Πως μας είχε φανεί η Σούπερ Βαλεντίνα με την ιστορία του Κάστυ;

Σούπερ Βαλεντίνα (30 σελίδες)

  • Σχέδιο: Vitale Mangiatordi
  • Σενάριο: Roberto Gagnor
Εξώφυλλο

Το βρήκα αρκετά καλό για την κεντρική ιστορία που πλαισιώνει.  7,5/10

Περίληψη 

Μια Σούπερ ηρωίδα γεννιέται και έρχεται να προστατεύσει τις ευαίσθητες καρδιές της Λιμνούπολης.

Ιστορία

Η ιστορία αυτή έχει πολύ καλό σχέδιο. Υπερηρωικό στυλ και είχε και λίγο ρομάντζο. Δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο το σχέδιο αλλά γενικά ήταν πολύ καλό και μοντέρνο. Με όμορφα σχεδιασμένα κτίρια και με ατμόσφαιρα. Πράγματα που τα βλέπουμε και παραπάνω στην πρώτη σελίδα της ιστορίας. Το σενάριο δεν και κάτι φοβερό… Μέτριο αλλά γενικά μου άρεσε το όλο αποτέλεσμα. Έχει κάποιες φάσεις με τον Φάντομ και την Φαντομίνα/Μάρβελ Ντακ που είναι αρκετά αστείες. Φάση έχει και η Σούπερ Βαλεντίνα που όλο ξεφεύγει από τους ήρωες μας και στο τέλος προστίθεται στις Υπερηρωικές πάπιες που ξέρουμε.

Κάτι είναι μέσα στο σκοτάδι

Περίληψη 

Πυκνό σκοτάδι καλύπτει το Μίκυ Σίτι ενώ μυστηριώδη πλάσματα εξαφανίζουν τους κάτοικους του… Θα καταφέρουν ο Μίκυ και ο Γκούφυ να λύσουν το μυστήριο;

Ιστορία

Από τις άλλες ιστορίες η μόνη που πιστεύω αξίζει και με το παραπάνω ως δεύτερη κεντρική αλλά και να ήταν η μοναδική ιστορία πέρα από την πρώτη δεν θα είχα κανένα θέμα. Το σχέδιο της ιστορίας το θεωρώ υπέροχο έχοντας αυτή την κλασσική αλλά και ταυτόχρονα μοντέρνα κλήση που προσφέρει ο Κάστυ στις ιστορίες του με τον Μίκυ. Όλα ήταν όμορφα σχεδιασμένα από τους χαρακτήρες μέχρι και τα κτίρια. Το σχέδιο όμως δεν είναι το μόνο δυνατό σημείο του Κάστυ αλλά είναι και πολύ καλός σεναριογράφος. Το σενάριο είναι κάτι φρέσκο και θυμίζει κάπως κάποια ταινία τρόμου. Μου άρεσε και η φάση που την έκαναν και ταινία στο τέλος. Ξεκίνησε και τελείωσε όμορφα σαν μια ταινία. Μπράβο στον Κάστυ για την ιστορία του και η καλύτερη του τεύχους με διαφορά. Την κατευχαριστήθηκα!! Μια τέτοια ιστορία περίμενα να την δω σε άλλη έκδοση αλλά δεν πειράζει. Υποθέσεις κάνουμε και μπορεί η Καθημερινή το 2018 να μας εκπλήξει με αλλαγές πάλι. Να πούμε ότι παρωδίες από το Topolino δεν μπαίνουν στο Μίκυ Μάους και τις περιμένουμε αλλού.

Μίκυ Μάους #160 - Κεντρικές Ιστορίες
  • 8/10
    Σούπερ Βαλεντίνα - 8/10
  • 9.5/10
    Κάτι είναι μέσα στο σκοτάδι - 9.5/10
8.8/10

Σύνοψη

Ωραίες οι 2 κεντρικές ιστορίες του τεύχους. Αυτή που ξεχωρίζει όμως είναι η ιστορία του Κάστυ η οποία ήταν υπέροχη σχεδιαστικά και σεναριακά με στοιχεία τρόμου.