Πάμε λίγο πίσω στο Μίκυ Μάους #155 με κεντρική ιστορία από τον Μαέστρο Καβατσάνο!

Ένας ήρωας για την Δόνα Κάρμεν (30 σελίδες)

Εξώφυλλο

Το εξώφυλλο πολύ ωραίο. Το σχέδιο του Καβατσάνο πάντα είναι όμορφο. 8/10

Περίληψη 

Ο Σκρουτζ εκβιάζει τον Ντόναλντ να φέρει τον Φάντομ Ντακ, στην Λέσχη των εκατομμυριούχων για να τον γνωρίσει η Δόνα Κάρμεν και να κλείσει μια πολύ επικερδή συμφωνία μαζί της. Τι θα κάνει ο Ντόναλντ (που είναι ο Φάντομ) και πρέπει να βρίσκεται και στη δουλειά του αλλά και Λέσχη ταυτόχρονα;

Ιστορία

Μου άρεσε αρκετά η ιστορία. Το σχέδιο του Καβατσάνο είναι καρτουνίστικο και πλαστικό. Γενικά μου αρέσει πως σχεδιάσει τον Ντόναλντ, τον Σκρουτζ και τον Ρόμπαξ. Και οι Μοργόλυκοι ήταν ωραία σχεδιασμένοι. Τώρα από την πλευρά του σεναρίου. Η ιστορία πάει στρωτά. Το μοτίβο είναι σχεδόν συχνό μόνο που ο Ντόναλντ αυτή τη φορά δεν εκβιάζεται για τα χρέη όπως έχουμε συνηθίσει αλλά εάν αρνηθεί την πρόταση του θείου του τότε θα του γίνει έξωση αφού το σπίτι του ανήκει στον Σκρουτζ. Έτσι αναγκάζεται να παραστεί ως Φάντομ Ντακ αλλά μου έκανε μικρή εντύπωση το twist με τον Ρόμπαξ.

Γενικά μου άρεσε αλλά αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν το τέλος όπου ο Ντόναλντ την έφερε στον θείο του και τον έκανε να πληρώσει για τον εκβιασμό του. Καλά του έκανε. Μου θύμισε παλιές ιστορίες του Φάντομ όπου ο μασκοφόρος δε ήταν υπερήρωας αλλά χρησιμοποιούσε την Μυστική του ταυτότητα έτσι ώστε να “εκδικηθεί” τα άτομα που τον είχαν αδικήσει όπως τον Σκρουτζ και τον Γκαστόνε.

Βαθμολογία: 8/10!

Οι Υπόλοιπες Ιστορίες

Από τις υπόλοιπες ιστορίες ξεχώρισα Το όμποε του Γκουφόνσο που είχε όμορφο σχέδιο μαζί με μια λίγο αστεία πλοκή και την ιστορία του Τζούνιορ Το ήσυχο Καλοκαίρι του κυρίου Βίπερ. Θα βάλω ένα 7,5/10 και 7/10 στις ιστορίες αντίστοιχα. Γενικά το τευχάκι ήταν σε καλά επίπεδα.