάει για την γκουφόσκονη. Το πόσο φονική είναι :lol:

Η πλοκή γενικά πάει στρωτά δίχως όμως να είναι κάτι το φοβερό. Το τέλος είναι όντως απλό αφού η λύση έρχεται με συνοπτικές διαδικασίες. Μου έκανε και εμένα εντύπωση που δεν μεταφράστηκαν στα Ελληνικά οι φράσεις που σχημάτιζαν τα μυρμήγκια στον τοίχο… Όταν το είδα απόρησα. Αλλά τέλος πάντων. Μπορεί κιόλας να είναι λογικό που το σενάριο είναι πιο απλό διότι όπως είχα πει και σε προηγούμενο άρθρο η ιστορία ανήκει στη σειρά Καρτούν, πολύ γέλιο. Στην συγκεκριμένη σειρά από όσο θυμάμαι οι ιστορίες ήταν γενικά απλές αλλά και πιο κοντά σε παλιό καρτουνίστικο στυλ. Σε αυτή τη σειρά για παράδειγμα ανήκε η ιστορία Κυνηγοί Φαντασμάτων που είναι προφανές ότι αποτελεί μεταφορά του καρτούν Lonesome Ghosts του 1937 σε μορφή κόμικ.

Από την πλευρά το σχεδίου τώρα. Το σχέδιο το βρήκα υπέροχο. Πολύ καλό και μου αρέσει πολύ πως σχεδιάζει ο Κάστυ τον Μίκυ και τον Πλούτο. Και ο κήπος ήταν όμορφα σχεδιασμένος. Δεν έχω να πω κάτι αρνητικό για αυτό. Με λίγα λόγια έχουμε μια ιστορία με μέτριο σενάριο, όχι από τις δυνατές αλλά με όμορφο σχέδιο.

Πέρασα βέβαια ευχάριστα την ώρα μου διαβάζοντας την ιστορία. Πάντως ισχύει ότι είναι από τις πιο αδύναμες του Κάστυ άρα εάν διαμοίραζαν τις ιστορίες του στο Μίκυ Μάους και στο ΚΟΜΙΞ δεν θα μου έκανε εντύπωση που την είδαμε στο Μίκυ Μάους και να έμπαιναν οι πιο καλές του στο ΚΟΜΙΞ. Απλά έτσι το αναφέρω αυτό, μην παρεξηγηθώ :P Περιμένουμε τώρα την επόμενη ιστορία ανυπόμονα.

Τα Τέρατα του Κήπου
  • 8.5/10
    Σχέδιο - 8.5/10
  • 6.5/10
    Σενάριο - 6.5/10
7.5/10

Σύνοψη

Ιστορία ανάλαφρη με όμορφο σχέδιο που θυμίζει καρτούν αλλά ο Κάστυ έχει βγάλει και καλύτερες ιστορίες.