Ο Ντισνεϋκός καλεσμένος για το AthensCon 2023 είναι, όπως ξέρουμε, ο Μάρκο Τζερβάζιο. Οι προτάσεις μας για το signing του είναι συγκεντρωμένες στο συγκεκριμένο άρθρο.

Μάρκο Τζερβάζιο (Marco Gervasio)

AthensCon 2023

Η παραπάνω εικόνα είναι από την σειρά Paperbridge.

Ο Ντισνεϋκός καλεσμένος για το AthensCon 2023 ήταν, όπως ξέρουμε, ο Μάρκο Τζερβάζιο. Τελικά, λόγω απρόοπτου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση τότε.

The Comic Con 8

Ένας από τους Ντισνεϋκούς καλεσμένους για το The Comic Con 8 είναι ο Μάρκο Τζερβάζιο. Οι προτάσεις μας για το signing του είναι συγκεντρωμένες στο συγκεκριμένο άρθρο. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να τον δούμε στη χώρα μας δίχως να τύχει κάτι όπως τον Δεκέμβριο.

Νομίζω για τον δημιουργό δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, διότι έχουμε αναλύσει αρκετά θέματα μέσα από συνεντεύξεις που πήραμε από τον ίδιο. Ο Μάρκο Τζερβάζιο είναι ένας ταλαντούχος Ιταλός σχεδιαστής και σεναριογράφος. Έχει σχεδιάσει πολλές ιστορίες με τον Φάντομ Ντακ αλλά είναι πολύ γνωστός για τη σειρά Φαντομίας – Οι Συναρπαστικές Περιπέτειες Ενός Αριστοκράτη Λωποδύτη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ΚΟΜΙΞ Wiki.

Τι μπορούμε να πάρουμε για το signing του δημιουργού;

Γενικά ο Μάρκο Τζερβάζιο έχει σχεδιάσει και γράψει ιστορίες και για τα παπιά και τα ποντίκια αλλά περισσότερες για τον Φαντομία και τον Φάντομ Ντακ. Παρακάτω μερικά τεύχη που θα μπορούσαμε να του πάμε για υπογραφή από τις ελληνικές εκδόσεις, όπως Μίκυ Μάους, ΚΟΜΙΞ και Αλμανάκο.

10. Χαμένοι στο Πουθενά

Μια ιστορία με τους Μίκυ και Γκούφυ, σχεδιασμένη από τον Τζερβάζιο και με τον Κάστυ στο σενάριο. Δυο από τα πολύ δυνατά Ιταλικά ονόματα στο χώρο. Από τις λίγες ιστορίες του δημιουργού με τον Μίκυ και τον Γκούφυ. Μπορείτε να την βρείτε στο Μίκυ Μάους #2263 (Α΄ Περίοδος).

9. Ο Θησαυρός της Ντομινίκ Φαντομινίκ

Υπέροχη ιστορία και μια από τις πρώιμες, θα λέγαμε, ιστορίες που αφορούν τον Φαντομία. Έχουμε στην ουσία την πρώτη εμφάνιση της Ντόλυ Πάπρικα με το τότε όνομα της ελληνικής έκδοσης «Ντομινίκ Φαντομίνικ».

Από τις αγαπημένες μου ιστορίες του Αλμανάκο. Θυμίζει πάρα πολύ τις πρώτες ιστορίες του Φάντομ Ντακ,  αφού τιμωρεί όσους τον αδίκησαν ως Ντόναλντ αλλά και μαθαίνουμε πράγματα για τον Φαντομία, ο οποίος είναι παμπόνηρος. Διαβάζεται πολύ γρήγορα, καθώς έκανα μια επανάληψη πριν γράψω το άρθρο. Μπορεί κάποιος να την διαβάσει στο Αλμανάκο #222.

8. Οι Δύο Εκδικητές

Μια ιστορία που  μπήκε σχετικά πρόσφατα στο Μίκυ Μάους #471 (Β΄ Περίοδος) με υπέροχο εξώφυλλο! Έχετε αναρωτηθεί μήπως αν υπάρχει περίπτωση ο Φάντομ Ντακ να συναντήσει τον Φαντομία;  Αυτή η ιστορία είναι μια ωραία συνάντηση και συνεργασία!

7. Ο Αριστοκράτης Πίσω από την Μάσκα

Το όριτζιν του Φαντομία είναι εδώ! Πώς και γιατί ο Λόρδος Κουάκετ αποφάσισε να γίνει ο κλέφτης μασκοφόρος αποκαλύπτεται εδώ. Μαθαίνουμε αρκετά για το οικογενειακό του περιβάλλον, οπότε έχει γενικά ένα ενδιαφέρον. Δημοσιεύτηκε στο Μίκυ Μάους #144 (Β΄ Περίοδος).

6. Ντόλυ Πάπρικα

Όπως και ο Φαντομίας, έτσι και η Ντόλυ Πάπρικα έχει το δικό της ξεκίνημα το οποίο είδαμε στο Μίκυ Μάου #311 (Β΄ Περίοδος). Η Ντόλυ Ντακ μαγεύτηκε από τον κλέφτη αριστοκράτη και αποφάσισε να τον ακολουθήσει. Τι έκανε όμως πριν αποκτήσει τη μυστική της ταυτότητα; Από τις πιο δυνατές ιστορίες του Τζερβάζιο με τον Φαντομία, διότι χτίζει πάνω σε παλιότερες.

5. Παρελθόν Χωρίς Μέλλον

Παρελθόν και μέλλον συναντιούνται σε αυτήν την ιστορία. Ο Φάντομ Ντακ καταλάθος πηγαίνει στο 1920 και συναντάει την Ντόλυ προτού αυτή μιλήσει με τον Φαντομία. Από τις πρώτες σημαντικές ιστορίες που χτίζουν το σύμπαν του Φαντομία με τον παλιό και ατμοσφαιρικό χρωματισμό εκείνης της εποχής. Μπήκε στο Μίκυ Μάους #98 (Β΄ Περίοδος).

4. Ο Κλέφτης & ο Μεγιστάνας

3. Ληστεία εν Πλω

2. Η Απόδραση του Φαντομία

1. Το Όρος των Ρόδων

Για την ιστορία «Ο Κλέφτης & ο Μεγιστάνας» θα πω ότι όχι μόνο έχουμε ένα όμορφο εξώφυλλο αλλά και την επεισοδιακή συνάντηση Σκρουτζ και Φαντομία. Όσον αφορά τις ιστορίες που έχουν μπει στα ΚΟΜΙΞ Β΄ Περιόδου θα πω ότι είναι από τις πρώτες ιστορίες του σύμπαντος αλλά και παραμένουν οι καλύτερες. Για μένα είναι must για υπογραφή το ΚΟΜΙΞ #4, διότι έχει και πολύ καλή ιστορία και τρομερό εξώφυλλο!

0. ΚΟΜΙΞ Wiki Fanzine #2B

Ως επιλογή 0 προσωπικά θα έβαζα το ΚΟΜΙΞ Wiki Fanzine #2, του οποίου το εναλλακτικό εξώφυλλο είναι από το πενάκι του Τζερβάζιο. Το τεύχος έχει αφιέρωμα στον Φαντομία, ενώ το εξώφυλλο είναι πολύ έξυπνο, καθώς συνδυάζει και τις 2 πτυχές του χαρακτήρα. Πραγματικά, ευχαριστούμε τον Μάρκο για αυτό το ιδιαίτερο εξώφυλλο.

Πρόσφατη Επιλογή

Φαντομλάντ

Υπάρχει και η επιλογή να πάμε για υπογραφή ένα πολύ πρόσφατο τεύχος. Αφορά, μια ιστορία που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Μίκυ Μάους #514 (Β΄ Περίοδος) στην οποία ο Μάρκο έχει κάνει το σενάριο.

Πρόκειται για την «Φαντομλάντ» σε σενάριο Μάρκο Τζερβάζιο και σχέδιο Τζόρτζιο Καβατσάνο.

Σύνοψη & Honorable Mentions

Γενικά, υπήρχαν πολλές επιλογές αλλά προσωπικά προτείνω τα παραπάνω. Μερικές πολύ ωραίες επιλογές είναι τα εξής τεύχη:

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι θυμήθηκα αρκετές ιστορίες τις οποίες έχω απολαύσει. Λατρεύω το σύμπαν του Φαντομία και μου αρέσει το πώς ο Τζερβάζιο προσεγγίζει τον Φάντομ Ντακ. Οπότε αναμένω να διαβάσω και τις μελλοντικές του ιστορίες.